Aile Bakanlığı’ndan Yeni İhtiyaç Yardımı Geliyor! İhtiyaç Sahiplerinin Her Türlü İhtiyacı Karşılanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine maddi ve ayni yardımlar yapmayı sürdürürken, engelliler için yeni yardım programını duyurdu. Buna göre, engellilerin her türlü ihtiyacı karşılanacak. İşte detaylar…

Başta yaşlılar, engelliler ve çocuk sahibi kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım programları kapsamında maddi ve ayni destekler sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarına devam ediyor.

Bakanlık, bu kapsamda, “Engelli İhtiyaç Yardımları” adı altında engelli vatandaşlara yönelik yeni yardım programını paylaştı. Söz konusu yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların sosyal yaşama uyum sağlamasını kolay hale getirecek her türlü araç gereç ihtiyaçları karşılanacak.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Bu nedenle, bu yardım programına sadece ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlar başvuru yapabilecek. Bu sosyal yardım programına başvuru yapmak isteyen engelliler, herhangi bir yere gitmeye gerek kalmadan e-Devlet Kapısı vasıtasıyla müracaat edebilecek. Bunun yanı sıra, e-Devlet sisteminden sosyal yardım başvurusu yapmakta zorlanan kişiler, ikamet ettikleri il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) giderek de müracaat edebilecek. Başvuru için ise kişinin kimlik belgesinin ve sağlık raporunun olması yeterli olacak.

SYDV’deki mütevelli heyeti ise başvuruları inceleyecek ve talep edilen şartların sağlanması halinde başvuruları onaylayacak. Bu kapsamda, söz konusu sosyal yardım programı kapsamında yapılacak yardımlar da SYDV’deki mütevelli heyeti tarafından ihtiyaca göre belirlenecek.

Öte yandan, bakanlık, engelli vatandaşlara engelli aylığı da veriyor. Bu kapsamda, bu yıl dönemi için; yüzde 40-yüzde 69 arası engelliler için 3 bin 338 lira ve yüzde 70 ve üzeri engelliler için ise 5 bin 007 lira aylık yardım ödemesi yapılacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri