Aile Bakanlığı’ndan Öğrencilere 2 Bin 500 TL Yol Yardımı Geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her yaştan ihtiyaç sahiplerine para yardımı yaparken, şimdi de öğrencilere 2 bin 500 TL’lik yol yardımı yapacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar…

Başta yaşlılara, engellilere ve eşi vefat etmiş kadınlara para yardımı yaparak bu kişilerin ekonomik imkânlarını genişletmeyi ve toplumsal hayata daha etkin katılımını desteklemeyi amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilere yönelik düzenlediği yeni sosyal yardım programını duyurdu.

Buna göre, “Eğitim Yardımları Kapsamında Ulaşım Giderlerinin Karşılanmasına Yönelik Yardımlar” adı altında öğrencilere 2 bin 500 TL yol yardımı yapılacak. Bakanlık, 3294 sayılı yasa çerçevesinde ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından belirlenen ve ülke sınırları içerisinde ailelerinin yaşadığı kentten başka bir kente giderek örgün eğitimini sürdüren 25 yaş ve altı Türk vatandaşı gençlere, ailelerinin ikamet ettiği illere gidiş ya da eğitim gördükleri okullara dönüşlerinde yıllık iki gidiş ve iki dönüş olmak üzere toplam 4 bilet olacak şekilde belirlenen tek yön bilet vasıta üst limit tutarını aşmamak şartıyla ulaşım giderlerinin karşılanmasına ilişkin para yardımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlığın öğrencilere yönelik düzenlediği sosyal yardım programı kapsamında başvuru yapacak öğrenciler için bazı başvuru şartları belirlendi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Türk vatandaşı olması,

Türkiye sınırları içerisinde ailesinden farklı bir ilde örgün eğitime devam etmesi,

Ailesiyle beraber Kanun kapsamında olduğunun Vakıflarca tespit edilmesi,

Müracaatın kabul edilmesine yönelik SYDV’deki mütevelli heyeti kararının bulunması,

Öğrencinin 18 yaşından küçük, yasal olarak kısıtlı veya diğer zorunlu nedenlerle müracaat sahibi olamaması durumunda, öğrencide bu maddenin birinci fıkrasında yer alan faydalanma şartlarına sahip olma koşulu aranacak.

Başvuru şartlarını sağlayan öğrenciler, ilgili SYDV’ye giderek başvuru yapabilecek. Başvuruların olumlu sonuçlanması halinde öğrencilere 2 bin 500 TL’ye kadar yol yardımı yapılacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri