Aile Bakanlığı’ndan 26-30 Ağustos Tarihlerinde Çocuklara Yönelik Yeni Destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine yönelik desteklerine devam ederken çocuklar için de “çocuk kampı” düzenleneceğini açıkladı. Söz konusu kamp, 26-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. İşte detaylar…

Başta yaşlılar, engelliler ve çocuk sahibi kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yaparak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklara yönelik sosyal programlarına da devam ediyor.

Bakanlık, ihtiyaç sahibi çocuklara para yardımı ve kırtasiye yardımı gibi nakdi ve ayni yardımlar yaparken, çocukların sosyal hayata daha aktif katılımını destekleyecek sosyal projelere de imza atıyor. Bu kapsamda, bakanlık, 26-30 Haziran tarihleri arasında Gaziantep’te “çocuk kampı” düzenleyeceğini açıkladı.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Gaziantep'teki kampta, kuruluş bakımı hizmetinden faydalanan çocukların görüşlerinin alınacağı ve sağlanan hizmetlerin son durumunun değerlendirileceği ifade edildi.

Kampa, çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altındaki çocukların yanında bakım personeli, meslek elemanı, geçmişte kurum bakımından faydalanmış yetişkin rol modellerle beraber bakanlık çalışanlarının katılım sağlayacağının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Çocuk bakım kuruluşlarında kalite standartlarının iyileştirilmesi ve çocuk dostu bir anlayış ile hizmetlerin yürütülerek aidiyet duygusunun geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen kampta, ileride uygulanacak olan hizmetlerin planlaması yapılacak."

ÇOCUKLARIN SOSYAL HAYATA KATILIMI DESTEKLENECEK

Bakanlık tarafından dünyada kuruluş bakımı hizmeti veren ve az sayıda ülkenin uygulamaya aldığı bir yöntemin de bu kampta uygulayacağı paylaşılarak şu ifadeler kullanıldı:

"Bu doğrultuda ülkemizde bakım hizmetlerinin sunumuna katkı sağlaması amacıyla kuruluş bakımı hizmetinden yararlanan çocukların görüşleri alınacak ve halihazırda aldıkları hizmetin son durumu değerlendirilecek. Aynı zamanda kampta kurum bakımı hizmetinden yararlanmış yetişkin rol model kişiler ile koruma ve bakım altında olan çocuklar bir araya gelerek bilgi-deneyim paylaşımında bulunacak. Çocukların çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden yararlanacağı kampta ayrıca bakım personelinin ve meslek elemanlarının gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla süper vizyon ve çeşitli eğitimler de verilecek."

Ekonomi Haberleri