Aile Bakanlığı Kömür Yardımı Yapacak! Eylül Ayında Başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemesi adı altında nakdi yardım yaptığı kadar ayni yardım da yapıyor. Bu kapsamda, şartları sağlayanlara kömür yardımı yapılacak. İşte detaylar…

Toplumun her kesiminden genç-yaşlı veya kadın-erkek demeden ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemeleri yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemeler kapsamında ilkokul öğrencilerinden 65 yaş üstü vatandaşlara kadar herkesin yanında olmaya devam ediyor.

Bakanlık, şartları sağlayan dar gelirli vatandaşlara nakdi yardımlar yapmasının yanı sıra, ayni yardımlar da yapıyor. Bu doğrultuda, eylül ayının yaklaşmasıyla beraber bakanlığın kömür yardımı yapacağı da öğrenildi.

2003 yılı itibarıyla Türkiye Kömür İşletmelerinden sağlanan kömürler, bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) vasıtasıyla 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi hanelerin kışlık yakacak ihtiyacının temin edilmesi için dağıtılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, kömür yardımından faydalanmak isteyen dar gelirli haneler için gereken başvuru şartlarını da açıkladı. 3294 sayılı yasa doğrultusunda sosyal güvencesi olmayan dar gelirli aileler ya da sosyal güvencesi bulunan ama aile içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’inden az olan aileler yararlanabiliyor. Bu tutar, 2024 yılı için 5 bin 667liraya tekabül ediyor.

Başvurular, şartları sağlayan dar gelirli hanelerin ikamet ettiği il veya ilçede yer alan SYDV’ye bizzat gidilerek yapılıyor ve başvuru için sadece kimlik belgesinin bulunması yeterli oluyor. Hanelere dağıtılacak kömür miktarı bölgenin iklim şartları, önceki senelere ilişkin dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri göz önünde bulundurularak Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirleniyor.

SYDV’deki mütevelli heyetinin başvuruları onaylaması halinde hak sahibi hanelere kış ayları öncesinde belirlenen sevkiyat programına göre kömür yardımı yapılıyor. Bu kapsamda, kömür yardımlarının eylül ayında başlaması bekleniyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri