Aile Bakanlığı IBAN’a 8 Bin 494 TL Para Yatıracak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitim gören gençlere aylık para yardımı yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 7 bin 761 TL para yardımı yapan bakanlığın yeni zamla beraber ödemeleri 8 bin 494 TL’ye çıkarabileceği düşünülüyor. İşte detaylar…

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) adı altında şartları sağlayan okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine para yardımı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemeler kapsamında yüksek öğretim öğrencilerine 7 bin 761 TL para yardımı yapıyor.

Yıl sonunun yaklaşmasıyla beraber bakanlığın yaptığı sosyal yardımların yeniden zamlanacağı öğrenildi. Bu kapsamda, 3 Ocak 2025’te açıklanacak yılın ikinci altı aylık enflasyon farkının belli olmasıyla beraber bakanlığın ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sağladığı tüm sosyal yardımların da zamlanması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program’a (OVP) göre, 2024’ün ikinci altı aylık enflasyon oranlarının yüzde 41,50 olması bekleniyor. Hükümetin OVP tahminlerinin gerçekleşmesi halinde memur zam oranı da yüzde 9,44 olarak gerçekleşecek.

YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE ÖDENEN PARA YARDIMI ZAMLANACAK

Memur zam oranının yüzde 9,44 olması halinde bakanlığın sağladığı sosyal yardım ödemeleri de zamlanacak ve bu doğrultuda, SED ödemelerine de yüzde 9,44 oranında zam gelecek. Bu sayede, şartları sağlayan yükseköğretim öğrencilerine ödenen 7 bin 761 TL’lik para yardımına da zam gelecek ve bu ödemeler, 8 bin 494 TL olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatacak.

Bakanlık, söz konusu para yardımlarıyla okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine maddi destek sağlamayı ve bu sayede bu öğrencilerin akademik hayatlarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ekonomi Haberleri