Aile Bakanlığı IBAN’a 2 Bin TL Yatıracak! Aile Bakanı Göktaş Bu Sabah Duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan hanelere 2 bin TL para yardımı yapacak. Peki, başvuru şartları neler, kimler bu yardımdan faydalanacak? İşte detaylar…

Milyonlarca insana yaptığı sosyal yardım ödemeleriyle bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak eşi hayatını kaybeden kadınlara para yardımı yapacağını duyurdu.

Ailede sosyal güvencesi bulunan kişi olmayan, 3294 sayılı yasa doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşi hayatını kaybetmiş kadınlara yönelik olarak ödenecek para yardımı, iki ayda bir 2 bin TL olarak hesaplara yatacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, eşi hayatını kaybeden kadınlara yönelik yapılacak para yardımı için başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

Hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’i kadarı, yani 2024 yılı asgari ücreti kapsamında 5 bin 667 TL’den az olması gerekiyor.

Son resmi nikâhlı eşi hayatını kaybetmiş, evli olmayan, kendisi veya yaşadığı ailedeki herhangi bir kişi yasayla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan, fakir ve muhtaç olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki (SYDV) mütevelli heyetince belirlenen kadınlar bu para yardımından faydalanabilecek.

Söz konusu nakdi yardım ödemesinden faydalanmak isteyen kadın için herhangi bir yaş şartı ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 364 ve devamı maddelerinde belirtilen nafaka yükümlülüğü şartı aranmayacak.

Eşi hayatını kaybeden kadın, eşinin vefatından önce eşiyle resmi olarak boşanmışsa, para yardımı alamayacak. Eşler arasında boşanma davası sürerken yani, mahkeme kararı netleşmeden koca hayatını kaybetmişse, kadın para yardımı alabilecek.

Müracaat eden kadın, çocuklarından ayrı yaşıyorsa ve yalnızca onların sağlık güvencelerinden faydalanıyorsa (sağlık provizyonu yakınından dolayı verilmişse), mütevelli heyetince ihtiyaç sahibi kabul edilmesi şartıyla sosyal yardım ödemesi alabilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri