Aile Bakanlığı IBAN’a 2 Bin 891 TL Yatıracak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pek çok alanda sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ederken, son olarak “vefat yardımı” adı altında hak sahiplerine 2 bin 891 TL para yardımı yapacağını açıkladı. İşte yardımın detayları…

Çocuklu kadınlara, ilkokuldan üniversite öğrencilere, engellilere ve yaşlılara para yardımı yaparak bu kişilere finansal ve sosyal bakımdan destek vermeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara 2 bin 891 TL nakdi yardım ödemesi yapacağını duyurdu.

“Vefat yardımı” adı altında sağlanacak bu destek, iş kazası, meslek hastalığı sonucu, sürekli iş göremezlik geliri malullük ya da 65 yaş aylığı alıyorken hayatını kaybeden kişinin yakınlarına ödeniyor. Başvurular, ilgili kişinin ikamet ettiği il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılıyor.

Başvuru yapacak kişilerden sadece kimlik ve kişi kendi müracaat edecekse yakınına ait ölüm belgesi talep ediliyor. Başvuruların onaylanması halinde ise vatandaşlara 2 bin 891 TL para yardımı yapılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bakanlık, vefat yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar için başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde:

Kendisi için minimum 360 gün malullük yaşlılık ve ölüm sigortası primi bildirmişken hayatını kaybeden sigortalının hak sahibi olması,

Bir yıl malullük yaşlılık ve ölüm primi bildirmiş olanları hak sahiplerine vefat parası verilmesi için ölüm tarihinde sigortalı olması.

Vefat yardımı, temelde hayatını kaybeden kişinin cenaze işlemlerini yürüten kişiye ödeniyor. Vefat yardımını kanıtlamak kaydıyla sigortalının sırasıyla eşine, yoksa çocuklarına, o da yoksa anne veya babasına, o da yoksa kardeşlerine ödeniyor. Cenazenin ilgili şahıslar haricinde gerçek veya tüzel kişilerce kaldırıldığının ispatlanması halinde masraflar gerçek veya tüzel kişilere ödeniyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri