Aile Bakanı Göktaş’tan 4 Bin 800 TL’lik Yardım Müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şartları sağlayan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara 4 bin 800 TL’ye kadar para yardımı yapılacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilecek? İşte detaylar…

Aylık geliri belli bir seviyenin altında olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara para yardımı yaparak bu kişilere ekonomik destek sağlayarak sosyal hayata aktif katılımına katkı sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, nakdi yardımlarına devam ediyor.

Bakanlık, şartları sağlayan vatandaşlara 4 bin 800 TL’ye kadar para yardımı yapılacağını açıklarken, bu para yardımına kimlerin başvuru yapabileceğini de paylaştı. Bu kapsamda, vatani görevini yerine getirmek için askere giden kişilerin ailelerine düzenli sosyal yardım ödemesi yapılacağını açıklayan bakanlık, para yardımına ilişkin detayları açıkladı.

Askere giden kişilerin, sosyal güvencesi bulunmayan ve 3294 sayılı yasa bağlamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli olduğu tespit edilen ailelerinin vatani görevi boyunca maddi bakımdan desteklenmesi için para yardımı yapılıyor.

AYLIK 800 TL ÖDENECEK

Para yardımı kapsamında 800 TL olarak hesaplanan yardım tutarı, iki ayda bir hesaplara yatırılıyor. Askere giden kişinin 6 ay boyunca askerlik görevini yerine getirdiği düşüldüğünde ise söz konusu haneye toplam 4 bin 800 TL’ye kadar para yapılıyor.

Vatani görevini yerine getiren kişi evli ise başvuruyu eşi, bekar ise anne veya babası yapıyor. Başvurular, ilgili ailenin ikamet ettiği il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) giderek veya e-Devlet sisteminden yapılabiliyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomi Haberleri