65 Yaş Üstüne Kara Haber! Tamamen Ücretli Oldu!

Milyonlarca emekli 3 Temmuz’da gelen maaş zamlarının ardından rahat bir nefes alırken, o ilde yaşayan vatandaşlar da gelen haberle resmen yıkıldı. Buna göre, ücretsiz olan tarife artık ücretli oldu. İşte detaylar...

Geçtiğimiz günlerde açıklanan 6 aylık enflasyon oranlarının ardından emekliye de aynı oranda maaş zammı geldi. Bu kapsamda, emekli maaşları yüzde 24,73 arttı ve en düşük emekli maaşı 12 bin 473 TL’ye yükseldi. Fakat, kök maaş nedeniyle milyonlarca emeklinin maaşında herhangi bir değişiklik olmazken, bu emeklilerin en düşük 10 bin TL emekli maaşı almaya devam edeceği öğrenildi.

Bunun üzerine harekete geçen hükümet, emekli maaşında yeni bir düzenlemeye gitti ve en düşük emekli maaşını 12 bin 473 TL’den tüm emekliler için 12 bin 500 TL’ye çıkardı. Bunun üzerine emekliler bir nebze de olsa rahatlamasına rağmen Zonguldak’ta ikamet eden 65 yaş üstü herkese kötü bir haber geldi.

EMEKLİYE KÖTÜ HABER

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşlara, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından kötü bir haber verildi. Buna göre, 1 Ağustos 2024 itibarıyla, kooperatifin 65 yaş üstü vatandaşlardan toplu ulaşım için ücret talep edeceği açıklandı. Söz konusu düzenlemenin yakıt, araç bakımı, yedek parça, lastik, sigorta ve kasko gibi giderlerdeki artışlar sebebiyle gerçekleştiği ifade edildi.

Bu kapsamda, 1 Ağustos itibarıyla Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki 65 yaş üstü vatandaşlar, toplu ulaşım için ücret ödemeye başlayacak.

Ekonomi Haberleri