508 Bin TL’ye Sıfır Ford Fiesta Satışları Başladı!

Türkiye’de en çok satış yapan otomobil üreticilerinden Ford, şartları sağlayan vatandaşlara Fiesta modelini 508 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkardığını açıkladı. Peki, kimler Ford Fiesta’yı 508 bin liraya alabilecek? İşte detaylar…

Sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlar, sıfır otomobil piyasasında yaşanan rekor fiyat artışları nedeniyle yönünü ikinci el araçlara çevirdi. Fakat, sıfır otomobil piyasasında fiyatlar artınca ikinci el otomobil piyasası da yükselmeye başladı.

Bu nedenle, son yıllarda sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında fahiş yükselişler görülmeye başlandı. Hal böyle olunca, vatandaşlar da yaşadığı nakit sorunun gidermek için bankaların verdiği taşıt kredilerine yönelmeye başladı. Ancak, bir yıldan uzun bir süredir bankaların da taşıt, konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarını artırmaları nedeniyle vatandaşlar kredi çekemez oldu.

Peş peşe gelen ekonomik sorunlar nedeniyle uygun fiyatlı otomobil satın almanın yollarını arayan vatandaşlara müjdeli haber Ford’dan geldi. Ford, şartları sağlayan vatandaşlara Fiesta modelini 508 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkardığını açıkladı.

FORD’DAN ŞARTLARI SAĞLAYANLARA 508 BİN TL’YE FİESTA

Fakat, bunun için ÖTV indiriminden yararlanmak gerektiği öğrenildi. Devlet, yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlara sıfır otomobil alımlarında ÖTV indirimi uygularken, bu indirimden de yararlanmak için engelli vatandaşların tam teşekküllü bir hastaneden yüzde 40 ve üzeri engelli olduklarına yönelik sağlık raporu almaları gerekiyor.

Söz konusu sağlık raporuna sahip engelli vatandaşlar sıfır otomobilleri ÖTV muafiyeti kapsamında oldukça cazip fiyatlara satın alabiliyor. Bu kapsamda, Ford ise Fiesta modelini ÖTV indirimiyle beraber 508 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkardı.

Peki, ÖTV indirimli Ford Fiesta fiyatları ne kadar? İşte ÖTV’siz Ford Fiesta fiyat listesi…

Fiesta Style 1.1Lt EcoBoost 75 PS 5 İleri Manuel Benzin Euro 6.2 508 bin 222 lira

Fiesta Titanium 1.0Lt mHEV EcoBoost 125 PS 7 İleri Otomatik Benzin/ Hibrit Euro 6.2 695 bin lira

Fiesta ST 1.5L Ecoboost 200PS 838 bin 611 lira

Ekonomi Haberleri