Temel Düzey Stem Eğitici Eğitimi başladı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlğünün STEM Öğretmen Eğitimi Teknik Destek Projesinin açılışı Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş DOĞAKA İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı’nın...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlğünün STEM Öğretmen Eğitimi Teknik Destek Projesinin açılışı Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş DOĞAKA İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı’nın katılımı ile 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu salonunda yapıldı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/kahramanmarasta-30-saatlik-temel-duzey-stem-egitici-egitimi-basladi-128841h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

 “İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitem öğretmeni eğitimi teknik destek projesinin açılışı için burada toplanmış bulunuyoruz Öncelikle projeyi hazırlayan Kadir Demir Kaynak hocamıza, Sayın Harun Kadıoğlu’na onları cesaretlendiren destekleyen yöneticilerine başta il milli eğitim müdürümüz Mehmet Emin Akkurt Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ diyerek konuşmasına başlayan  DOĞAKA İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı daha sonra şunları dedi:

“Teknik destek Ajansı'nın çok önem verdiği bir destek türü

2010 yılından beri teknik destek programını uygulayarak kurumların kritik konular için talep ettikleri uzman temini eğitim faaliyetleri ve danışmanlık hizmetleri sağlamaktadır.

Bizim konumuz bildiğiniz gibi Kalkınma, adı üzerinde kalkınmanın da temelinde ister sosyal Kalkınma olsun ister iktisadi Kalkınma olsun insan var. İnsan da ancak eğitimle insan olabiliyor bunu da herkes günlük hayatında görüyor elbette.

 Bu yönüyle Milli Eğitim müdürlüğümüzün projeleri bizim için çok kıymetli, değerli, önemli projede değerlendirirken bizim temel bir kriterimiz var çarpan etkisi. Çarpan etkisi kısaca faaliyetin yaygınlaşması, yayılması ile alakalı bir kriter. Eğitici eğitimleri bu noktada tabii ki çarpan açısından kuvvetli mesleki eğitim olanları eğitim aldığı eğitimler de tabii ki çarpan etkisi noktasında bizim için çok farklı, önemli. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum”

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

 “Evet, Doğaka’mızın çok kıymetli temsilcisi, değerli mesai arkadaşlarım, kıymetli öğretmen arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum, yoğun bir gün, bugün bir aradayız. Bu bir arada olmamızın gerekçesi değişen eğitim programları, değişen müfredat programları, değişen süreçle ilgili olarak önümüzdeki dönemde neler yapacağız bunların hazırlıkları, bunlarla ilgili olarak faaliyet alanları.

Doğaka temsilcimiz Biraz önce söyledi çarpan etkisi çok yüksek olacak. Çünkü henüz daha ete kemiğe büründürmediğimiz, belki bizim İl Müdürlüğü olarak ya da Milli Eğitim Bakanlığı olarak sitem çalışmaları bundan sonra daha fazla ete kemiğe bürünecek ve bundan sonraki süreçte çok daha etkin bir alanı oluşturacak. Onun için burada 30 civarında eğitici arkadaşımız olacak, bu arkadaşlarımız kendi bulundukları alanlarda bir durgun suya atılan taş gibi halkalarını genişleterek bu alana çok geniş bir noktaya getirecekler.

Tabii eğitim faaliyetinin içerisinde en önemli alanlardan bir tanesi teknik alanlar, bir tanesi sosyal alanlar. Biz bugün biraz da teknik alanları planlama yapacağız, matematik, fen, teknoloji, mühendislik alanları ve artık öğrenciyi etkin hale getiren, öğrencinin merak uyandırdığı alanlarda kendilerinin ne yapabileceklerini, bunun için yapması gerekenlerin önünü açacak süreçler olacak.

Bir hatıramı da anlatmak isterim aslında, ne kadar Küçük yaşlarda başlarsa bunun çok önemli olduğunu ifade eden.

Bizim alanda ilkokulu bile zorla bitiren bir arkadaşımız vardı. Ama yıllar sonra kendisini gidip gördüğümde, kendi ihtiyaçları karşılamak amacıyla buzdolabı motoru ve parçalarından bir darbeli matkap yapmıştı.

O dönem itibariyle kendini orada ifade edemediği için, ya da altyapı sistemleri ile ilgili olarak sıkıntı yaşadığı için belki kendi içinde körelip gitti. Ama bugün biz hiçbir öğrencinin tesadüfe bırakılmadan, bu eğitimlerden geçmesini arzu ediyoruz. Hem Doğaka ile bir iş birliğimiz var, Doğaka ile birlikte çalışıyoruz, aynı zamanda Büyükşehir Belediyemizle de işbirliğimiz var. 5 tane okulumuza stem laboratuvarı kuracağız. Bununla ilgili çalışmaların belirli bir noktaya geldiğini sizinle paylaşmış olayım.

Önümüzde ki dönem şu andaki dönemden çok daha iyi olacak, çarpan etkisi çok daha yüksek bir projenin içerisindeyiz, ben bu projeye katkı sunan, emek veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Açılışa İl Millî Eğitim Müdür yardımcıları Ahmet Akküncü, Sıddık Şirikçi ve Şube Müdürü Cuma Doğan da iştirak ettiler.

Bu konuşmalardan sonra 30 kişinin katıldığı, 30 saatli 5 gün sürecek Temel Düzey Stem Eğitici Eğitimi başladı.  Stem eğitimi kodlama Maker Merve ve Ali Sami Coşkun tarafından verilmekte.

Eğitim Haberleri