Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin AB Projesi

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde bulunan  misafir  AB Projesi ortaklarını ziyaret etti. Kahramanmaraş Şehit İdari Ataşe Galip Özmen...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde bulunan  misafir  AB Projesi ortaklarını ziyaret etti.

 

Kahramanmaraş Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi “Bölünmüş Aile Çocukları” na yönelik ortak olduğu AB projesi kapsamında Romanya, Polanya ve Litvanya’dan gelen 27 misafiri ağırlıyor.

Proje, 18-30 yaş arasındaki ailelere mensup çocuklarının bir araya gelmelerini, uluslar arası seyahatler gerçekleştirmelerini, ulus ötesi dostluklar  oluşturmalarını, birbirleriyle sosyal etkileşimde bulunmalarını, eğlence merkezli çeşitli kültürel etkinlikler yürütmelerini ve proje tabanlı birçok aktiviteye katılmalarını böylece kişisel gelişimlerini arttırmalarını anne, baba yada anne-baba yoksulluğunun olumsuz etkilerinden  kurtulmalarına katkı sağlanmasını, gençlerin topluma aktif katılımlarının desteklenmesini ve motivasyonlarının arttırılmasını amaçlamaktadır.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, müdür yardımcısı Ahmet Akküncü ile birlikte  Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine gelerek Proje ile ilgili çalışmaları yerinde gördü ve okul Müdürü M. Fatih Başkan’dan bilgi aldı. Projeye ortak 9 Kahramanmaraşlı ve 27 misafirin halkoyunları çalışmalarını gözlemleyen Alkan onlara Türkiye’mize ve İlimiz Kahramanmaraş’a hoş geldiniz diyerek şöyle seslendi:

Tüm insanlar Adem ve Havva’dan dünyaya gelmişlerdir. Bu nedenle hepimiz kardeşiz. Geçmişte atalarımız arasında düşmanlıklar olmuş olabilir. Bizler atalarımızın güzel yanlarını ve dostluklarını örnek almalıyız. Dünya insanlarının kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını arzuluyoruz. Biz buna hazırız, sizlere burada en güzel ev sahipliği yapmaya hazırız” dedi.

Bu konuşmadan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan misafirler tarafından  alkışlandı.

Proje kapsamında ülkelerin kültürel etkinlikleri değerlendiriliyor, sportif faaliyetler yapılıyor. 4 ayrı takım kurularak dostluk maçları tertip ediliyor, geziler düzenleniyor ve şehrin kültürel ve doğal güzellikleri tanıtılıyor . Ülkelerin hit olmuş ulusal şarkılarından koro oluşturuluyor.

Ayrıca Kahramanmaraş’ta tüm gençlere ve yerel halka büyük bir salonda “Her Dilden- Her Gönüle” ismiyle bir konser gerçekleştirilme planlanıyor.

Eğitim Haberleri