İL milli eğitim müdür yardımcısı Akif Bulut, Özel ÖğretimKurumları Yönetmenliğinde yapılan değişiklikler nedeniyle il genelinde sağlıklı ve ortak hareket etme adına bu toplantının yapıldığına işaret ederek , daha sonra şu ifadelere yer verdi:
"Sosyal etkinlik ve gelişim merkezlerinde aranacak standartlar ilgi (b)'de kayıtlı yönergenin 27/ A maddesinde düzenlenmiştir.Bu doğrultuda ilgi (a)da kayıtlı yönetmenlik (EK-16) da yer alan program gruplarını seçilecek en az 3 grup için 20 metrekare büyüklüğünde birer uygulama dersliği bulunması zorunludur. Bir derslikte 18'den fazla kontenjan verilmeyecek olup bu dersliklerde akademik gelişim çalışmaları yapılmayacaktır. Bununla birlikte ihtiyaca göre akademik gelişim çalışmaları için ayrıca destek oluşturulacaktır.Kurum kontenjanının hesaplanmasında yalnızca akademik gelişim çalışmalarının yapıldığı dersler dikkate alınacaktır.
Özel öğretim kurslarında aranan bağımsız giriş şartı kaldırılmıştır 16 Şubat 2024 tarihinden önce iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almış çeşitli kursların özel eğitim kursuna dönüşme istemeleri halinde eğitim şartı aranmayacaktır.
Ayrıca daha önceden kurum açma ve çalışma ruhsatı almış olup özel öğretim kursuna dönüşmek isteyen kişisel gelişim kurslarından uygulandığı programların / modüllerin süresi dönüşüm tarihinden uzun olanlar, bakanlıkça belirlenen standartları sağlamaları halinde dönüşüm sonrasında da eğitimlerini sürdürebilecek ancak dönüşüm işlemleri tamamladıktan sonra bu programlara modüllere yeni öğrenci kaydı yapılmayacaktır. dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, katılımcılara mevzut bilgisi konusunda bilgilendirme yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Özel öğretimKurumları ile devlet kurumlarında hiç bir ayırım yapmaksızın hepsine bir bütün olarak sahip çıktıklarını ve bu ilin eğitimde başarısı için gerekenin yapıldığını ve yapılacağını vurguladı.