Özel Öz Derya Ortaokul Öğrencileri Sosyal Bilgiler Öğretmeni Osman Tuzlusu Rehberliğinde Hazırladıkları ve Kıraathane’de Sergiledikleri; “Yaparak ve Yaşayarak Öğrendiklerimizden Bir Demet” İsimli Programla İzleyenleri Büyülediler.
Öz Derya’lı miniklerin gönülleri fethettiği programla ilgili bilgi aldığımız okul Müdürü Mehmet Fatih ERDOĞAN mikrofonlarımıza şunları söyledi: “Öğretme konusunda Eğitimciler olarak hepimiz büyük bir çaba içerisindeyiz. Öğrencilerimizin nasıl öğrendiklerini bilmek ve buna göre hareket etmek bizler için çok çok önemli. Öğrenme Stilleri bize birçok ipuçları vermekte. Bu ipuçlarından hareketle ‘Hepimiz parmak izlerimiz kadar farklı öğreniyoruz’ diyebiliriz.
Hepimiz parmak izimiz kadar farklı öğreniyorsak herhangi bir yol veya yöntemle dersimizi anlattığımızda öğrencilerin çok büyük bir çoğunluğunun öğrenme şansını elinden almış olmuyor muyuz? Elbette oluyoruz. Oysa Öğrencilerimize kendi öğrenme ortamlarını hazırlar ve onlara öğrenme etkinliklerini uygulama fırsatı verebilirsek, her biri kendi öğrenme profiline göre öğrenme şansı elde edeceklerdir. İşte bu anlamda yaparak yaşayarak öğrenmek çok önem kazanmaktadır. Bu sebeple sınıfta uygulama içeren öyle bir ortam hazırlamalıyız ki, o ortamda öğrenciler kendi profilleriyle öğrenme şansı yakalasın. Bunu da en iyi yaparak yaşayarak öğrenme ortamıyla sağlamamız mümkün olmakta. Bu ortam sağlandığı takdirde öğrencilerimiz öğrenmeme gibi bir problem yaşamayacakları gibi öğrendiklerini de unutmayacaklardır.
Özel Öz Derya Kurumları olarak bu gerçekten yola çıkarak biz de eğitim ve öğretim tarzımızı değiştirmeye çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin tamamı ders konularıyla ilgili internette ya da ders kitaplarında yer alan etkinlikleri öğrencilerinin yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri adına sınıflarında gerekli ortamları hazırlayarak derslerini yapmaktadırlar. Öğrencilerimiz bugün burada Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Osman Tuzlusu tarafından yıl boyunca yapılan ders içi etkinliklerden hazırladıkları programı anne baba ve misafirlerimize sundular. Bu sunumlarıyla kendi öğrendiklerini adeta kıraathanedeki misafirlerin beynine işlediler. Öğrencilerimle ve onları hayata hazırlayan öğretmenlerimle gurur duyuyorum.
Bilindiği gibi bu mekân yani Kıraathane: ‘Türkiye Okusun… Kahramanmaraş Okusun…’ Sloganıyla ve ‘gelenekten geleceğe kitap ile kurulan köprü’ vazifesi görmesi dileğiyle 02 Nisan 2010 tarihinde dönemin Kahramanmaraş Valisi Sayın Mehmet Niyazi Tanılır tarafından hizmete açılmıştı. O günden bu güne bu işlevini başarıyla yürütmektedir. Bu vesileyle başta bu mekânı İlimize kazandıran eski Valimiz Mehmet Niyazi Tanılır Beyefendiye ve bu güzel mekânı aynıyla koruyan ve faaliyetlerinin devamını sağlayan Sayın Valimiz Şükrü Kocatepe’ye şükranlarımızı sunuyoruz. Mekânı biz eğitimcilere açan İl Milli Eğitim Müdürümüz Mesut Alkan’a ve Kıraathanedeki sosyal ve kültürel faaliyetleri planlayan, koordine eden ve bu programı yapabilmemiz adına bizden desteklerini esirgemeyen Eğitimci, Şair ve Yazar Sayın Duran Boz Beyefendiye şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Vermeye çalıştığımız mesajları geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla programımıza teşrif eden yerel ve ulusal basın mensuplarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.
Program sonrası duygularını sorduğumuz Öz Derya Koleji Sosyal Bilgiler Öğretmeni Osman Tuzlusu; “Ben tüm meslektaşlarıma ‘Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme’ metodunun çok yaygın olarak kullanılmasını öneriyorum. Biz okulumuzda derslerimizi yüzde yetmiş bu metotla anlatıyoruz. Ne denli başarılı olduğumuz bugün bir kez daha ortaya çıktı. Öğrencilerimle gurur duyuyorum” dedi.