Okul Tabanlı Beslenme Semineri Başladı

Yemekte Denge Eğitimi projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 10 ilin pilot okullarında görev yapan okul öncesi ve 3. Sınıf öğretmenlerini kapsayan Okul Tabanlı Beslenme Semineri Kahramanmaraş - Dulkadiroğlu İlçesi...

Yemekte Denge Eğitimi projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 10 ilin pilot okullarında görev yapan okul öncesi ve 3. Sınıf öğretmenlerini kapsayan Okul Tabanlı Beslenme Semineri Kahramanmaraş - Dulkadiroğlu İlçesi Şehit Hanifi Çakallıoğlu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu salonunda başladı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/kahramanmarasta-3-gunluk-okul-tabanli-beslenme-semineri-basladi-126868h.html" size="medium" icon_position="left" shape="square"]Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın[/otw_shortcode_button]

Seminer açılış programı sayı duruşu ve İstiklal Marşına Müteakiben Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü’nün açılış konuşmasıyla başladı.

Bakanlığımızın değerli temsilcileri, Sabri Ülker Gıda Vakfının kıymetli personeli, çok kıymetli öğretmen arkadaşlarım Yemekte Denge Eğitimi projesi kapsamında 3 gün sürecek hizmetiçi kursuna hoş geldiniz.

2017-2018 Eğitim öğretim döneminiz hayırlı olsu, geçmiş Kurban Bayramınız da mübarek olsun. 4 yıldır Yemekte Denge Eğitimi projesi ile çalışmayı sürdürüyoruz, bu 5. Yıl olacak. Bu yıl varılan anlaşma gereği hizmetiçi çalışmasına dönüştü. Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün himayelerinde yürüyen bir proje, okul ziyaretlerimizde bu projenin güzelliklerine şahit oluyoruz. Bu proje okul öncesinden başlayarak 4. Sınıfa kadar uygulanan bir proje” dedi.

Sabri Ülker Vakfı temsilcisi Elif Tuzlakoğlu konuşmasında şunları dedi:

“Sabri Ülker Olarak Yemekte denge Projemizin 6. Yılında sizlerle birlikte olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. 2011 yılından beri sürdürdüğümüz bu projeyle Türkiye’nin 10 ilinde 500 okula ulaşmanın gururunu taşıyoruz. Bu projenin Kahramanmaraş ilinde bu noktaya gelmesini sağlayan yöneticilerimize Sabri Ülker Vakfı adına teşekkürlerimi ifade ediyorum”

Seminerin Eğitim Yöneticisi Ali Naci Özbulut ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Milli Eğitim Müdür yardımcım, öğretim görevlileri ve Öğretmenevi Müdürüm, Seminere katılımcı olarak davet edilen değerli Öğretmen arkadaşlarım. Eğitim yöneticisi olarak hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfınca Ortaklaşa düzenlenen 560 numaralı Okul Tabanlı Beslenme Seminerinin açılış töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Seminerimiz 3 gün süreli ve toplam 24 saatlik eğitim programını içermektedir.

Faaliyete İlinizden 100 Öğretmeli davet edilmiştir.

Kısa süreli programda sizlere bilgi ve deneyimlerini paylaşmayı amaçlayan eğitim görevlilerini tanıyalım.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesinden Sayın Ayşen YILDIRIM ve aynı Üniversitesinden Ceyda DURMAZ Hanım Efendiler |

Ayrıca İstanbul Bahçe şehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünden Mustafa Ataberk UZSOY Beylerin programda yer almaları planlanmıştır.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü olarak sizlerin kısa süreyi iyi değerlendireceğinize inanıyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra seminere geçildi / Diyetisyen; Ahsen YILDIRIM, Ceyda DURMAZ, Mustafa Ataberk UZSOY seminerine başladı.

100 kursiyerin katıldığı seminerin Eğitim Yöneticisi Ali Naci Özbulut, Eğitim Yönetici Yardımcısı Mehmet Canlı, Eğitim Merkez Müdürü Yusuf TÜRKYILMAZ’dan oluşuyor.

Seminerde Sağlık kavramı, Yeterli ve dengeli beslenme, Pişirme ile oluşabilecek besin öğesi kayıpları çerçevesinde konular anlatılıyor.

Eğitim Haberleri