Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt Başkanlığında, Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, yardımcıları Cengiz Doğan, Orhan Yıldırım ve diğer Maarif Müfettişlerinin katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Sait Kırmacı toplantı salonunda, 2015-2016 öğretim yılı yarıyıl genel kurul değerlendirme toplantısı yapıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasından sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt , Eğitim öğretim yılının birinci döneminin kazasız ve belasız olarak bitmesinden dolayı kurula teşekkür ederek değerlendirmelerde bulundu.
". Yeni göreve atanan idarecilerin oryantasyonu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor, Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim kurum ( Anadolu ve Fen Lisesi) müdürlerimizle değerlendirme toplantıları gerçekleştirdik. İlimizde Suriyeli öğrencilerle bilirlikte 300.000 öğrenci, 1500 öğretmene sahibiz, bu okullara bizler adına giderek, buradaki eksiklik ve aksaklıkları bizlere ulaştırıyorsunuz. Bu Devletimizin gücünü gösteriyor. Başta MEB’in olmak üzere Devletin gözü, kulağı, dili oluyorsunuz. Bunun da insanların unutulmuş olma psikolojisinden kurtulmasına sebep oluyorsunuz. Oraya gidince onları motive etmek sizin tavır ve davranışlarınıza bağlıdır. İdarecilerin okulların her tarafından haberleri olmaları gerekiyor. İdarecilerle birlikte gezilerek okulda ki fazla eksik malzemelerin birlikte tespit edilmesi gerekir. Okullara kullanabileceği kadar malzeme alın, depolarınızda fazla malzeme bulundurmayın diyorum. Okullarda soru bankası, kaynak kitap kullanımı ile ilgili sorunlar karşımıza çıkıyor. Bizim reklam billboardlarında, EBA ile ilgili tanıtımlarımız var. EBA’nın yaklaşık 9 milyon üyesi var. EBA'ya öğretmenler soru gönderebilir, bunlar uygun görülürse telif ücreti de ödenebiliyor. 7-8 bin elektronik kitap yüklenmiş durumda. Soru örnekleri ve ders anlatım videoları var. Özel öğretim kurumlarında çalışma bitince onlarda kullanabilecekler. EBA' nın kullanılması için akıllı tahtanın kullanılmasına veya internete gerek yok. Gerektiğinde evlerinde hazırlık yaparak kullanabilirler. Okul idarecileri ile veliler bilgilendirilecek.
İlimiz merkezinde 82.000 Suriyeli mülteci yaşıyor. 20.000 okul çağında çocuk var. 17.000'i Çadırkentte diğerleri ise farklı alanlarda yaşıyor. Bunlarla ilgili olarak normal eğitim yapan okulların bir döneminde bizim, diğer döneminde Suriyeli çocuklar okutuluyor. 31 okulda bu uygulama devam ediyor. Bu eğitim öğretim yılında 1. sınıf öğrencileri Türkçe müfredatına göre eğitimlerine devam ediyorlar. Burada koordinatör ve koordinatör yardımcısı olarak 31 okulda. Çadırkentteki ve okullarda ki koordinatörler bizim Türk öğretmenlerimizden olup biz belirledik. Buralarda görev alan Suriyeli öğretmenlere UNICEF tarafından ücret sağlanıyor." diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti.
Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük ‘de;
Denetimde dikkat edilecek hususlar, program odaklı öğretim, değerler eğitimi konusunda Kahramanmaraş'ın, eğitimini her açıdan nasıl en üst seviyeye çıkarabileceğimiz hususlarında açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılan maarif müfettişleri ile Kahramanmaraş'ın eğitim sorunları değerlendirildi.