Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü MEBBİS Yöneticisi Yakup Kaman tarafından, Onikişubat İlçesi Özel Simya Kız Kolejinde okuyan öğrencilere “ Bilinçli İnternet Kullanımı” ve bağımlılıkla mücadele konusunda seminer verildi.
[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/internet-bagimlilikla-mucadele-anlatildi-139713h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-right-arrow" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]
“Bıçak doktorun elinde hayat kurtarırkenkatilin elinde ölüme neden olur, İnternette böyledir. Doğru kullanıldığında faydalıdır, yanlış kullanılırsa zararları telafi edilemez. Teknolojinin insan hayatında getirdiği sayısız faydalar var, ancak kişinin teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok büyük zararlara sebebiyet vermektedir” diyen Kaman, Türkiye’de gençlerin internette neler yaptığına açıklık getirerek, gençlerin internet vasıtasıyla sosyal medya siteleri, Facebook, Tweet’lemek, oyun oynama, alış veriş yapma, kumar oynama, flört etme, zararlı fikirler edinme, zararlı alışkanlıklar kazanma gibi alanlarda dolaştıklarına dikkat çekti ve Kahramanmaraş’ta karşılaşılan olumsuz internet olaylarından örnekler verdi.
“Sosyal medyada bir şeyi paylaşırken çok iyi düşünmelisiniz, bu paylaşımınızın veya yazınızın üçüncü kişiler tarafından görüldüğünü bilmenizi isterim. Sizler yazınızı silince tamamen silindiğini sanıyorsunuz. Oysa onlar geri planda kayıt altında tutuluyor ve gerektiğinde kullanılıyor. Bu tip sitelere her şeyinizi yazmayın, fotoğraflarınızı paylaşmayın, bilmediğiniz, yakından tanımadığınız kişilerle arkadaş olmayın ve özelinizi paylaşmayın.” diyen Kaman isim belirtmeden Kahramanmaraş İlinde sıkıntı yaşanmış olayları anlattı ve sahte hesaplarla kız öğrencilerin tuzaklara düşürüldüğünü, buna meydan vermemek için öğretmenlerinde internet kullanımı hakkında bilgi sahibi olmalarını ve gerektiği yerde öğrencilerini aydınlatmaları gerektiğini veya müdahale edilmesi gerektiğinde de müdahale edilmelidir diye vurgu yaptı.
Kaman seminerinde İnternet Kafe ile ilgili teknik riskler, davranışsal riskler/ istismara yönelik, teknik riskler, Casus yazılımlar, İnternet kullanımında şifrenin önemi ve düzenli olarak şifre değiştirme, İnternet ortamında dolandırıcılık. Gerçek dünyada iletişim kuramama, Faaliyetlerde bulunamama, Kötü içeriklerin psikolojik etkileri, Yanlış bilgi paylaşımı, Takibin zorluğu, Bağımlılık gibi konuları sunu eşliğinde anlattı.
Seminere İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Okul Müdürü Cuma Doğan, Müdür Yardımcısı Zehra Demirdöven, okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.