Kahramanmaraş Doğa ve Fen Okulu Projesi ile temel eğitim dönemindeki çocuklarımızda doğa bilinci oluşturarak temel bilimsel kazanımları yaparak-yaşayarak öğretmenin yanı sıra çocuklarda sorumluluk alma, güven, takım çalışması, risk alabilme, bağımsızlığı geliştirme gibi becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş Doğa ve Fen Okulu Projesi, Arslanbey Mesire Alanı içerisinde kurulmuştur. Bu alan içerisinde 20 bin metrekare alana sahip, bölgenin doğal yapısını bozmayan kapalı bir orman evi ve etkinlik alanları bulunmaktadır. Bu orman evinde bir derslik, bir masal evi, mutfak ve hizmet içi eğitim çalışmalarında öğretmenlerin eğitim alabileceği bir toplantı salonu bulunmaktadır.
“Doğa ancak doğada öğrenilir” felsefesi ile hazırlanan proje ile öğrencilerimizin doğayla buluşması ve uluslararası standartlara uygun bir doğa eğitimine katılmaları amaçlanmıştır. Doğa okur-yazarlığı kazanan öğrencilerin bilimsel araştırma metotlarını keşfetmesi ve sorgulama becerilerinin artması hedeflenmektedir.
Kahramanmaraş Doğa ve Fen Okulu bünyesinde Organik Tarım (Permakültür), Macera, Doğada Sanat, Oryantring, Gözlem, Doğadaki Dostlarımız, El-Göz Uyumu, Kamp Ateşi Yakma, Denge ve Koordinasyon, Mutfak, Kazı Çalışmaları ve İnşaat Malzemesi Kullanım Atölyesi olmak üzere toplam 12 atölye bulunmaktadır.
2022 yılında 18 okulumuzdan 350 öğrencimiz Doğa ve Fen Okulu’nda faaliyetlere dahil olmuştur. 2023 yılında ise 140 okuldan 2820 öğrencinin faaliyetlere katılması planlanmıştır.