Eğitim başlıkları 81 il düzeyinde gerçekleşen “Eğitim İhtiyaç Analizi” sonucunda belirlenmiştir. Eğitim ihtiyaç analizi kapsamında Türkiye’de kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında Türkiye’de örgün eğitim yapan 7337 kamu okullarında çalışan toplam 39331 idareci ve öğretmenden veri alınmıştır. Alınan ihtiyaçlar değerlendirilerek 10 farklı alanda hizmet içi eğitim programları ve içerikleri hazırlanmıştır. Öğretmenlerin deneyimlerini meslektaşlarıyla tartışarak hem teorik hem de uygulama düzeyinde gelişmelerini sağlayacak olan eğitimlerin kaynaştırma/ bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarının niteliğinin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Kahramanmaraş Ramada Otel’ de başlayan kurslarda Eğitim Yöneticisi olarak; Görevli Öğretmen Murat Kalkandelen, Murat Tanrıkoloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde şef Bayram Metin görev yapmakta.
Kahramanmaraş programında 3(üç) grupta 66 öğretmenin katılımı ile aşağıda yer alan başlıkta hizmet içi eğitim programı düzenlenmesi planlanmıştır:
- Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrencilere Yönelik Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Eğitim Kursu- Eğitim Görevlisi- Pınar ŞAFAK-Gazi Üniversitesi
- Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrencilerin Eğitiminde Kaynaştırma Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Kursu- Hanifi Sanır -Gazi Üniversitesi
- Görme Yetersizliği Olan Öğrencilerin Eğitiminde Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Eğitim Kursu-Eğitim Görevlisi- Pınar Demiryürek- Gazi Üniversitesi
Hizmet içi programlara katılacak öğretmen listeleri 26.08.2021 tarihli ve E-27250534-746.01-30195389 sayılı yazımız ile talep edilmiştir.
BEGEP Hakkında
Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi (BEGEP); Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından 2014-2020 Dönemi Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) ile fonlanan ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Operasyon Faydalanıcısı olduğu bir teknik yardım projesidir.
Projenin Hedefi,
Ülkemizdeki kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarının kalitesini arttırarak tüm öğrencilerin topluma entegrasyonunu sağlamaktır.
Projenin Amacı,
Kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarında rol alan öğretmenlerin, okul yöneticilerinin ve diğer aktörlerin gelişimlerini destekleme yoluyla; yenilikçi, sürdürülebilir ve bütünleştirici bir eğitim sistemine katkı sağlamaktır.
Projenin Hedef Kitlesi,
Örgün eğitim kurumlarının her tür ve kademesinde, Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) ve Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) görev yapan personel, öğretmen, idareciler, konuyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve ailelerden oluşmaktadır.
Proje; Ankara, Adana, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Samsun ve Trabzon olmak üzere 12 pilot ilde yürütülmektedir.