Kahramanmaraş Teknoloji Vakfı’nın Tanışma ve Kaynaşma Buluşması.

Kahramanmaraş Teknoloji Vakfı, eski tabirle Sanat Okulu, yeni tabirle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapmış büyük hizmetler sunmuş, duayen eğitimcilerle, halen bu okulda görev yapan eğitimcileri kahvaltılı tanışma ve...

Kahramanmaraş Teknoloji Vakfı, eski tabirle Sanat Okulu, yeni tabirle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapmış büyük hizmetler sunmuş, duayen eğitimcilerle, halen bu okulda görev yapan eğitimcileri kahvaltılı tanışma ve kaynaşma buluşmasında bir araya getirerek önemli bir hizmeti yerine getirdi.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/kahramanmaras-teknoloji-vakfi-sanat-okulunun-duayen-egitimcilerini-bulusturdu-164651h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

Katılımlarıyla toplantıyı taçlandıranlar isimlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

Mustafa Daşcı: Vakfın kurucular kurulu başkanı, Mehmet Tanır: Vakfın kurucular kurulu üyesi, H. Ali Özal: Vakfın kurucular kurulu üyesi, Yakup Aktaş: Vakfın kurucular kurulu üyesi, Şaban Kaptanoğlu: Vakıf Başkanı M. Remzi Pembece: Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski müdürü, Samittin Tunç: Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü, Fatih Mehmet Zülkadiroğlu: Vakfın onursal üyesi, iş adamı, Vakıf yönetim kurulu üyeleri, Vakıf üyeleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çalışanları.

Kahvaltıdan sonra Mücahit Aslan tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu peşinden mesleki ve teknik eğitime büyük katkıları olan bazı kişilere plaket verildi.

Katılımcılar Maraş Sanat okulunun Kahramanmaraş eğitiminde büyük bir iz bıraktığını, mezunlarının ülke yönetiminde önemli yerlere geldiğini, bu okulun köklü bir kültüre sahip olduğunu, mezunlarının birbirlerine saygılı ve vefalı olduğu vurgulanarak geçmişte yaşanan hatıralarını anlattılar ve mesleki eğitimin önemine değindiler.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/kahramanmaras-teknoloji-vakfi-sanat-okulunun-duayen-egitimcilerini-bulusturdu-164651h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

Kahramanmaraş Teknoloji Vakfı Başkanı Şaban Kaptanoğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Ben öncelikle, güzellikleri arşivlemek hedefi ile “Hoşuma Getti Deklanşöre Tohandım” diyen usta gazetecimiz, basın mensubumuz, değerli kardeşimiz Oğuz Karakoç beyefendiye, sizler adına saygı ve sevgi sunuyorum, kendilerine sağlık sıhhat ve çok çok başarılar diliyorum. Öncelikle bunu dile getirmek istedim.

Kıymetli arkadaşlar bir denetimde teknik öğretmen rozet takan bir müfettiş atölyemizi denetliyorken aldığım terbiye gereği ağabey diye hitap ettim, ne abisi lan? Dedi, burada abi mami yok bana beyefendi diyeceksin dedi. Bir utandım, bir sıkıldım yerin dibine girdim. Kıymetli arkadaşlar bu ali heyetin içerisinde benim ağabey diyeceklerim var, bana ağabey diyecekler var. Ağabeylerime ve bana ağabey diyen kardeşlerime saygı, sevgi ve hürmetlerimi arz ediyorum.  Kıymetli Arkadaşlar yunus ne diyor “Dürüst Kazan ye yedir, bir gönül ele getir” yedik, içtik amaç yemek içmek değil gönülleri kazanmaktır. Bu toplantının ana gayesi de gönülleri fethetmektir. Bunu gerçekleştirdiğimizi ben burada görüyorum, bundan da mutluluk duyuyorum.” ilme ettim talep illa edeb illa edeb” diyen Yunus’a da rahmetler diliyorum.

Burada Mücahit ve Yakup ağabeyimize teşekkür ediyorum dillerine sağlık. Ben edepli olmayı Sanat Okulunda öğrendim, gerçekten edepli olmanın ana kucağı sanat okuludur. Sanat Okulu tabiri caizse Mustafa Daşçı müdürüm geldiğinde bir cümle kullandı ve ben bu cümleyi mecliste, her yerde, her makamda kullanıyorum. Neydi o? samimiyet kontrole mani değildir. Yani kurumları yönetmenin, okulları yönetmenin, devleti yönetmenin temelinde bu yatar, yani samimiyet kontrole mani değildir. Sanat Okulu'nda sağ olsunlar hocamın bu sözleriyle, samimiyeti bir kenara bırakarak herkes vazifesini yapmanın mücadelesini vermiştir. Bu çok önemli bir mesele kıymetli arkadaşlar.  Sanat Okulunu, Sanat Okulu yapan evet yönetim kademesi olduğu gibi ameli olarak, fiili olarak, bu okula gerçekten emeklerini esirgemeyen ve emekli olmuş teknisyenlerimiz var burada, işten Süleyman Bey var, Ali Boynu eğri var, Hacı kardeşimiz var, Muhsin Bağdatlı var görebildiğim kadarıyla İbrahim kardeşimiz orada Bu kardeşimizin de emekleri çok fazla.  bu bakımdan

Kıymetli arkadaşlar. Bu kahvaltı programına teşriflerinizden dolayı Vakıf adına ben saygı. sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. tekrarının gerçekleşmesi için de Cenabı Mevla’ma dua ediyor ve hepinize saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.

Birlik ve kaynaşmanın sağlandığı kahvaltı programı topluca çekilen fotoğrafla son buldu.

Eğitim Haberleri