Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi yılsonu sergisi Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin AKKURT, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim ÇOLAKKADI, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali TİYEK, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet İSPİR, Yılmaz BOZDERE, Yahya DERTLİ, Yunus HASKILIÇ ve çevre halkın yoğun katılımıyla açıldı.
[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/dulkadiroglu-halk-egitimi-merkezi-yilsonu-sergisi-96450h.html" size="large" icon_position="left" shape="square" target="_blank"]Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]
Sergiyi gezerek çok beğenen Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ; Bu çalışmamaları yapan eğitici ve kursiyerlere tek tek teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin AKKURT sergiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken sergiye gelen halkla sohbet etti. Sergide emeği geçenlere teşekkür etti. Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim ÇOLAKKADI; yapılan sergilerde amaçlarının halkın yapılan ürünleri görmesini sağlayarak bir sonraki kurslara gelmelerini sağlamak, kısaca farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti. Halk Eğitimi Müdürü Ali ÖZDEMİR ise halkın talep ettiği tüm eğitim ve faaliyetlerin karşılandığını bundan sonrada karşılanacağını söyledi.
Açılan sergide bulunan ürünler katılımcılar tarafından çok ilgi çekici olduğu vurgulanarak halkın beğenisini kazandı. Bilhassa atık maddelerin değerlendirilmesi, parça kumaşların ekonomiye kazandırılması, Osmanlı motifleri ile bezenmiş el sanatları, eski çoraplardan, telislerden, çekirdek kabukları ve yumurta kolilerinden yapılan çiçekler, alüminyum folyo, ağaç yakma teknikleri gibi süs eşyaları ve tablolar göz kamaştırdı.
Serginin göz alıcı vazgeçilmez kısmı ise kitre ile yapılan Kahramanmaraş’a ait olan ve Kahramanmaraş’la markalaşan dondurma, biber, şıra, tarhanası ile Kahramanmaraş’ın unutulmaya yüz tutan sanatları semercilik, külekçilik gibi el sanatları ve tarihi ile ilgili kompozisyonlarla canlandırılması oldu.