Genel Merkezi Ankara da bulunan Kahramanmaraş Eğitim Vakfı tarafından başarılı ve Kahramanmaraşlı KSÜ’de okuyan burs verilecek bir grup öğrenci ile Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Kahramanmaraş Şube yöneticileri tarafından tanışma adına kahvaltılı program gerçekleştirildi.
Tanışma toplantısına Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Kahramanmaraş Şube yöneticileri Erdoğan Güçlü, Abdulhakim Eren, Levent Çuhadar, mütevelli heyet üyesi Prof. Dr. İbrahim Solak, Prof.Dr. Mehmet Özkarcı ve burs alacak öğrenciler katıldı.
Katılımcılar tek tek kendisini tanıttı, öğrenciler okudukları bölümleri ve KSÜ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini tercih etme nedenlerini anlattı. Genellikle ekonomik durum ve Kahramanmaraş’ta ailelerinin yanında bulunma amacı ön plana çıktı. Öğrenciler memnuniyetlerine ve beklentilerine işaret ettiler.
Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Kahramanmaraş Şube yöneticisi Erdoğan Güçlü, “ Vakfımız 1986 Yılında Ankara’da kuruldu, O tarihten bugüne kadar 3 bin 500 civarında öğrenci okuttuk. O öğrencilerimizin her biri önemli iş sahada görev yapıyorlar. Bizden burs alarak bu yerlere gelen arkadaşlar şimdi bize müracaat ederek biz de bir öğrenci okutmak istiyoruz diyorlar. Amacımız sizleri okutabilmek gerek ailenize, gerekse ilimize ve Ülkemize hayırlı bir evlat olarak yetişmenizi istiyoruz. Başka bir amacımız yok. Ben 34 yıllık devlette görev yaptım genel müdürlük, müsteşarlık görevinde bulundum, bu vakfa gelerek siz başarılı öğrencilerimize hizmet etmek istiyoruz. Bir köşede de yan gel yat bize uymuyor, içimizde bir memleket sevdası, ülkenin geleceğini daha ileriye taşıma duygusu var. Bunun içinde sizler bu ülkenin gelişmesinde vasıtasınız ve gelecekte güzel hizmetler yapacaksınız. Benim ve arkadaşlarımın da söylediği gibi sadece diploma almak yetmiyor, üniversite bittiğinde aranan insan olma özelliğine sahip olmalısınız ve özellikle de bir lisan bilmeniz gerekir. Aranan elaman olursanız size her zaman iş bulunur.” Dedi.
Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Kahramanmaraş Şube yöneticileri, başarının sırrının sadece akademik çalışmakla olmadığı, hangi Üniversite olursa olsun öğrencinin kendisine hedef koyması, azimle çalışma gerektiği buna ilave olarak öğrencinin sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikleri de takip etmesi gerektiğine dikkat çekildi, ileriki aşamalarda ilimiz Kahramanmaraş için gereken fedakarlığın yapılmasına da işaret edildi.
PROGRAM SONUNDA ÖĞRENCİLER NE DEDİ?
Kevser Bolat (KSÜ İngilizce öğretmenliği)“Sizlerin de ifade ettiği gibi farklı üniversitelerde okumak bizleri ileriye taşımıyor, iş bizde bitiyor, bunu bir kez de sizden duymak beni daha da rahatlattı ailemde bunları söylüyordu ama açıkçası umursamıyordum şimdi daha emin oldum, iyi ki gelmişim, sizleri tanımışım teşekkür ediyorum”
Yaren Pakize Altun (KSÜ Hemşirelik) ” Öncelikle siz değerli Hocalarımı tanımaktan çok memnun oldum. Buraya gelmekle Kahramanmaraş’ımıza nasıl iyi bir hizmet sunabileceğimizi, nasıl bir kaliteli insan olabileceğimizi güzel bir şekilde anlattınız. Bir işi yapmak sadece o dalda okumak demek değildir, öncelikle o işi sevmek önem taşıyor. Sadece diploma almakla yapacağımız işe kalite getiremeyiz. O işi severek yaparsak, hangi okulda okursak okuyalım başarı geleceğine inanıyorum, teşekkür ediyorum”
Yağmur Kıtır (KSÜ Tıp) “Öncelikle sizi tanıdığıma çok memnun oldum, İyi ki buraya gelmişim. Hem vakfımızı, amacını, arkadaşlarımızı hem de Maraş’ımızı daha yakından tanımak imkânı buldum. Maraş’ımız için neler yapabiliriz anlamında daha iyi bilgilere sahip oldum, sağ olun.”
Muhammet Altınvezir (Makine Mühendisliği) “Bura da öncelikle birbirimizi tanıma imkanı bulduk. Anlatımları dinleyince farklı okullarla ilgili önyargılarımızı bir kenara bıraktık. Diplomada değil de işin kendimizde olduğunu pekiştirdik. Aslında bunları biliyorduk ama sizden dinleyince dahada güvenimiz fazlalaştı.”
Zahit Tepebaşı ( Kamu Yönetimi) “ Davet ettiğiniz için teşekkür ederim, hocalarımızla tanıştık, gerçekten çok iyi oldu. Verdiği örnekler işin her zaman öğrencide bittiğini kanıtladı. Tekrardan teşekkür ederim”