İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

21.YÜZYILDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRME PROJESİ (IHOS)-298  KAPSAMINDA KAMU ÇALIŞANLARININ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FARKINDALIK SEMİNERİ  YAPILDI.TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
  1. 21.YÜZYILDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRME PROJESİ (IHOS)-298  KAPSAMINDA KAMU ÇALIŞANLARININ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FARKINDALIK SEMİNERİ  YAPILDI.

TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Yürütülen, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünün Operasyon Faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu  İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi Kapsamında Kamu Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünü oluşturulması farkındalık semineri 15 Temmuz İmam Hatip Orta okulu konferans salonunda ilimiz merkez ilçesi Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde bulunan okullarımızın okul müdürü, müdür yardımcısı ve  okul risk değerlendirme ekibi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Ali BADEM Selamlama konuşmalarında projenin 01.02.2021 tarihinde başladığını, proje süresinin  15 ay olduğunu ve projenin sonuna gelindiğini belirtti. Bu süre içerisinde  okululumuzda iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ve test analiz laboratuvarının kurulduğunu,  yurt dışında eğitim ziyaretlerinin yapıldığını, İlimizde Sütçü  Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencilerine, Meslek Lisesi Öğrencilerine, 20 büyük 50 küçük işletme çalışanlarına yönelik  eğitim ziyaretlerinin yapıldığını belirtti.  Seminerin amacının  İş Sağlığı ve Güvenliğinin bir zorunluluk değil bir yaşam kültürü olması gerektiği bilincinin oluşması, uygulanması ve farkındalık oluşturması temennisiyle tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.   

     Seminerin Eğitimi Sunumu Yankı Akademi Kurucu Ortağı A Sınıfı İş Güveliği Uzmanı Alparslan YILMAZ tarafından yapıldı.

     Seminer aşağıdaki konu başlıklarını kapsayan etkili ve verimli bir seminer çalışmasıyla tamamlandı.

     1- İSG’de temel kavramlar ve tanımlar.

      2-   Güvenli yönetmenin 3 temel nedeni.

      3-   Neden güvenli yönetime ihtiyaç duyarız?

      4-   Etkin sağlık ve güvenlik yönetiminin yararları

      5-   Yönetici olarak hangi sorumluluklarımız vardır?

      6-   İSG kültürünü nasıl tanımlarsınız?

      7-   İSG Kültür düzeyi ile ilgili temel göstergeler

      8-   İSG Kültüre etki eden dahili unsurlar

      9-   İSG Kültüre etki eden harici unsurlar

      10-Pozitif güvenlik kültürü kriterleri.

      11-Mevzuatlar      •Anayasa •4857 sayılı iş kanunu•6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu •6098 sayılı borçlar kanunu •5237 sayılı ceza kanunu

 12-Tanımlar

  • Risk değerlendirmesi nedir?
  • Risk değerlendirmeleri
  • Riski azaltmak için izleyebileceğimiz yöntemler
  • İnsan ve Davranış
  • Risk Psikolojisi
  • Kazanın Davranışsal Temelleri

  13-İSG iyi uygulama örnekleri

Eğitim Haberleri