24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ( Onikişubat-Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri) ve KSÜ Eğitim Fakültesi işbirliğiyle ‘’İdeal Öğretmen’’konulu seminer Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/kahramanmarasta-ideal-ogretmenkonulu-panel-yapildi-150017h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]
Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesinde görev yapan okulların yönetici ve öğretmenlerine yönelik olarak yapılan panelin,
Panel Yöneticisi olarak Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım ‘ım yönettiği panelin panelist konuşmacıları İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi (Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı) Doç. Dr. Mahmut Sağır ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi (Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı) Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Yirci oldu.
Panel Yöneticisi KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, salonda bulunan öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutlayıp öğretmen yetiştirme adına İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile ortak yapılan öğretmen yetiştirme sürecinde “KSÜ Modeli” çalışmadan bahsederek panelin ilk konuşmacısı olarak İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’a söz verdi.
“Her gününüz öğretmeler günü kalitesinde olsun” sözleriyle panele başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “KSÜ Modeli” çalışmasının güzel bir örnek olduğuna işaret ederek, meslek hayatında karşılaştığı ideal öğretmenleri ilgili kesitler anlattı. “Öğretmenlik para kazanmak için yapılacak bir meslek değildir, aldığımız maaşla, yaptığımız işi örtüştürürsek hep yanılış yaparız, bizim mesleğimiz adam yetiştirmek mesleğidir, İdeal öğretmenin mesleğine adanmış, etkili iletişim kurabilen ve herkese örnek olandır, ideal öğretmen öğrencilerine sadece okuma-yazma öğreten değil onları hayata da hazırlayan öğretmendir” dedi.
İkinci konuşmacı panelist Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Yirci oldu. Konuşmasına toplam kalite yönteminden giriş yaparak başlayan, öğretmenlik mesleği fedakârlık isteyen bir meslek olduğuna işaret eden Yirici, Doğuştan iki kolu olmayan ve kalça çıkığı nedeniyle bir ayağı diğerinden 12 santim kısa olan bu engelli öğrenciyi öğretmenlerin çoğunluğu okutmak için sınıfına almak istemezken Ali Rıza isimli bir öğretmenin fedakarlık yaparak bu öğrenciyi kabul etmesi ve onu dünya şampiyonluğuna götüren yolun açılışını anlattı. Bu engelli öğrenci Kahramanmaraşlı yüzücü Avrupa 2. Si ve dünya üçüncüsü Beytullah Eroğlu’dur. İdeal öğretmen motivasyon yaratan öğretmen oluğunu, başarı için, var gücümüzle ileriye atılmak gerektiğini ve İyi bir öğretmenin hayatın her anında ders verebilen öğretmen olduğunu belirtti.
Üçüncü ve son panelist Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi (Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı) Doç. Dr. Mahmut Sağır, ideal öğretmene geçmeden önce, ideal insan nedir sorusuna açıklık getirmeye çalıştı ve 1980 öncesi insanlarda ülkeye dair bir takım özlem ve hayallerin olduğunu, 80’den sonra küreselleşmenin de etkisiyle hayallerden uzaklaşan bir toplum olduğumuza, birçok idealimizi kaybettiğimize vurgu yaptı. İdeal insanın yaşadığı ülkeye ait bir takım özlemleri, hayalleri olan insandır dedi ve öğretmenlik mesleğinin kritik bir meslek olduğuna ifade etti.
Sağır daha sonra şu ifadelere yer verdi:
“Bacağı uzun olan bir masayı, marangoz düzeltebilir, ama biz öğretmenler insana şekil verdiğimiz için, eserimizi hatasız yetiştirmek zorundayız, geriye dönüşü olmaz. Dolayısıyla da öğretmenlik kritik bir meslek olarak kabul edilir. Biz bunu bilerek iş ve işlemlerimizi yapmak zorundayız, yapacağımız hatanın telafisi ya çok zor, yada imkansızdır. Bundan dolayı da her öğrencimizi bir değer olarak görmeliyiz ve onlara da verdiğimiz değeri hissettirmeliyiz. Problemlerin üzerine gitmemiz ve problemleri çözmemiz bizi ideal insan yapar. Bir öğretmen olarak her öğrencinin yetenek ve problemlerini ortaya koymamız lazım, yani öğrenci odaklı olmamız lazım. İdealist öğretmen kendini devamlı yenileyen öğretmendir. İdealist öğretmen hiçbir zaman imkansızlıklardan yakınmaz. İdealist öğretmen dezavantajları, avantaja dönüştüren öğretmendir” dedi.
Panelistlerin konuşmasından sonra Panel Yöneticisi KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, konuşmaları kendi yorumlarını da katarak bir değerlendirme konuşması yaptı ve bazı öğretmenlerden gelen sorularda cevaplandırılarak program sonlandırıldı.