Göksun İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ev sahipliğinde İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi başkanlığında İlçe Halk Eğitimi Müdürlerinin katılımı ile Göksun İlçemizde yapıldı.
[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/hayat-boyu-ogrenme-ve-halk-egitimi-degerlendirme-toplantisi-goksun-da-yapildi-129398h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]
Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitimi Değerlendirme Toplantısına İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi, Dulkadiroğlu Kapıçam Halk Eğitimi Müdürü Ali Özdemir, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürü Abid Akar, Afşin Halk Eğitimi Müdürü Ahmet Şahan, Andırın Halk Eğitimi Müdürü Halil İbrahim Hakan Gök, Ekinözü Halk Eğitimi Müdürü Abdullah Çiçek, Elbistan Halk Eğitimi Müdürü Nuri Yalçınöz, Çağlayancerit Halk Eğitimi Müdürü M.Zahit Aydemir, Nurhak Halk Eğitimi Müdürü Bayram Alkış, Türkoğlu Halk Eğitimi Müdürü Mehmet Kıllı, Pazarcık Halk Eğitimi Müdürü İrfan Gökceren, MEBBİS İl Yöneticisi Cuma Karaca ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Raportörü Celal Akkurt katıldılar. Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü halit Demirtaş'da misafirlerini yalnız bırakmadı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi kendisinin bu bölümde yeni geldiğini ve halk eğitimi müdürleri ile ilk kez toplantıya katıldığına işaret ederek her kurum müdürünün kendisini tanıtmasını, daha sonra kurumu ile ilgili yaptıklarının ve yapacaklarının bir değerlendirilmesinin yapılması ve önerilerin ele alınmasını istedi.
Göksun Halk Eğitimi Müdürü Bilal Akoğlu sunu eşliğinde son beş yıl içerisinde Göksun Halk Eğitimi Müdürlüğü olarak 840 adet kurs açıklarını, bu kurslara 10 bin 462 kadın, 5 bin 663 kadın olmak üzere toplam 16 bin 130 kursiyerin katıldığını ve bu kurslar sonunda 7 bin 758 kadın, 3 bin 996 erkek olmak üzere toplam 11 bin 729 kursiyere belge verildiğini belirtti.
Toplantıda gündem gerği İlimiz genelinde faaliyette bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince açılan mesleki ve teknik, genel (sosyal-kültürel) ve okuma-yazma kursları ile ilgili değerlendirme yapıldı.
Daha sonra İlimiz faaliyette bulunan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılan ve yapılacak olan çalışmaların gözden geçirildi.
Peşinden, bölgede yaşayan gelişmelerden dolayı Ülkemize gelen geçici koruma altındaki misafirlerin yeni ortama uyum sağlamasına yönelik çalışmalar (Madde 4/e-Yayğın Eğitim Yönetmeliği)
İlimiz genelinde faaliyette bulunan Halk Eğitimi Merkezlerininiş birliği belgeleri (protokoller) kapsamında açılan kursların Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün İş Birliği Çalışmaları Yönergesinde belirtilen esaslara göre iş ve işlemlerin yapılması,
Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 33. Maddesinin 4. bendine göre okuma-yazma, özel eğitim gerektiren bireyler, koruma altındaki bireylere, sokakta çalışan veya yaşayan çocuklara, rehabilitasyon merkezlerinde ve hastanelerde yaşayan kişilere tutuklu ve hükümlülere yönelik, Unutulmaya yüz tutmuş meslek ve sanatların yaygınlaştırılmasının sağlanmasına, çalışmaların artırılmasına,
Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 53. Maddesinin 1. bendine göre sosyal ve kültürel etkinliklerin sosyal farkındalık ve sorumluluk olarak düzenlenmesi değerlendirildi.
Dilek ve temenniler bölümünden sonra toplantı sona erdi.