Kahramanmaraş’ta Meslek Liseler adeta bir fabrika gibi çalışarak emniyet ve sağlık çalışanları için Coranavirüse karşı materyal üretmeye devam ediyorlar. Bu amaçla Onikişubat Şehit İdare Ateşe Galip Özmen Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde açılan dezenfektan ve temizlik ürünleri üretimi yapacak tesis kuruldu. Üretilen ürünlerin markasına Kahramanmaraş'ın kurtuluşta etkin alan Çetelerden dolayı "ÇETEM" ismin verildi.
Dünya sağlık örgütü tarafından PANDEMİ olarak ilan edilen, tüm dünyayı etkisi altına alan kovid 19 virüsü ülkemizde de etkisini göstermiştir.
Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Kimya Teknolojisi Alanı bünyesinde açılan dezenfektan ve temizlik ürünleri ( sıvı sabun, köpük sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu (hipoklorik sölüsyon), dezenfektan ) üretimi yapımına başlayan tesisi Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Üzüm , Onikişubat İlçe Müdürü Akif Bulut ve şube müdürü Ömer Güner ziyaret ederek yerinde incelemeler de bulundu.
Kahramanmaraş’ta tüm Meslek Liselerinin Coranavirüse karşı alanları ile ilgili faaliyet yürütülmesini isteyen İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz,” Milli Eğitim Bakanlığımızın (MEB) Kovid-19 pandemisinin etkisini azaltmak için Meslek Liselerimizden yoğun ve aktif görev istemesi üzerine İl ve İlçelerimiz de bulunan Meslek Liselerimiz tıpkı bir arı gibi çalışarak sağlık çalışanlarımız ve emniyet güçlerimiz için cerrahi maske, yüz koruyucu siper ve tek kullanımlık önlük/tulum maske üretimlerine başladı ve devam ediyor, Şehit İdari Ateşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde kurumlar için dezenfektan ve temizlik ürünleri üretimine başladı, hazırlanan ürünleri hızlı bir şekilde ilgili kurumlarımıza ulaştırıyoruz” dedi.
“Okulumuz Döner Sermaye İşletmesi bünyesinde kurulan Kimya Teknolojisi Temizlik ve hijyen ürünleri üretim atölyesinde üretime başlanmıştır.” Diyen okul müdürü Halil İbrahim Çolakkadı daha sonra şu ifadelere yer verdi:.
“ Üretim atölyemizde öncelikli olarak Koronavirüsle mücadele kapsamında yüzey dezenfektanları ile sıvı sabun, genel yüzey temizleyiciler üretilecektir. Üretim kapasitemiz yüzey dezenfektanı ile genel yüzey temizleyicilerde günlük 10 ton, sıvı sabunda ise 3 tondur. Üretim atölyemizin kurulmasında bize destek olan İl ve İlçe Milli Müdürlerimize, İl ve İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün yöneticilerine, emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.” Dedi.