Anadolu Mektebi Yazar Okumaları “Necip Fazıl Kısakürek” Paneli

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları “Necip Fazıl Kısakürek” Paneli Onikişubat İlçesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi salonunda 4 ayrı oturum yapılarak...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları “Necip Fazıl Kısakürek” Paneli Onikişubat İlçesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi salonunda 4 ayrı oturum yapılarak başladı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/kahramanmarasta-anadolu-mektebi-yazar-okumalari-paneli-basladi-156803h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

Panel saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz'ın konuşmasıyla başladı ve Yılmaz şu ifadelere yer verdi:

“İlçe Millî Eğitim Müdürümüz, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız, Şube Müdürümüz, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz gözümüzün bebeği kıymetli öğrencilerimiz, ben geleli yaklaşık 6.aya girdi, 6 ay öncesinde Maraş’a tayinim çıkıp geldiğimde Maraş’ta ne tür çalışmalar yapıyorsunuz diye arkadaşlarımızdan bilgi almaya başladım. Çalışmalarla ilgili bilgi alırken bu çalışmayı duyduğumda çok samimi bir şekilde ifade edeyim, beni en çok heyecanlandıran ve en farklı çalışma bu "Anadolu Mektebi" çalışması idi. Hemen arkadaşlarımızla görüşerek bu çalışma nedir, nasıl yapılıyor, serüveni nasıl dedik ? Biraz önce videoda anlatıldığı gibi süreç anlatıldı, çalışmaya öncülük eden, rehberlik eden Bakanımızla iletişim kurup, bu çalışmayı Maraş'ta ki bütün okullarımız da yapsak şeklinde bir talepte bulundum. Tabi bu çalışma özgün bir çalışma, herkesin aynı şekilde, aynı standartta yapması beklemediğimiz bir çalışma olduğu için kademeli olarak geçmenin daha iyi olacağı kanaatine vardık.

Değerli arkadaşlar, tabii biz bugün sizi dinlemeye geldik, ama ilk emri oku olan bir inancın mensupları olarak bizler son zamanlarda ne yazık ki dünyada en az okuyan hemen hemen yazmakta imtina eden, düşünme konusunda da iyiden iyiye yavaşlatan ama iyi seyreden bir topluluk haline geldik. Hâlbuki insan seyrederek te öğrenebilir ama en erdemli, en etkili, en kalıcı öğrenme biçimi, en kaliteli eserleri okuyarak elde edilir.

Dolmadan taşamazsınız, dolmak içinde gönlümüzü sevgi, belleğinizi bilgi ile doldurmak için de en etkili doldurma aracı okumaktır. Bundan dolayı da çok çok nitelikli bir okuma biçimi olan Anadolu Mektebi projesini başlatan başlangıcından bugüne kadar bu çalışmalara öncülük eden rehberlik eden Maddi manevi destek veren organizasyonu yapan Bakanımızdan okul yöneticilerimize, ilçe müdürümüze de ,İl Millî Eğitim Şube Müdürümüze, öğrencilerimize, her kademedeki arkadaşlarımıza çok samimi içten yürekten teşekkür ediyorum. Gerçekten çok kıymetli bir çalışma ve bu çalışmanın inşallah kültür ve şiirin başkenti dediğimiz Maraş’ımız için yeni Necip Fazıl’ların, Sezai Karakoç’ların yeni Cahit Zarifoğlu’larının, İnşallah bu gençler arasında, isimlerini okullarımıza vereceğimiz, şehrimize vereceğimiz ve en önemli isimlerinden, daha ziyade yazdıkları, çizdikleri ile insanlara büyük bir servet bırakacak olan gençler, bu çalışmalar neticesinde yetişecektir.

 Bundan dolayı da bu çalışmayı çok çok önemsediğimiz bu çalışmaya katılan öğrencilerimize de yürekten tebrik ediyorum Tabii sözü çok uzatmaya gerek yoktur. Hakikaten de Anadolu Mektebi ile Anadolu İrfanına ulaşmış oluyoruz. İnşallah Anadolu İrfanını diri tuttuğumuz müddetçe yeryüzündeki bütün kötü niyetli insanlar üzerimize şu da bu şekilde gelmiş olsalar da o İlim ve irfan bizde olduğu müddetçe Hem maddi hem de manevi çok güçlü bir şekilde olacağız ve çok güçlü bir şekilde güçlüklere karşı durmasını bileceğiz.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra 2 si öğleden önce, 2 si öğleden sonra olmak üzere “Necip Fazıl Kısakürek” Paneli yapıldı.

Anadolu Mektebi, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkan, kültürümüze önemli katkıları olan şair ve yazarlarımızın eserlerini öğrencilere okutmak ve bu okumaların sonucunda yazarların eserlerini değerlendirmelerini sağlayarak eserlerin üzerlerinde meydana getirdiği tesirleri yazıyla anlatmalarına imkân tanımak ve bu faaliyetlerin panel etkinliklerinde sunulmasını sağlamak amacındadır.

Türkiye çapında 35 ilde yürütülen bu proje, gençlerimizin okuma alışkanlıklarını kazanmasında, toplum önünde kendilerini ifade etme becerileri edinmelerinde ve okuduktan kitaplardan yola çıkarak hazırladıktan metinlerle, yazarlık deneyimi kazanmalarında büyük bir katkı sağlamaktadır.

Okuma Faaliyetleri ilimizde 2016 yılında 10 okuldan 10 Öğretmen 33 öğrenci ile Mehmet Akif Ersoy okumalarıyla başladı. 2017 yılı başında Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında Mustafa Kutlu Okumaları 15 okul, 15 öğretmen ve 53 öğrencinin katılımıyla yapıldı. Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında ilimizde 21 okul, 21 Öğretmen ve 109 öğrenciyle okuma faaliyetleri devam etmektedir.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri de Anadolu Mektebi kapsamında “Necip Fazıl Kısakürek” okumalarımıza katılmıştır.

“Necip Fazıl Kısakürek” Paneli 2 gün boyunca 8 oturum şeklinde düzenlenecek olup 51 panelistimiz sunum yapacaktır.

24-26 Nisan tarihlerinde Düzce’de gerçekleştirilecek olan “Necip Fazıl Kısakürek Ulusal Paneli”ne ilimizden 1 öğretmen ve 12 öğrenci ile katılım sağlanacaktır.

Panele İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen,  KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yakup Poyraz, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Duran Doğan, Millî Eğitim Şube Müdürü Cuma Doğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi Müdürü İsmail Demir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Haberleri