AKEDAŞ İlkokulunda Okuma Bayramı

KAHRAMANMARAŞ – Onikişubat İlçesi Akedaş İlkokulu 1/D sınıf öğretmeni Bekir dal ve öğrencileri tarafından okuma bayramı etkinliği yapıldı.[otw_shortcode_button href="http://marastahaber.com/foto-galeri/akedas-ilkokulu-1-d-sinifi-okuma-bayrami-etkinligi-yapti-156171h.html"...

KAHRAMANMARAŞ – Onikişubat İlçesi Akedaş İlkokulu 1/D sınıf öğretmeni Bekir dal ve öğrencileri tarafından okuma bayramı etkinliği yapıldı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/akedas-ilkokulu-1-d-sinifi-okuma-bayrami-etkinligi-yapti-156171h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

Okul salonunda ki program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve peşinden de sınıf öğrertmeni Bekir Dal’ın açılış konuşmasıyla başladı, Dal şu ifadeleri kullandı:

“Sayın okul müdürüm, müdür yardımcım, kıymetli öğretmen arkadaşlarım, çok Değerli velilerim ve Sevgili öğrencilerim.

 Küçücük dünyalarında resimdi, renkti ve düştü hayat yalnızca onlar için. Gözlerinin görebildiği, kulaklarını duyabildiği sınırlı, minicik bir dünyaları vardı o zamana kadar. Yalnızca oyuncak tutmuş elleri, kalem tutmaya başladığında bambaşka bir dünyanın kapılarını da açıldı onlara, ardına kadar.

 Hayalleri, düşleri de büyüdü kendilerine duydukları güvenle. Şimdi daha bir coşkulu anlatabilecekler size yüreklerinde biriktirdiklerini, kendi cümleleriyle az gidilip uz gidilen, dere tepe düz gider en uzak masal ülkelerinde gökten düşen Üç Elma dan biri onların olacak Her zaman Çünkü onlar kitapların büyülü dünyasının kapısını çok büyük bir hevesle çaldılar örnek ve özendirici tutumunuz sayesinde bu Hevesin bir ömür boyu süreceğine inanıyorum azim ve başarılarından dolayı bütün öğrencilerimiz kutluyor önlerindeki Zorlu merdivenin diğer basamaklarını da tıpkı Bu ilk basamaktaki gibi kocaman emin adımlarla açmalarını diliyorum

Okul Müdürü İsmail Kazancı konuşmasında okumanın önemi üzerinde durarak eğitim öğretim yılına harf bilmeden başlayan öğrencilerin kitap okuyacak ve yazma becerisini kazanmış duruma geldiklerini bundan dolayı da okul olarak duydukları memnuniyeti belirtti. Ayrıca programın hazırlanmasında yoğun emek harcayan 1-D sınıf öğretmeni Bekir Dal'a ayrıca verdikleri destekler ve hazırladıkları ikramlar için velilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra hoş geldiniz şiiri okundu, 1. Ve 2. Döneme ait slayt gösterisi yapıldı, bayrak şiiri okundu, peşinden öğrencilerin semazen gösterisi,  Şakir ile Abbas atışması, İstiklal Marşının şiir şekilde okunması, daha sonra ise Atatürk Çocukları, sınıf Geçtim Pekiyle, şiirleri okundu. Program Zeybek, Türkmen Kızı ve çayda çıra halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Eğitim Haberleri