Kahramanmaraş-Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde görevli aday öğretmenlerden seminer çalışmasına Kahramanmaraş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde katılan aday öğretmenlere Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü MEBBİS Yöneticisi Yakup Kaman tarafından “ Bilinçli İnternet Kullanımı” konusunda seminer verildi.
[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/onikisubatta-aday-ogretmenlere-internet-kullanimi-102047h.html" size="medium" icon_position="left" shape="square"]Habere Ait Fotoğrafları Görmek İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]
18-24 yaş arası gençlerin internette nerelere girdiklerine açıklık getiren Yakup kaman, gençlerin internet vasıtasıyla sosyal medya siteleri, Facebook, Tweet’lemek, oyun oynama, alış veriş yapma, kumar oynama, flört etme, zararlı fikirler edinme, zararlı alışkanlıklar kazanma gibi alanlarda dolaştıklarına dikkat çekti.
“Teknolojinin insan hayatında getirdiği sayısız faydalar var, ancak kişinin teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok büyük zararlara sebebiyet vermektedir diyen kaman İnternet kullanımını da keskin bir bıçağa benzetti ” o bıçak nasıl ki doktorun elinde can kurtarıyor, katilin elinde ölüme götürüyorsa, internet kullanımı da böyledir. Kullanmasını bilmezsen büyük yaralar açar onun için interneti iyi tanımak ve hataya düşmemek gerekir” dedi.
MEBBİS Yöneticisi Kaman, sosyal paylaşım sitelerinin de nasıl kullanılması gerektiği konusunda adayları aydınlattı. Bu sitelere her şeyin yazılmamsı, her şeyin paylaşılmaması gerektiğine dikkat çekerek, sizin yazdığınız, paylaştığınız her şey silseniz dahi geri planda kaydedildiğini gerektiği zaman üçüncü şahıslar tarafından ortaya çıkarabileceğini ifade etti ve bunlarla gerçek isimlerini vermeden ilimizde yaşanmış olumsuz olaylardan örnekler verdi ve özellikle kız öğrencilerin sahte hesaplarla tuzaklara düşürüldüğünü, buna meydan vermemek için öğretmenlerinde internet kullanımı hakkında bilgi sahibi olmalarını ve gerektiği yerde öğrencilerini aydınlatmaları gerektiğini veya müdahale edilmesi gerektiğinde de müdahale edilmelidir diye vurgu yaptı.
Kaman seminerinde İnternet Kafe ile ilgili teknik riskler, davranışsal riskler/ istismara yönelik, teknik riskler, Casus yazılımlar, İnternet kullanımında şifrenin önemi ve düzenli olarak şifre değiştirme, İnternet ortamında dolandırıcılık. Gerçek dünyada iletişim kuramama, Faaliyetlerde bulunamama, Kötü içeriklerin psikolojik etkileri, Yanlış bilgi paylaşımı, Takibin zorluğu, Bağımlılık gibi konuları sunu eşliğinde anlattı.