Aday Öğretmenler MEM’deki Çalışmalarını Tamamladı.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan ve 4 grup oluşturulan 79 aday öğretmen farklı günlerde kendi gruplarıyla İl Müdürlüğünü ziyaret ederek burada ki  değişik bölümlerden...

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan ve 4 grup oluşturulan 79 aday öğretmen farklı günlerde kendi gruplarıyla İl Müdürlüğünü ziyaret ederek burada ki  değişik bölümlerden bilgi alarak kurumun işleyişi hakkında tecrübe edindiler.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/dulkadiroglundaki-aday-ogretmenler-memde-91650h.html" size="large" icon_type="general foundicon-right-arrow" icon_position="left" shape="square" target="_blank"]HABERE AİT FOTOĞRAFLAR[/otw_shortcode_button]

Maarif Müfettişleri başkanı Fevzi Küçük’ü ziyaret eden adaylar kendisinden müfettişlerin rehberlik, denetim, inceleme, soruşturma, ön inceleme, araştırma, izleme ve değerlendirmeleri hakkında bilgi alarak bu bölümden ayrıldılar ve ilgili bölümün şef ve memurlarının çalışmalarını yerinde izlediler sorular sorarak kendilerinin aydınlatılmasını istediler.

Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü’yü ARGE Bölümünde ziyaret eden aday öğretmenler, Akküncü’den ARGE’nin yaptığı projeler hakkında bilgi sahibi oldu. Akküncü Aday öğretmenleri, Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi (KADEP), Başarıyı Okulla Yakala Projesi, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi, Kıraathanede Kültür Edebiyat Günleri Projesi, TUBİTAK Projeleri hakkında aydınlattı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/dulkadiroglundaki-aday-ogretmenler-memde-91650h.html" size="large" icon_type="general foundicon-right-arrow" icon_position="left" shape="square" target="_blank"]HABERE AİT FOTOĞRAFLAR[/otw_shortcode_button]

İnşaat ve Emlak Hizmetleri ( Bütçe - Yatırım ) bölümünde ise Şef Ahmet Alak tarafından aday öğretmenlere İnşaat emlak şubesinin yatırım çalışmaları, yeni projeleri, büyük onarım tekliflerinin nasıl yapılacağı, harcamaların nasıl ve ne şekilde yapıldığı, önceliklerinin neler olduğu anlatıldı ve Alak cümlesini şu sözle tamamladı.

“Burada ki görevimiz sizin işlerinizi kolaylaştırmak, okullarımızın fiziki durumlarını iyileştirmektir” dedi.

Adaylar öğretmenlere MEBBİS ve Sınav Hizmetleri bölümünde Cuma karaca tarafından Şifre, MEBBİS’ e giriş ve kullanma, e-okul ve EBA, Sınavda görev alma, sorumluluğu, sınav ücretleri v.b. konularda bilgi aktarıldı.

İnsan Kaynakları bölümünde ise Cafer Bulut bu bölümde çalışma şeklini anlattı ve özellikle öğretmenlerden izin çeşitleri alma şekilleri, eş durumu tayinleri v.b. sorulara cevap verdi.

Temel Eğitim Bölümünde Murat Asiltürk’ten, Özel Büroda ise Duran Ceren'den  bilgi alan adaylar İl Millî Eğitim Müdürlüğünden ayrıldılar.

Eğitim Haberleri