Kahramanmaraş MHP Milletvekili Adayı Ejder Oruç Adaylıktan Çekildi
MHP Kahramanmaraş 4. Sıra Milletvekili Adayı Elektrik Mühendisi Ejder Oruç, milletvekili adaylığından çekildi.
Alanında bir çok önemli projeye imza atmış, Telekomünikasyon Kurumu, şimdiki adıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna Daire Başkanlığı görevinden 2011 yılı genel seçimlerinde MHP Kahramanmaraş Milletvekilli adaylığı için istifa eden Ejder Oruç, yayınladığı basın bildirisi ile 25. Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili adaylığından çekildiğini duyurdu.
Ejder Oruç, yayınladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi:
“Ben Ejder Oruç, 27 yıllık bilişimciyim. Meslek hayatıma Türk Telekom’da başladım. Genel Müdürlük teşkilatı içerisinde ETÜD Proje ve Yatırım Dairesinde Mühendis, Başmühendis, Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım.
Birçok yurtiçi ve yurtdışı projelerde görev aldım. Ülkeme Fiber Optik kablo ve ADSL teknolojilerinin girmesinde etkin rol aldım, yerli fiber ve telefon kablo sanayinin oluşmasında önemli çalışmalarım oldu.
Türk Telekom'un ilk GSM operatörü AYCELL in altyapı ihalesinde bulundum.
2000 yılında kurulan Telekomünikasyon Kurumu, şimdiki adıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna Daire Başkanı olarak atandım. Bu görevi icra ettiğim dönemde, tekel olan telekomünikasyon sektörünün serbestleşmesi (özelleştirilmesi değil) konusunda büyük çabalarım oldu.
Türkiye’de telekomünikasyon teknolojilerinin AR-GE çalışmalarının özendirilmesi için gayretlerim oldu, sonraki dönemlerde de kısa mesajlarda (SMS) kullanılamayan Türkçe karakterlerin uluslararası GSM alfabesine girmesi ile ilgili standardı dünya telekomünikasyon birliğine kabul ettirdim,
Kaçak telefonların kayıt altına alınması, cep telefonlarının yerli imal edilmesi ve haberleşmenin güvenliği için gerekli mevzuatın hazırlanması çalışmalarını yürüttüm.
Aynı zamanda milli güvenlik akademisi mezunuyum.
Meslek hayatım boyunca oldukça başarılı projelere imza atarken, meslek hazzını da doya doya yaşadım.
Ancak, siyasi hayatım için aynısını söyleyemeyeceğim.
2009 yılında yapılan Mahalli İdareler seçiminde MHP'den Kahramanmaraş Belediye Başkanlığına aday adaylığı ile başlayan süreç, 2011 genel seçimlerinde yine Kahramanmaraş’tan 3. sıra adaylık, 2015 yapılacak seçimlerde ise 4. sıra adaylık olarak karşılık buldu.
Meslek hayatım boyunca Bilişim Sektörü ve Türkiye büyümesi arasındaki yakın ilişkiyi görüp, yüksek katma değerlerin yaratılması ülkenin geleceği açısından son derece önemli olduğunu fark etmiş biriyim. Siyasete girerken en büyük hayalim de bu fikrimin siyaset zemininde karşılık bulması idi.
Siyasette, teknoloji kullanan ülkemin teknoloji üreten konuma evrilmesini kendime bir misyon olarak görmüştüm.
Siyasete girdiğim 2009 yılından itibaren gerek seçim gerekse seçim sonrası siyasi faaliyetlerime imkan bulduğum ölçüde ve büyük riskler alarak devam ettim. Her ay en az 2-3 gün Kahramanmaraş’ta olacak şekilde taban ile ilişkimi kesmeden, "siyasette devamlılık ve samimiyet esastır" ilkesi ile hareket ettim ve bu arada Genel Merkez yönetimi ile de görüşme ve irtibatımı sürdürdüm.
Eşim, benim bu gayretime destek olmak maksadı ile bir dönem Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ben ise hız kesmeden milletvekilliği seçimlerine hazırlandım.
İlk kez 2011 yılı genel seçimlerinde aday oldum ve 3. sıradan seçime girdim, sonrasında ise 2015 yılında yapılacak seçimler için ise 4. sıradan aday gösterildim.
Ülkenin ve Milletin bölünmez bütünlüğünü hedefleyen siyaset açısından insan kaynağı envanterinden yeterince istifade etmek önemli bir parametre iken buna itibar edilmemiş olması ve bende hayal kırıklığına sebep olmuştur. Bu veçhi ile bakıldığında 25. dönem Milletvekilliği sıralamasının Kahramanmaraş siyaseti açısından da isabetli olmadığını düşünüyorum.
Taban siyaseti, bölgesel dengeler ve kişilerin birikimleri ve liyakat gözetilmeden yapılan bu sıralamanın ne partime ne de iktidara karşı mücadeleye katkı vermeyeceğini düşünüyor, 37 kişiden oluşan aday adayı insan kaynağından yeterince istifade edilmediğini düşünüyorum.
8 milletvekili adayının tespitinde bir tanesi Kuzey İlçelerden Afşin'den, diğerlerinin de tamamının şehir merkezinden olması listeyi yapanların özensiz davrandığı ve ilçeler arası dengeye dikkat etmeyerek şehirden alabileceği oyu maksimize etmeyi hedeflemediğini düşünüyorum.
Tüm bu gerekçeler dikkate alındığında ve şahsımı rencide edecek nitelikte sıralamada beni bir önceki seçimdeki adaylık sıralamasında geriye atacak nedeni bulamadığımdan söz konusu seçimlerde MHP Kahramanmaraş adaylığından çekiliyorum.
Kesinlikle şunu söylemek isterim ki, burada itirazım 4. sırada olmama değil, sıralamada esas alınan kriterlerin belirsizliğine ve özensizliğinedir.
Bu kararı almadan günlerce düşündüm ve uykusuz gecelerim oldu. Partime ve camiama verebileceğimi zararı bertaraf etmek için çıkış yolu aradım. Ama istifa etmekten başka çıkar yol da bulamadım.
Siyasette gördüğüm şu ki "EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR" yazan meclise girmek için egemenliğinizi ve iradenizi birilerine teslim etmek zorundasınız. Bu şartlar düzelinceye kadar siyaset yapmayacağım.
Çünkü; Siyasette irademi birisine teslim etmem, vekaletini talep edeceğim milletime haksızlık ve saygısızlık yapmam olur kanaatini taşıyorum.
Adaylıktan istifa etmem, partimden, siyasi fikrimden ve davamdan vazgeçtim anlamına kesinlikle gelmez. Allah'ım bana ömür verdiği sürece inandığım ve hak bildiğim ülkücü milliyetçi fikriyattan ve davamdan vazgeçmeyeceğim. Vazgeçtiğim şey 2015 yılında yapılacak 25. Dönem Milletvekilliği adaylığımdır.
Siyasi faaliyetlerim esnasında bana her daim destek olan ve benimle kader birliği yapan kardeşlerime, hemşerilerime, dava arkadaşlarıma ben hakkımı helal ediyorum.
Bu karar sonrasında da kendilerinden bana olan haklarını helal etmelerini istiyorum. Saygılarımla.”