Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ali Öztunç Elbistan ve Afşin’de İşçilerin Sıkıntılarını Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç, Elbistan Şeker Fabrikası’nda ve Elbistan Afşin B Termik santralinde çalışan geçici İşçileri ziyaret ederek 1 Kasımda Cumhuriyet Halk Partisi İktidarı ile Birlikte işçilere kadro sözü verdi. CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, seçim çalışmaları kapsamında Elbistan ve Afşin İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sabah saatlerinde başladığı […]

Ali Öztunç Elbistan ve Afşin’de İşçilerin Sıkıntılarını Dinledi

20 Ekim 2015 - 18:56A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç, Elbistan Şeker Fabrikası’nda ve Elbistan Afşin B Termik santralinde çalışan geçici İşçileri ziyaret ederek 1 Kasımda Cumhuriyet Halk Partisi İktidarı ile Birlikte işçilere kadro sözü verdi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, seçim çalışmaları kapsamında Elbistan ve Afşin İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sabah saatlerinde başladığı programının ilk durağında Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi’ne giden Öztunç, burada Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu.

ÖZTUNÇ, HATA YAPAN HESAP VERECEK

Teş İş Sendikası Afşin şubesini ziyaret eden milletvekili adayı Öztunç, milletin Türk, Alevi, Sünni ve çeşitli etnik gruplardan oluştuğunu belirterek, insanların ayrıştırılmaması gerektiğini belirtti. Teş İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç’la sohbet eden Öztunç, Büyükşehir Yasası’nın insanların ve belediyelerin belini büktüğünü belirterek, iktidar milletvekillerinin vatandaşa tepeden baktığını kaydetti. Öztunç, “Hata yapan hesap verecek. Kimse vatandaşa tepeden bakamaz. Kahramanmaraş’ta iktidar partisi milletvekilleri sivil toplum kuruluşlarını ayaklarına çağırıyor. İktidar kendi gücüne güç katınca iktidar zehirlenmesi yaşıyor. Kendisinden güçlü gördüğü veya açığını ortaya çıkaranın ensesine biniyor.” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarı milletvekillerinin açılış yapmasına bakmamak gerektiğini vurgulayan Öztünç, “Bunların içi süslü, dışı boş açılış. Geçmişteki açtıkları yerleri yeniden açıyorlar, 13 yıldır dönüp dönüp aynı yerleri açıyorlar. 13 yıldır 13 defa açıyorlar. Şimdi seçime giderken durmadan açılış yapıyorlar. AKP’li vekiller belediye başkanların yaptıkları açılışlar daha önce açılmış yerler. Bırakın artık insanların gözünü döndürmeye çalışmayın, halk artık bu numaraları yemiyor, yemeyecek de. Halkımız 1 Kasım’da AKP’ye öyle bir tokat atacak ki…” ifadelerini kullandı.

SÖZÜMÜZ SÖZDÜR İŞÇİLERE KADRO VERİLECEK

Afşin Tes İş Sendikasından Sonra  Elbistan’a geçerek Şeker Fabrikası’nı ziyaret eden Öztunç  Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin’le  Görüşüp , fabrikada  Gitmediği alan kalmadı  İdari bölüm ve üretim alanlarında çalışanları tek tek ziyaret eden Öztunç, pancar döküm sahasını da gezdi. Burada çiftçilerle görüşen  Öztunç, çiftçilerin sorunlarını dinledi. Öztunç, daha sonra işçilerle birlikte yemek sırasına geçerek birlikte yemek yedi.

Elbistan Şeker Fabrikası ve Elbistan Afşin B Termik santralinde Öztunç, yaptığı değerlendirmede klasik siyasetçi mantığının kendisinde olmadığını ifade ederek, “Klasik siyasetçi mantığı, konuşur, dinler, oyu alır çeker gider. Bugüne kadar hep böyle yaptılar. Her yerde bu sorunu görüyorum. Ben 39 yaşındayım. Eski jenerasyon siyasetçiler böyle. Her partide var bunlardan. 1 Kasım’da milletvekili olacağım. 1 Kasım’dan sonra göreceksiniz bu kardeşiniz nasıl ilgileniyor, nasıl çalışıyor. Seçim öncesi nasıl çalışıyorsam seçim sonrası da öyle çalışacağım. Bu benim size sözümdür. Elbistan Şeker Fabrikası’nda geçici işçi sorunu var. Çözen var mı? Bir Elbistanlı kardeşiniz olarak geçici işçi meselesi ile birebir ben ilgileneceğim. Gerekirse işçilerle birlikte Meclis’te yatacağım. Eğer iktidar olursak da geçici işçilik kalkacak, taşeron işçilik kesinlikle kalkacak. Hepsi devletin işçisi olacak. Bizim en büyük vaadimiz budur. Kemal Kılıçdaroğlu bir şey söylerse yapar. Namuslu ve düzgün bir adamdır. Yalanı, sahtekârlığı olmaz. Şeker fabrikalarında size hep destek olduk. Yine desteğimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı memleketine hizmet etmemekle suçlayan CHP adayı Ali Öztunç, şöyle devam etti:

“Mahir Bey, buraya geldi değil mi? O da benim gibi bu memleketin çocuğu. Neden memleketine sahip çıkmıyor? Memleketindeki şu sıkıntıyı bir gidersene. 1 Kasım’da biz öyle ya da böyle iktidara geliyoruz. Bürokraside uzun süre görev yapmış bir kardeşiniz olarak buradan milletvekili olarak gideceğim; bakan olarak geri geleceğim. Bakan olarak gelirsem de emin olun burası uçacak. Namus sözü veriyorum. Bana oy verin diye söylemiyorum. Samimiyetimle söylüyorum, herkes kendi memleketine hizmet etmek zorunda. Bizim milletvekillerimiz, buradan seçilip Ankara’ya gidince muhalefet partililerle görüşmüyor. Olur mu böyle bir şey. Memleket meselesi için bir araya geleceksin. Odanın kapısında Kahramanmaraş Milletvekili yazıyor. Kendi memleketine sahip çıkmayan Türkiye’ye sahip çıkmaz.”

Ben Kahramanmaraş ve Elbistan sevdalısıyım. Seçimden sonra da sık sık geleceğim. Burası memleketimizi kalkındıran fabrikalardan birisi. Bin 100 kişinin yerine 400 kişi çalışıyor. Yıllardır işçi alınmıyor. Elbistanlı Ali Öztunç sözü veriyorum. Şeker fabrikasının sorununu kendi sorunum gibi göreceğim. Meclis’te ilk vereceğim önerge de bu yönde olacak” ifadelerini kullandı.

SANTRAL’DE EN BÜYÜK SORUN TAŞERONLUK SİTEMİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç  Afşin Elbistan B Termik Santralinde Yaptığı konuşmasında ise, Öne Taşeronluk Sitemi Çıktığını bunun içinde  İşçilerimizin  Umudu 1 Kasımda Yapılacak genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisini iktidar Yaparak Taşeronluk sitemi ortadan kalkacak Devlet işçisi Hak ettiği noktaya gelecek  dedi.

 

Öztunç işçilere, 2 kasım sabahı kurulacak halkın iktidarında taşeronluk sisteminin kalkacağı, asgari ücretin 1.500 lira olacağı müjdesini verdi., İş Yasası’nın genel olarak yardımcı işlerde veya uzmanlık gerektiren işlerde taşeronluk oluşturulmasına olanak sağlamasına rağmen özellikle devlette akla gelebilecek her işkolunda yasaya aykırı olarak taşeron sistemine geçildiğini anlattı.

Sistemin sakat ve adaletsiz olduğunu, aynı işyerinde aynı işi yapan asgari ücretle çalışan taşeron işçi ile farklı ücret alan kadrolu işçiler bulunduğunu belirten Öztunç, resmi rakamlara göre her tarafta İşçiler taşeron şirketlerde çalıştığını söyledi.

Taşeronlaşmaya karşı proje geliştiren tek partinin CHP olduğuna dikkat çekti. Asgari ücretin 1.500 lira olacağını açıkladıklarını vurgulayan Öztunç, taşeron işçilerinin kadroya alınarak kadroya kavuşturulacağını vurguladı.

Taşeronluk sitemin kalktığı zaman sadece bir Kişi kayıp edecek Taşeron edecek diyerek 27 Ekim Salı Günü  “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı 2 Kasım sabahı Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Başbakanı olacak olan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 27 Ekim Salı günü Saat 13: 00 Elbistan İlçemize gelecek Ben tüm Elbistan, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Afşinli hemşerilerimizi Salı günü Saat 13:00’de Elbistan seçim Bürosu önüne bekliyorum dedi.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Elbistan İlçesi ziyaretinden sonra Andırına ve Pazarcık İlçesine geçerek halkımızla hasret giderecek dedi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ak Parti Kahramanmaraş Yönettim Kurulu Üyeleri Belli Oldu Ak Parti Kahramanmaraş Yönettim Kurulu Ü...

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Ahmet Özdemir’in, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olmasıyla birlikte kimlerin yönetim kurulu ...

Başkan Mahçiçek: “1 Kasım Demokrasi Bayramımız Kutlu Olsun” Başkan Mahçiçek: “1 Kasım Demokrasi Bayr...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: “1 Kasım Demokrasi Bayramımız Kutlu Olsun” Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye B...

“Şeker İşçisine Sahip Çıkmak Onurumdur” “Şeker İşçisine Sahip Çıkmak Onurumdur”...

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç: “Şeker İşçisine Sahip Çıkmak Onurumdur”                 Seçim çalışmalarına memleketi ...

Göksunlular Bu Kez Oylarımız Öztunç’a dedi Göksunlular Bu Kez Oylarımız Öztunç’a de...

CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç Göksun ilçesi programında Mahalleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
KSÜ’de Filistin ve Kudüs Davası Anlatıldı KSÜ’de Filistin ve Kudüs ...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) Akademi İlahi...

GELENEKSEL BİLİM VE SANAT GÜNLERİ GELENEKSEL BİLİM VE SANAT...

Kahramanmaraş Piazza AVM’de Bilim ve Sanat Dolu İki Gü...

İsmail Kurtul İlkokulu 1/C Sınıfı Okuma Bayramı İsmail Kurtul İlkokulu 1/...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesinin gözde okullarından İsmail...

Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali’ne Davetlisiniz! Kahramanmaraş Robotik ve ...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Onikişubat İlçe Mil...

Erasmus+ okul eğitimi akreditasyonu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Erasmus+ okul eğitimi akr...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2020-1-TR01-KA120-SC...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Elbistan Ortaokulunu Ağırladı Ankara Büyükşehir Belediy...

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kem...

125. Yıl Özel Eğitim Meslek Okulunda Muhteşem Bahar Şenliği 125. Yıl Özel Eğitim Mesl...

Kahramanmaraş Onikişubat 125. Yıl Özel Eğitim Meslek Okulu b...

Can Dostlar! Can Dostlar!

Günümüzde belediyelerin sokak hayvanlarının popülasyonlarını...

Özel Öğretim Kurumlar Yönetmenliği Toplantısı Yapıldı. Özel Öğretim Kurumlar Yön...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut...

329. Fasl-ı muhabbet atışma dörtlükleri 329. Fasl-ı muhabbet atış...

1 Ömrümüz yeterse bahar var yaz var Ehli edebiyat kelam var ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ