Maraşta Haber
Maraşta Haber

VİCDANLARIN SESİ!

Sevgili okuyucular, biraz sonra değineceğim konulara fazlaca değinilmediği için sizler yeterince bilgi sahibi olmadınız! Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, son yıllarda içeriden ve dışarıdan adeta kuşatıldı, sürekli saldırılara maruz kaldı, kalıyor da! Bu saldırılar karşısında elbette birlik ve beraberlik içerisinde olmamız bir bakıma mecburidir. Ülkemizi yöneten iktidar sahipleri bu gerçekten hareketle ülke çıkarlarımıza endeksli, siyasi ve politik […]

VİCDANLARIN SESİ!

02 Eylül 2017 - 8:05A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Sevgili okuyucular, biraz sonra değineceğim konulara fazlaca değinilmediği için sizler yeterince bilgi sahibi olmadınız!

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, son yıllarda içeriden ve dışarıdan adeta kuşatıldı, sürekli saldırılara maruz kaldı, kalıyor da!

Bu saldırılar karşısında elbette birlik ve beraberlik içerisinde olmamız bir bakıma mecburidir. Ülkemizi yöneten iktidar sahipleri bu gerçekten hareketle ülke çıkarlarımıza endeksli, siyasi ve politik duruşlarını bir bakıma sergilemekteler!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl ABD’nin New York kentinde (BM)merkezinde yapılan 71. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşmuştu. Konuşmasında Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yapan ve hatırlatan Erdoğan, “Bu terör örgütü varlık gösterdiği 170 ülke için bir güvenlik tehdididir. Bu ülkelerin büyük bölümü bu yapılanmanın tehdidi altındadır. Bu kürsüden tüm dostlarımıza kendi güvenlikleri için ülkelerinin geleceği için FETÖ’ye karşı gerekli önlemleri almaları çağrısında bulunuyorum. Tecrübeyle sabittir ki FETÖ ile mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir” diyerek liderleri uyarmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıktığı kürsüde, aynen şu ifadeyi kullanmıştı. Dünya liderlerine “Vicdanın sesi olun” demişti.

Çok önemli!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan her lider, genellikle kendi ülkesi ve yakın bölgesindeki sorunlara değinir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan öyle yapmadı. Çok daha büyük bir perspektiften baktı. Sorunları küresel değerlendirdi. Dünya sorunlarına çözüm önerileri sunan bir konuşma yaptı.

Erdoğan, 15 Temmuz’da gerçekleşen Türkiye’deki darbe girişimini ve oynanan oyunları bile küresel bir boyuta oturttu. Mesajlarını çok daha geniş bir açıdan verdi. “Canımız yandı” dedi. İçinden geldiği gibi konuştu.  Ülkesini yüceltti, 15 Temmuz gecesi milletin ortaya koyduğu güçlü ve kararlı direnişten bahsetmişti. Kendisini dinleyenlere “Sizin de canınız yanmasın” mesajını göndermişti.

Tabi ki; Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az!

***

BM’nin yapısı.

Hatırlarsanız, sanırım 2005 Yılı’ndaydı İtalya bir çıkış yapmıştı. Birleşmiş Milletler, BM’nin adaletsiz yapısının düzeltilmesi gerektiğini savunmuştu. İtalya bir çıkış yapmıştı ama çok büyük anlam ifade eden asil çıkışı yapan Türkiye oldu. O günden bu yana çıkışın liderliğini Türkiye yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bütün uluslararası toplantıda aynı çıkışı yapıyor, aynı sözlerini tekrarlıyor:

Türk Devletinin Cumhurbaşkanı olarak.

“Dünya beşten büyüktür..!”

Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda yaptığı o etkili konuşmada buna bir defa daha vurgu yaptı. Çünkü koskoca BM’de, bütün iş Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere çevresinde şekilleniyor. Bunların veto hakları var. “Hayır” dediler mi mesele kapanıyor.

Oysa BM’nin 200’e yakın üyesi var. Bu 5 Güvenlik Konseyi üyesi ülkenin dışındakiler seyirci gibi, adeta etkisiz durumdalar!

İşte bu nedenle Türkiye diyor ki…

*Bütün ulusların,

*Bütün dinlerin temsil edildiği eşitlikçi ve adil bir Birleşmiş Milletler çatısı oluşsun, beş ülkenin tekelinde olmasın.

Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi’nin en az 25 üyesi bulunsun. Veto hakkı gibi bir saçmalık ortadan kalksın. BM’deki kararlar da nitelikli çoğunlukla alınsın, tezini savundu Erdoğan.

Hak, hukuk ve adalet çerçevesinde kim “hayır” diyebilir bunlara? Herkesin ortak paydasına olacak bir durumdan hiç kimse rahatsız olmaz, bence.

Ama 2005’ten bu yana tekrarlanmasına rağmen, olmuyor işte. Türkiye ile birlikte 120 ülke aynı tezi savunsa da adaletsiz uygulama devam edip gidiyor…

Bu noktada küresel toplumun vicdanını temsil eden ise, Türkiye! İşte bu yüzden, BM Genel Kurulu’nda Erdoğan’ın yaptığı konuşma çok önemli, yankısı halen sürmekte!

***

Sadece bu kadar mı? Değil elbette. Erdoğan’ın söyledikleri de tam bir insan hakları ve adalet dersi niteliğindeydi…

Cumhurbaşkanı, diplomasi yapmadı, diplomatik bir dil kullanmadı. Samimi bir üslupla tüm dünyaya hitap etti. Bir başka ifadeyle “samimiyet diplomasisi” yaptı. Türkiye’yi ön plana çıkardığı açıkça görüldü.

 Erdoğan,Ne yaptı?..

Dünyayı yönetenlere çağrısı şu oldu;”insanlığa, adalete ve barışa davet ediyorum sizi” dedi!

Elbette bu durumdan rahatsız olanlar da oldu. Kimler mi rahatsız oldu? Sömürge işlevlerini yürütenler, terör örgütleri, silah tüccarları, uyuşturucu baronları, kendi ülkelerine hainlik yapanlar, para babaları ve benzerleri…

Ama hiçbiri bu konuşmaya açıktan itiraz edemedi. Çünkü bunlar samimiyetsiz bile olsa “insan hakları” ve “adalet” diyen kimsenin itiraz edemeyeceği sözler olduğu açıktır.

Erdoğan, Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nin, New York kentinde bulunan BM’nin merkezinde yaptığı konuşmasıyla adeta adaletin temsilcisi, mazlumların sesi, vicdanların sesi oldu!

***

Şimdi “mesela, o zaman onlar niye bizim kadar güçlü ses çıkarmıyorlar?” diyeceksiniz?  

Çıkaramazlar…

Çünkü;Onlara da hak vermek lazım. Ekonomik endişeleri ve çıkarları var. Almanya ve İngiltere gibi birkaç ülkenin dışında hepsi ciddi sıkıntı, ekonomik dar boğaz içinde. Bugün pek çok Avrupa ülkesine bir dokunsan, bin ah işitirsin, dokunsan çoğu devrilecek durumda. Kendi sorunlarıyla bahşetmeye çalışıyorlar. O yüzden de kimseyi rahatsız etmek istemiyorlar açıkçası.

Daha da ileri gidebiliriz mesela: Bugün dünya üzerinde ekonomik ve terör saldırılara ve de darbe girişimlerine Türkiye gibi direnecek kaç tane ülke bulunuyor?

Asya kıtasında kısmen var. Ama Avrupa kıtasında birkaç ülke haricinde yok. Bizim ülkemizin maruz kaldığı olaylara maruz kalan!

Algı operasyonlarına kulak asmamak lazım. Ben, görünen gerçeğe bakarım.Türkiye, bazı aksamalara rağmen çok farklı bir noktada.

Örneğin, artık çok önemliymiş gibi görünen dünya liderlerine “Vicdanınızın sesini dinleyin, omurgalı olun” diye biliyoruz!

Birileri bundan rahatsız olabilir. Ancak, ben rahatsızlık duymuyorum.

Çünkü Bu güzel ülkemin bir yurttaşı, bağımsız ve tarafsız gazetecisi olarak siyasi mülazalardan uzak, milli çıkarlarını ön planda tutan biriyim. Ülkemi bugün içeride ve dışarıda temsil edenlere, yarında temsil edecek olanlara, ülkemin çıkarları söz konusu olduğunda dik duranlara olumsuz bakmayacağımı belirtmek isterim!

Bu vesileyle Ülkemin ve Yaşadığım şehrin insanlarının kurban bayramlarını içtenlikle kutluyorum…

Selahattin KARAKOÇ

s._karakoc@hotmail.con

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duramaz. Bu pahalılık çöküşün habercisi ve adıdır. Bu pahalılık karşısında iktid...

SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ...

Seçmen Cumhur İttifakı’na sırtını döndü. Altı Oklu CHP ile kucaklaştı… 31 Mart, ‘sonuçta Yerel yönetimler belediye başkanlığı seç...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ