Maraşta Haber
Maraşta Haber

Türkler Neden İstifa Etmez

Boris Johnson’dan boşalan koltuğa oturan İngiltere Başbakanı Liz Truss; 21 Ekim 2022 Cuma günü Başbakanlık görevinden istifa ettiği. Boris Johnson kabinesinde dışişleri bakanı olarak görev yapan Truss, geçtiğimiz Eylül ayı başında başbakan olarak atanmıştı. Sadece 45 gün görevde kalan İngiltere Başbakanı Liz Truss ülkesi ve vatandaşları zarar görmesin diye istifayı seçti. Hükümetin geçen ay açıkladığı […]

Türkler Neden İstifa Etmez

30 Ekim 2022 - 19:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Boris Johnson’dan boşalan koltuğa oturan İngiltere Başbakanı Liz Truss; 21 Ekim 2022 Cuma günü Başbakanlık görevinden istifa ettiği.

Boris Johnson kabinesinde dışişleri bakanı olarak görev yapan Truss, geçtiğimiz Eylül ayı başında başbakan olarak atanmıştı. Sadece 45 gün görevde kalan İngiltere Başbakanı Liz Truss ülkesi ve vatandaşları zarar görmesin diye istifayı seçti.

Hükümetin geçen ay açıkladığı vergi kesintisi planları sonrası piyasalar sarsılmış, sterlin değer kaybetmişti. Kötü gidişe Muhafazakâr Partinin çok sayıda milletvekili Truss’a istifa çağrısı yapmaktaydı. Truss Cuma günü Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’i görevden almış yerine Jeremy Hunt’ı getirmişti. Bu gelişmeler üzerine İçişleri Bakanı Suella Braverman da istifa etmiş ve istifa mektubunda Truss’ı eleştirmişti.

Malumunuz bizde kıyametler kopmasına rağmen kimse koltuğunu bırakmıyor. Adamın yolsuzluğu, usulsüzlüğü Sayıştay raporlarına yazılmasına rağmen görevine devam ediyor. Bu durum maalesef ne Müslümanlığa ne demokrasiye ne insanlığa sığıyor.

İstifa müessesesinin Türkiye’nin dışında etkin bir şekilde işlediğini biliyoruz. Yolsuzluk, ihmal ve rüşvet alma suçlamalarına maruz kalan siyasiler ve bürokratlar aklanana kadar istifa ederek görevlerinden ayrılma erdemliliğini seçiyorlar. Örnek mi? İşte yüzlerce örnekten birkaçı:

* İsveç Ulaştırma Bakanı Maria Borelius ‘evinde çalıştırdığı dadının sigortasını yaptırmadığı ortaya çıkınca’ görevinden istifa ediyor.

* Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama, ülkesindeki Amerikan üssünü kapatma sözü vermesine rağmen sözünü tutmadığı ve parti üyelerinden birinin yolsuzluğa karışması sebebiyle istifa ediyor.

* Mısır Ulaştırma Bakanı Rashad al-Mateeni, ülkesinde yaşanan bir tren kazasında 49 kişinin ölmesi üzerine istifa ediyor.

* Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, çatısı çöken bir alışveriş merkezinde 54 kişi hayatını kaybedince ‘Benim de sorumluluğum var’ deyip istifa ediyor.

* Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski, göl gezintisi esnasında batan bir teknede 15 turist hayatını kaybedince istifa ediyor.

* Tokyo Valisi Naoki Inose, özel hastaneden rüşvet aldığı iddiaları üzerine -kanıtlanmamasına rağmen- şüpheleri gidermek amacıyla istifa ediyor.

* Japonya Dışişleri Bakanı Seiji Maehara, yabancı kaynaklardan yasadışı bağışlar aldığı yönünde iddialar artınca görevinden derhal istifa ediyor.

* Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won, okul gezisi için öğrencileri taşıyan feribotun batması sonucu 276 kişi hayatını kaybedince istifa ediyor.

* Fransa İletişim Bakanı Alain Carignon hakkındaki; ‘kamu malını kötüye kullandığı yönünde suçlanması üzerine daha soruşturma başlamadan’ istifa ediyor.

* Avusturya Halk Partisi politikacılarından Norbert Kapeller, ‘on yıl önce ölmüş bir yakınının engelli kartını kullandığı tespit edilince’ görevinden istifa ediyor.

* İsveç Maliye Bakanı Mona Sahlin, ‘devletin kasasından çikolata almak için 60 lira kullandığı ortaya çıkınca’ istifa ediyor.

* Japonya Spor ve Eğitim Bakanı Hakubun Shimomura, ‘2020 Olimpiyat Oyunları için inşa edilen stadyumun maliyetindeki artışı öngöremediği için’ görevinden istifa ediyor.

* Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ‘elektrik faturalarının çok yükselmesi nedeniyle ülke genelinde protesto edilmesi nedeniyle’ görevinden istifa ediyor.

* Kosta Rika Ulaştırma Bakanı Karla Gonzales, bir köprünün çökmesi sonucu 5 kişinin ölmesi üzerine istifa ediyor.

* Norveç Adalet Bakanı Knut Storberget, ‘77 kişinin hayatını kaybettiği Oslo’daki terör saldırısında yetersiz kaldığı eleştirileri yapılınca’ istifa ediyor.

Daha yüzlerce örnek verilebilir. Maalesef bizde istifa eden bir üst düzey yetkilisine rastlanamıyor. 301 vatandaşımızın öldüğü Soma maden kazası sonrasında dahi istifa eden bir yetkiliye rastlamadık. Sadece seçimler yaklaşınca partisinden listede yer bulamayacağına inanan Milletvekilleri partilerinden istifa ederek listede yer vereceğini garanti eden başka partiye geçer.

 ‘Darısı Başımıza diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden’ dememek gerekiyor. Hakkında rüşvet alma, adam kayırma, görevini kötüye kullanma gibi suçlamalar bulunan ve aklanmayan kişilere oy vermeyin. Bir de seçim öncesi başka siyasi partilere geçen şaklabanlara kesinlikle itibar etmemek, oy vermemek gerekiyor…

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duramaz. Bu pahalılık çöküşün habercisi ve adıdır. Bu pahalılık karşısında iktid...

SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ...

Seçmen Cumhur İttifakı’na sırtını döndü. Altı Oklu CHP ile kucaklaştı… 31 Mart, ‘sonuçta Yerel yönetimler belediye başkanlığı seç...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ