Maraşta Haber
Maraşta Haber

Siyasette Yeni Dönem

Siyasi partilerde kongre süreci devam ediyor. İlçe kongreleri tamamlandı. Sıra il kongrelerine geldi. Mahalli gazetelerin yazdıkları doğruysa eğer (mutlaka doğrudur) Ak Partide uzlaşma sağlanmış gibi. AKP İl Başkanı Metin Doğan’la yoluna devam edecek.  MHP’li dostlarımız; ‘bizde durum biraz farklı, vatandaşlarımızda son aylarda partimize karşı ciddi bir teveccüh var. Özellikle gençler MHP de politika yapmak için […]

Siyasette Yeni Dönem

14 Ocak 2015 - 12:39A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Siyasi partilerde kongre süreci devam ediyor. İlçe kongreleri tamamlandı. Sıra il kongrelerine geldi. Mahalli gazetelerin yazdıkları doğruysa eğer (mutlaka doğrudur) Ak Partide uzlaşma sağlanmış gibi. AKP İl Başkanı Metin Doğan’la yoluna devam edecek.

 MHP’li dostlarımız; ‘bizde durum biraz farklı, vatandaşlarımızda son aylarda partimize karşı ciddi bir teveccüh var. Özellikle gençler MHP de politika yapmak için çok istekliler. Bu sebeple 25 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan il kongremizde birçok arkadaşımızın il başkanlığına aday olmak istediğini biliyoruz ve bu durumdan son derece mutluyuz’ diyorlar.

Tüm bunlara rağmen İl başkanlığına aday olmayı düşünen ülkücülerin çoğunluğunun diğer ülkücü arkadaşları adına adaylıktan çekilebileceklerini ve kongrede en fazla iki adayın yarışacağı da söylenenler arasında.

Aynı dostlar; ‘MHP adına eski bölünmüşlüğün ve bu bölünmüşlüğün getirdiği kötü günlerin geride kaldığını, bu kongre süreciyle kırgınlıkların, dargınlıkların son bulacağına inandıklarını belirtiyorlar. Genç ve dinamik ülkücülerden oluşan yeni teşkilatların 7/24 saat çalışarak MHP’yi hak ettiği yere getireceklerini, oylarını üçe katlayarak bir olan milletvekili sayısını yeniden üçe çıkartmak için ant içtiklerini’ söylüyorlar. Bir sözü Ülkücüler söylüyorsa mutlaka inanmak gerekirmiş. Neden mi? Çünkü ülkücüler asla yalan söylemezler de ondan.

Teröre Lanet Yürüyüşü

Fransa’da, Charlie Hebdo dergisine saldırı sonrasında, teröristlere karşı büyük bir operasyon başlatıldı. Bütün dünya gibi bizlerde bu operasyonu canlı olarak televizyonlardan seyrettik. Fransa hükümeti canlı yayınla dosta düşmana; ‘tek devlet, tek millet ve tek bayrak’ kavramlarının ne demek olduğu ile ilgili unutulmaz bir ders verdi.

Fransa tek yürek oldu. Bir buçuk milyon insan terörü ve teröristleri lanetlemek için sokaklara yürüdü. Tek bir otobüs yakılmadı, bankalara saldırılmadı, kaldırım taşları sökülmedi. Hiç kimseye gaz sıkılmadı, kimsenin burnu bile kanamadı. Sayın Başbakan bu yürüyüşe bizzat katıldı. İnşallah gördüklerini kendi ülkesinde de uygulatacaktır!

Aşkı Kardelenden Öğrenmek

 İki hafta önceki yazımda şehir merkezine ‘kar yağması’ için dua etmiştim. Azda olsa yağdı. Bir geceliğine de olsa her taraf beyaz bir örtüye büründü. Kar yağdığında gazeteden patronum Bekir Doğan’la Ahır Dağı’nda mangal yapardık, bu kez kısmet olmadı. ‘Rabbim sevdiği kulları için bir kapıyı kapatırsa mutlaka başka bir kapı açarmış’ aynen böyle oldu. Bu kez Sayın Bakanımız Halit Altınköprü ile Gafarlı da karda sucuk yemek nasip oldu.

 Hani büyüklerimiz;  ‘kar senesi var senesidir’ demişler ya vallahi doğru. Mübarek daha toprağa düşmeden etler ve sucuklar midelere düşüyor. Tek sıkıntı Maraş’ımıza az kar yağması. Çok şükür ki Bekir Doğan bu problemi derhal çözeceğini söylüyor. ‘Ben ki, Maraş’taki Gazetecileri bile bir araya getirmişim. Maraş’a daha fazla kar yağdırmak benim için çocuk oyuncağı’ diyor. Eğer doğru söylüyorsa yaşadık.

 Hepsi latife, sizi bilmem ama kar bana ‘kardelen çiçeğini ve onun güneşe olan aşkını hatırlatıyor’ gerisi hepten hikâye. ‘Aşkı Kardelenden Öğrenmek’ başlıklı yazımızı okuyan dostlarımız da bu görüşteler. Bunu ve ‘Kardelen kadar cesaretin yoksa sakın âşık olma’ cümlesine bayıldıklarını yolladıkları iletilerden öğreniyorum.

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ