Maraşta Haber
Maraşta Haber

Şehitlerin kanı yerde mi kalacak?

Her şehit haberi geldikçe, şehitlerle birlikte “vurulup vurulup kıvranıyor” millet. Öfke ve figan Anadolu’yu sarıyor, öfke ve gözyaşı anaların, babaların, eşlerin, çocukların ciğerlerini dağlıyor, öfke ve acı damar damar, yürek yürek büyüyor. Bu öfkede nefs ve kin, menfaat ve hınç yok. Bu öfkede Allah (c.c)’ın âyetlerine, Hz. Peygamber (s.a.v)’in sünnet ve hadisine aykırılık, kader ve […]

Şehitlerin kanı yerde mi kalacak?

28 Temmuz 2015 - 6:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Her şehit haberi geldikçe, şehitlerle birlikte “vurulup vurulup kıvranıyor” millet. Öfke ve figan Anadolu’yu sarıyor, öfke ve gözyaşı anaların, babaların, eşlerin, çocukların ciğerlerini dağlıyor, öfke ve acı damar damar, yürek yürek büyüyor.

Bu öfkede nefs ve kin, menfaat ve hınç yok. Bu öfkede Allah (c.c)’ın âyetlerine, Hz. Peygamber (s.a.v)’in sünnet ve hadisine aykırılık, kader ve ecel vaktini inkâr yok.

Şüphesiz ki Allah (c.c), âyetinden bildirdiği üzere her kul bir vesile kılınarak ölecektir ve şehitlik mertebesine ulaşacaktır. Âmenna!

Fakat düşman, yâni PKK ve yandaşları kuduz köpekler gibi saldırıyor. Kan içen vampirlere dönüştü yine. Asker ve polislerimizi şehit etmeye başladı. Yollar yine şehit kanlarına boyandı.

Bu ülkede çeyrek asırdır hep Mehmetçikler ve polisler şehit edilir. PKK’yla savaşır, şehit olur, sakat kalır ve sonunda bir hanede yazgısına razı yaşarlar. Bu fedakâr ve sâdık, Müslümanlığıyla temayüz etmiş gençleri, bu, hesapsız vatansever delikanlıları, bu, kıt kanaat geçinen vatansever ailelerin çocuklarının kanlarını yerden kim kaldıracak.                                                                      

ŞEHİTLERİN KANINI YERDEN KİM KALDIRACAK?

 Devlet ricalinin “Şehitlerin kanı yer de kalmayacak”,“Polisimin, askerimin, şehidimin kanı yerde kalmaz” sözleri ne zaman gerçekleşecek?

Askerlik zamanları geldi mi hiçbir kaçamağa, bürokratik üçkağıda, sahte sağlık raporuna, yurt dışı ikametlerine tenezzül ve tevessül etmezler. Askerlik çağları geldi mi gâzâya gider gibi giderler sülüslerinde yazılı kıtalarına.

Kandil Dağı’nı yakıp eritmedikçe bu belâ eksilmez. Dağlarda yuvalanan PKK cânilerini tek tek bulup darağaçları kurmadıkça bu bölücülerin kökü kurumaz.

PKK’lı kaatiller gündüz işçi, memur ve esnaf sûretinde görünüyor, geceleri kılık değiştirip PKK iblisine dönüşerek kanlı eylemlere katılıyor. Bunları bulup bir bir tehcir etmek zaman geldi.

Bu ülke ki, devasa ordusu bir avuç PKK’lıyla çeyrek asırdır baş edemiyor. Ülkenin generalleri ve komutanları beş yıldızlı lojmanlarda, tatil evlerinde ve gazinolarda semiriyorlar mı?

Bu ülke ki, gün geçmiyor askerleri, polisleri şehit oluyor ve yüreklere ateş düşüyor. Fakat bu ülkenin idarecileri, komutanları ve siyasî liderleri utanmadan içi boş protokol beyanatlar yarıştırmakla meşguller Bu, böyle devam edip gidiyor çeyrek asırdır.

 ASKERE GİTMEYEN, ŞEHİT OLMAYI GÖZE ALAMAYANDAN VATAN VERGİSİ ALINMALI

Bu ülkede İslâmî sosyal adalet yok efendi! Kapitalizmin azgın iştihası içinde yaşayan milyonlarca güruh var. Bu ülkenin kremasını yiyen nemelâzımcı, lüpçü, rantçı büyük bir kitle var. Bunlar için mi PKK’yla savaşıyor bu gençler?

Her imkânlarını kullanarak askere gitmeyen kapitalist zümreler şehit olmayı göze alamıyor ve inanmıyorlarsa bu milletten değildir. Bu güruh askere gitmekten ve şehit olmaktan imtina ediyorsa sadece bu zümreden vatan vergisi alınmalıdır.

Müslüman milletle hiçbir organik bağı olmayan ciğeri beş para etmez azgın kapitalist nemelâzımcı ulusalcı, laikçi zümreler için mi koşa koşa gidiyor askere bu asil delikanlılar?

Milletle ortak bağı olmayan zümreler terörden uzak rahatça semirsinler, eğlensinler, yiyip içsinler diye mi şehit oluyor bu masum Anadolu çocukları?

Din-i mübin üzere inandıkları vatan için şehit oluyorlar. Vatanı korumak dînî, yâni millî bir vazifedir. İslâm, vatan müdafaası için savaşmayı ibadet saymıştır.
ŞEHİDİNİN ÖCÜNÜ ALMAYAN DEVLET İFLAH OLMAZ

 Şehitlik, Kur’anî bir kavramdır; Allah’ın, din ve vatan uğruna canını fedâ eden kişilere verdiği en yüksek mânevî rütbedir. Dinimize göre şehitler cennetle müjdelenmiş. Hz. Peygamberimiz s.a.v. “Vatanın savunması için nöbet bekleyenlerin gözlerini cehennem ateşinin yakmayacağını” buyurmuşlardır.

Sözün özü; şehidinin öcü almayan devlet iflah olmaz. Keza şehidinin oğluna sahip çıkmayan millet de iflah olmaz. 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ