Maraşta Haber
Maraşta Haber

Patlayan Bomba Değil!

Başkentimizin göbeğinde, iki bomba patladı. Patlayan bombalar yüze yakın can aldı. Yüze yakın ocağa ateş düştü. Ocakların bazıları babasız, bazıları anasız, bazıları evlatsız kaldı. Bence patlayan bombalar değildi. Patlayan AKP’nin güdümünde kurulan seçim hükümetinin ta kendisiydi. Patlayan, bir türlü rüştünü ispat edemeyen ve bu ülkenin başbakan’ı olduğunu hala idrak edemeyen kişiydi. Patlayan, kendini hala Aksaray […]

Patlayan Bomba Değil!

13 Ekim 2015 - 10:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Başkentimizin göbeğinde, iki bomba patladı. Patlayan bombalar yüze yakın can aldı. Yüze yakın ocağa ateş düştü. Ocakların bazıları babasız, bazıları anasız, bazıları evlatsız kaldı.

Bence patlayan bombalar değildi. Patlayan AKP’nin güdümünde kurulan seçim hükümetinin ta kendisiydi.

Patlayan, bir türlü rüştünü ispat edemeyen ve bu ülkenin başbakan’ı olduğunu hala idrak edemeyen kişiydi.

Patlayan, kendini hala Aksaray emniyet müdürü zanneden hâlbuki içişleri bakanlığı görevine getirilen zat-ı muhteremdi.

Patlayan, 13 yıl boyunca bu canım ülkeyi devlet yönetme ciddiyetinden uzak, ticari şirketmiş gibi yöneten zihniyetin kendisiydi.

Patlayan, öngörüsü hiçbir zaman gerçekleşmeyen, yanılgının sonunda; “eyvah yine kandırılmışız” diye ağlayıp sızlayan beceriksizler ordusuydu.     

Geride bıraktığımız yüzyıl içerisinde en büyük terör olayıyla sarsıldık. Yüze yakın canımız şehit oldu. Üç beceriksiz kişi basının huzuruna çıktı süklüm püklüm; “bizim hiçbir suçumuz yok, güvenlik zafiyeti de yok” diyerek günah çıkartmaya çalıştılar, olmadı.

Yüze yakın can kaybının hüznünü yaşayan bir gazeteci huzurlarına çıkan üçlüden birisine sordu; ‘İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?’Sorunun muhatabının yanında oturanı ‘ülkede olağanüstü bir durum mu var ki arkadaşımın istifası isteniyor?’ der gibi sırıtmaya başladı. Bence insanları öldüren bomba değildi. Heba olan yüze yakın cana rağmen gülebilen bu adamdı.   

Patlayan bombalar bizden yüz canımızı aldı götürdü. Yüz ocağa ateşler düşürdü. Acımız elbette büyük. Ama bizleri asıl kahreden tüm çıplaklığıyla kimler tarafında idare edildiğimizi görmüş olmamızdandır. Yanlışım varsa lütfen affedin.

İstiklal Mücadelemiz Hiç Bitmeyecek

Belli ki milli mücadelemiz hiç bitmeyecek. Sömürgeci güçler elini güzel ülkemizden hiç çekmeyecek. Bu yüzden milli mücadelemizin felsefesini ve milli şairimiz Mehmet Akif’i hiç unutmamalıyız. Sevgili gençler,  milli mücadelemizin dayandığı iki ana şiar vardır; birincisi, hâkimiyeti milliye ( milli egemenlik) ikincisi ise istiklal-i tam (tam bağımsızlık.) Bu iki şiar, Milli mücadelemizin ‘ya İstiklal ya ölüm’ parolasıyla ifade edilen sembol hedefini oluşturur.

Bugün olduğu gibi o günde içinden şehit çıkmayan hiç bir evin kalmadığı bir ortamda, istilacı güçlere karşı direnmek için maddi, manevi tüm dayanakların tükendiği bir zamanda ortaya Mehmet Akif çıkar. Akif, her konuda ümidini yitirmiş, çaresiz kalmış Ümmet-i Muhammed’e; ‘Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diyerek ümit vermiş, il il dolaşarak Konya’dan Kastamonu Nasrullah Camiine, oradan Diyarbakır’ın Cami-i Kebirine ulaşmış, Türk Milletine milli mücadele ruhunu aşılamıştır.

Türk Milletini yeise düşürenler Akif’in öfkesinin muhatabı olmaktan kurtulamazlar. Çalanlar, soyanlar, vatanına ve milletine ihanet edenler, adamsendeciler Akif tarafından yerden yere vurulurlar. Toplumumuza yönelen dış tehditler söz konusu olduğunda Akif, sahip olduğumuz erdemleri öne çıkarır ve onları harekete geçirmeye çalışır. Akif, zekâsı, sezişi ve imanıyla kördüğüm olmuş birçok meseleyi aydınlığa kavuşturacak bir vicdandır. ‘Her namuslu insanın yol arkadaşı ve milli mücadelemizin gönüllere hitap eden başkomutanıdır.’ Akif’i dertlendiren hüzün, millilikten uzak, halktan kopuk, sırça köşkünde/sarayında hayal âleminde yaşayan idarecilerin hırsları ve ihtiraslarıdır. Bu sebeple Mehmet Akif’in yürek yangınlarından yükselen feryatlarını bugün de yüreğimizde hissetmeli ve kulak vermeliyiz diye düşünüyorum. Akif’in o eşsiz eserini, Safahat’ını yeniden satır satır okumalıyız diye düşünüyorum. Türk’ün Türk’ten başka dostunun olmadığını yeniden hatırlamamız gerek diye düşünüyorum. Ve yazıma Akif’in seslenişiyle son vermek istiyorum:

 Hayır, hayal ile yoktur benim alışverişim…

İnan ki: Her ne demişsem görüp de söylemişim.

Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek:

Sözüm odun gibi olsun; hakikat olsun tek!

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ...

Seçmen Cumhur İttifakı’na sırtını döndü. Altı Oklu CHP ile kucaklaştı… 31 Mart, ‘sonuçta Yerel yönetimler belediye başkanlığı seç...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ