Milliyetçi Hareket Partisi’nin 10. Olağan Büyük Kongresi dün (04 Kasım 2012 Pazar günü) yapıldı. Sayın Devlet Bahçeli’nin Yaklaşık iki saat süren açış konuşmasını canlı yayında dinledim. Sayın Bahçeli konuşmasında; 1970 öncesi kuşağın uzun yıllardan beri hasretini çektiği, gençlerin ise hiç bilmediği bir tadı tattırdı Milletine. Eskiler bu tada rahmetli tarihçi Profesör Dr. İbrahim Kafesoğlu Hocanın tabiriyle; “Umumi Türk Tarihi tadı” derlerdi.

 

Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli konuşmasına; “Türk tarihine hizmet eden yüce şahsiyetleri” selamlayarak başladı ve salondakilere şöyle seslendi: “ Saygıdeğer misafirler; Kongremize Muş’tan ilk vuruşun, Amasya’dan ilk ilanın, Erzurum’dan ilk iradenin ve Sivas’tan ilk doğruluşun ruhunu getirdiniz.

 

Akdeniz’in hatıralarını, Karadeniz’in çırpınışını ve Ege’nin meydan okuyuşunu getirdiniz. Üç kıtada at sürmüş kutlu ceddimizin anılarını, ideallerini ve yüksek hedeflerini getirdiniz.  Çuy Nehri’nin, Issık Gölü’nün, Ceyhun’un, Seyhun’un ve Nil’in destanını getirdiniz.  Kızılırmak’ın efsanesini, Yeşilırmak’ın neşesini, Fırat’ın coşkusunu, Aras’ın bereketini ve Sakarya’nın türküsünü getirdiniz. Tuna’nın haykırışını, Mostar’ın gözyaşlarını,  Evladı Fatihan’ın özlemlerini getirdiniz.

Karakum’dan Kızılkum’a, Taklamakan’dan Gobi’ye kadar damarlarımıza işlemiş sıcaklığı getirdiniz.  Semerkant’dan Ali Kuşçu’nun, Afşan’dan İbn-i Sina’ın, Buhara’dan İmam Buhari’nin ve Herat’tan Ali Şir Nevai’nin bilgeliğini getirdiniz.

Kaşgar’dan Mahmud’un, Farab’tan Uluğ Bey’in, Balasagun’dan Yusuf Has Hacip’in ve Türkistan’dan Dedem Korkut’un öğütlerini getirdiniz.  Sayram’dan Ahmet Yesevi’nin, Nişabur’dan Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Sivas’tan Pir Sultan Abdal’ın hikmetini getirdiniz. Horasan’dan erenlerin, Balkanlar’dan dervişlerin, Anadolu’nun mazisinden Bacıyan-ı Rum’un mütevazılığını ve tüm Allah dostlarının soluğunu getirdiniz.

Sufilerin aşkla kavruluşunu, semahla açılan ellerin hayır duasını ve milletimin tüm değer ve zirve isimlerini getirdiniz. Ötüken’den mukadderatı, Mekke’den mukaddesatı, Orhun’dan çağları aşan kutlu mesajları getirdiniz.

Şeyh Edebali’nin duasını, Akşemsettin’in maneviyatını, Molla Gürani’nin hidayetini, Ebu Suud Efendi’nin tarafsızlığını getirdiniz.  Nasrettin Hoca’nın mizahını, Mimar Sinan’ın ustalığını, Evliya Çelebi’nin gördüklerini ve Kâtip Çelebi’nin yazdıklarını getirdiniz.

Mete Han’ın mirasını, Atilla’nın muhteşemliğini, Bilge Kağan’ın buyruğunu, Alparslan’ın fethini, Kılıçarslan’ın cengâverliğini, Osman Gazi’nin gazasını getirdiniz. Fatih’in cesaretini, Kanuni’nin şanını, Kafkaslardan Şeyh Şamil’in vakarını, Mustafa Kemal’in bağımsızlık tutkusunu getirdiniz.

Diyarbakır’dan Ziya Gökalp’in, Van’dan Ahmet Arvasi’nin, Rize’den Galip Erdem’in, Aydın’dan Mehmet Eröz’ün, Tekirdağ’dan Namık Kemal’in, Kırşehir’den Erol Güngör’ün, Malatya’dan Necmettin Hacıeminoğlu’nun, Balıkesir’den Ömer Seyfettin’in, Burdur’dan İbrahim Kafesoğlu’nun, Hatay’dan Cemil Meriç’in derin irfanını getirdiniz. 

Osmaniye’den Ruhi Kılıçkıran’ın, Iğdır’dan Turgut Demirkaya’nın, Tokat’tan Dursun Önkuzu’nun, Bursa’dan Yusuf İmamoğlu’nun, İstanbul’dan Süleyman Özmen’in, Tunceli’den Alper Tunga Uytun’un, Kahramanmaraş’tan Nurullah Ceren’in, Afyonkarahisar’dan Alparslan Gümüş’ün ülkülerini getirdiniz.

Eskişehir’den Gün Sazak’ın, İstanbul’dan Recep Haşatlı’nın, Mersin’den İlhan Egemen Darendelioğlu’nun, İzmir’den İsmail Gerçeksöz’ün, Adana’dan Mürüvvet Kekili’nin gözyaşlarını getirdiniz.  Gaziantep’ten Ahmet Kerse’nin, Samsun’dan Ali Bülent Orkan’ın, Elazığ’dan Cevdet Karakaş’ın, Çorum’dan Fikri Arıkan’ın, Trabzon’dan İsmet Şahin’in, Ankara Ayaş’tan Mustafa Pehlivanoğlu’nun, Manisa’dan Halil Esendağ ve Selçuk Duracık’ın 12 Eylül katilliğiyle kalan hesabını getirdiniz.

Hz. Ebubekir’in sadakatini, Hz. Ömer’in adaletini, Hz. Osman’ın şehadetini ve Hz. Ali’nin aslanlığını temsil ettiniz. Türklüğü gururla sahiplendiniz, Peygamber efendimizin tebliğini kalbinizle benimsediniz ve geleceği fedakârlıklarla inşa ettiniz.”

Sayın Bahçelinin konuşmasının bu selamlama bölümünde gösterdiği vefa duygusuyla salondakilerin çoğunun gözlerini yaşarttı. Sayın Genel Başkanın konuşmanın bu bölümü çoktandır hasretini çektiğimiz “Türk Tarihi” açısından muhteşemdi. İzleyenlere; “MHP’ye bu yakışır” dedirten bir konuşmaydı.

Sayın Bahçeli, Genel Başkanlığa yeniden seçildi. Sayın Bahçeli’nin 125 isimden oluşan yeni Merkez Yürütme Kurulunda üç hemşerimize yer vermesi ise son derece sevindirici oldu. M.Y. K’na seçilen Sayın Erdem Karakoç, Sayın Niyazi Paksoy ve Sayın Sefer Aycan’ı kutluyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum.

Sayın Devlet Bahçeli’nin konuşmasında bahsettiği Nurullah Ceren; Kahramanmaraş’ın Afşin kazasına bağlı Arıtaş kasabasından doğdu. Afşin Lisesinde okuyan 19 yaşında bir öğrenciydi. 08.08.1978 tarihinde Arıtaş kasabasında ağabeyi ile birlikte çarşıda gezerken bir grup komünist militanın saldırısına uğradılar. Feci şekilde dövülmek suretiyle ağır yaralandılar. Nurullah Ceren önce, Elbistan Devlet Hastanesi’ne daha sonra Malatya’da bir başka hastaneye kaldırıldıysa da kurtarılamayarak bir kaç gün sonra şehit düştü. Mekânı Cennet olsun. Kongreden çıkan sonuçlar Vatana ve Millete hayırlı olsun.