Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dikkat, dikkat!!! Şok, şok!!! Kabineyi açıklıyorum!

Herkes hükümet olmak, koalisyonda da olsa yer almak isterken, nedense bazıları mırın-kırın edip, ecer gelin gibi nazlanırken, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini bana tevdi etmesini bazıları kaldıramadı. Zorlarına gitmiş beylerin! Alınmışlar, gücenmişler, ‘ne yani biz kuramaz mıydık, biz hükümet olmak istemiyor muyuz sanki, hükümeti kurma görevi kala kala bir mahalli gazeteciye, Mehmet Fiskeci’ye mi […]

Dikkat, dikkat!!! Şok, şok!!! Kabineyi açıklıyorum!

29 Haziran 2015 - 15:04A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Herkes hükümet olmak, koalisyonda da olsa yer almak isterken, nedense bazıları mırın-kırın edip, ecer gelin gibi nazlanırken, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini bana tevdi etmesini bazıları kaldıramadı.

Zorlarına gitmiş beylerin! Alınmışlar, gücenmişler, ‘ne yani biz kuramaz mıydık, biz hükümet olmak istemiyor muyuz sanki, hükümeti kurma görevi kala kala bir mahalli gazeteciye, Mehmet Fiskeci’ye mi kaldı, vay Maraş’ın, vay dünyanın haline!’ diyeceğinize, oturup bir düşünseydiniz, bir araya gelip istişare etseydiniz, akil adamlara danışıp, ‘ne yapalım, ne edelim!’ deseydiniz, elinizden alan mı vardı sanki?

Bu görev bana verilince mi uyandınız, aklınız başınıza geldi, daha önce nerelerdeydiniz beyler!

Tabi, atı alan Üsküdar’ı geçince, size altın tepsi içinde sunulan fırsat elinizin altından kaçınca, kaçan balık büyük olur dediniz, şimdi bana çemkiriyorsunuz. Yemezler…

*

Önce sayın Cumhurbaşkanımızın affına sığınarak, kendisine teşekkür ediyorum. Bu kutlu, meşakkatli, riskli ve zor görevi bana verdiği için. Allah razı olsun!

Neyse, sayın Cumhurbaşkanımın talimatı(!) üzerine kurduğum kabineyi açıklıyorum.

Tabi Başbakan Mehmet Fiskeci olacak. Madem Cumhurbaşkanı bu görev için beni seçti, inandı, güvendi, o kadar lider arasından beni tercih etti, eh, o kadar da olacak artık. Ne yani, benim kafam kel mi? Tabi yardımcılarım da her zaman güvenebileceğim isimlerden oluşacak.

İşte, önce Maraş’ın sonra ülkenin kaderini değiştirecek, geleceğini inşa edecek o kabine:

Başbakan Yardımcısı : Serdar Erdoğanyılmaz (şehir ve hukuktan sorumlu)

Başbakan Yardımcısı : Mehmet Beşen (medyadan sorumlu)

Başbakan Yardımcısı : Neşe Yıldızhan. (kadın ve aileden sorumlu)

Başbakan Yardımcısı : Tüm Kimlik ve maraskimlik.com okurları. (Tüm Türkiye’den ve ülkeyi ilgilendiren tüm sorunlardan ve kimselerden sorumlu)

*

Eski ve kurt siyasetçi. Serbest Muhasebe ve Mali Müşavir olması hesabıyla gümrükten anlar. Gümrük ve Ticaret Bakanı sıfatıyla Arif Şen bu görev için en isabetli isim. Yardımcılığına da Abdullah Kalın’ı düşünüyorum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı için, SGK başmüfettişlerinden, bugün de milletvekili olan Fahrettin Oğuz Torüzerinde karar kaldım. Tertemiz, şaibesiz, pırıl pırıl siyaset adamı.

Şeref Eroğlu… Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı. Kariyerini bilmeyen kalmadı. Adını, ününü dünya biliyorken, Harun Doğan’ı da unutmuş değilim. Teklifimi hangisi kabul ederse artık.

Ulaştırma Bakanlığı için Mustafa Arguz en uygun insan. Kimin nerede başı sıkışsa, ulaştırma hizmetleri için akla gelen ilk isimdi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan. Çok araştırdım, çok titiz davrandım ve neticede Neşe Şirikçi hanımı bu bakanlık için uygun buldum. Nezaketi, kariyeri, heyecanı kat be kat fazla.

Maliye Bakanlığı için kime sorduysam, parayı ve hesabı en iyi bilen kişi olarak Mehmet Yüzbaşıoğlu’nun adı daha sık geçti. Kabul ettim.

Adalet Bakanlığı için aklıma ilk gelen isim Av.Ahmet Özdemir oldu. Güvenilir, kefil olunur şahsiyet. Zaten başka isim de düşünmedim, alternatif de aramadım. Kutlarım! Av. Fırat Görgel’i de yardımcısı olarak atadım.

Sanayi ve Ticaret Bakanı. Yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı en iyi bilen, uygulayan, kente döviz girdisi için varını yoğunu ortaya koyan Abdulkadir Kurtul yakıştı. Kişiliği ile de on numara iken, hayırlı olsun.

Turizm Bakanlığı için aklımdan geçen birkaç isim varken, sonunda Ayşe Kazlı kardeşimizde karar kılmam, herkes tarafından onay gördü. Gezmeyi seviyor, turizmi de ayağa kaldıracağına kefilim.

Abid Vanlı kadar kendini dışarı atan isim yok. İnsan ilişkileri mükemmel, Gazeteciler Cemiyet Başkanı olsa da, Dışişleri Bakanlığını kusursuz yapabilecek yetenekte. Bırak dünyayı gezsin, tiftiğini attırır valla…

Cuma Karalar… Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı için herkesin onay verdiği isim olunca, bize de okey demek düştü. Gıda, beslenme ondan sorulacak. Mahcup etmeyecek karakterde.

Kültür Bakanlığı için herkes bir isim önerdi. Ben tuttum, bu görev için yakışanın, eczacı olmasına rağmen kültür konusundaki donanımı için Murat Aras olduğuna karar verdim. Kültür konusunda üzerine adam tanımam. Zaten kamuoyunda da kabul gördü.

Oğuz Karakoç’u tanırsınız. Ünlü şair Bahattin Karakoç’un oğlu. Milli eğitimin ciğerini, ruhunu bilir. Milli Eğitimde halen yaşanmakta olan çarpıklıkları dizayn edecek yegâne eğitimci.

Savunma Bakanlığı için Akın Ozan biçilmişi kaftan. Asker kökenli. Ülkenin ve kentin içinde olan biten ne varsa anında haberi olur. Adil ve dürüst bir kişilik. Atamalarda hak yemez. Hem şehrimizi, hem de sorunları en iyi savunacak kişi.

Her ailenin içişleri bakanı kimse, telefonlarına bile eşlerinin isimlerini ‘içişleri bakanı’ diye yazdıklarına göre, kuracağım kabinede eşimi İçişleri Bakanı seçmemde beis yok diye düşündüm. (Mecburen, mecburiyetten) Bana da hak vereceğinizi bilerek…

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı. Bu görev için çok araştırdım. Birkaç isim üzerinde durduysam da, en yakışan ismin İsmail Bildirici olduğuna hükmettim. Bu meselede yatırımları da var, sektörü biliyor, beni mahcup etmez diye düşündüm.

Çevre ve Şehircilik Bakanı… Size Mustafa Karaaslan desem. En yakışan, en uygun isim. Sonra çevre ve şehircilik konusunda çok uzmana taş çıkartır. Duyarlı, hassas bir arkadaşımız. Şehircilik dediğinizde imar akla gelir, ki çok imar müdürünü cebinden çıkartır.

Kalkınma Bakanlığı için, özellikle ve öncelikle ülkemizin-kentimizin kalkınması için sizlerin de kabul edeceği Cüneyt Beyit’e ne dersiniz? Düzgün, güvenilir kimse. Emanet emin ellerde diyebilirim.

Sağlık Bakanlığı önemli. Sağlıksız insanların çok olduğu memlekette, halk ve toplum sağlığını en iyi yönetecek kişiDr. Ahmet Yener’dir. Halen Halk Sağlığı Müdürlüğü yapıyor olması dikkate alınırsa, yabana atılacak isim değil.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı için ilk aklıma gelen isim Yener Atlı oldu. Orman ve yeşil konusunda hassasiyetini biliyorum. Suyu sever, suya sabuna dokunmayı da iyi bilir. Bu görev için biçilmiş kaftan!

Çalışma konusunda Sedat Kazancı bir numara. İnsan kaynaklarının verimli kullanılması konusunda ayrı bir yeteneğe sahip. Çalışma Bakanlığı için en uygun isim. Mahcup etmez.

Bilimde olmasa da, teknolojide üzerine adam tanımadığım kimsedir Mehmet Taş. Teknolojiyi takip eder, yenilikçiliği sever, en üst teknolojiyi kullanan kimse olarak, bilimle birlikte kabinede en yararlı olabilecek bakandır.

Listeyi bugün-yarın sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağım. Mecliste güvenoyu aldığı takdirde, ‘bismillah’ deyip kolları sıvayıp, aydınlık, barış ve huzuru ilke edinmiş, demokrasiyi özümsemiş, özgürlükleri çiçek gibi başına taç etmiş arkadaşlarımızla geleceğin Türkiye’sini inşaa edeceğimize söz veriyoruz. (aha bu yemin de kapak olsun!)

NOT: Bakanlıkların dağılımı sırasında, bendenize kadar gelerek, telefon açarak, kabinede görev almak istediğini, memleketimiz ve ülkemiz için elini taşın altına koyacağını söyleyen vatansever-memleket sever, kahraman insanlar çıktılar, karşılığı (bedeli) ne ise karşılayacaklarını söyledilerse de, siyasi ahlak gereği elimizin tersiyle ittiğimizi belirtmek isterim.

2. NOT: Bu bir mizah yazısıdır.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ