Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bir Ağustos Yazısı

Sözüm ona; ‘Amerika Birleşik Devletleri stratejik ortağımız, Avrupa Birliği Üye Ülkeleri ise müttefikimiz.’ Hal böyle iken, bu bloklarda yer alan ülkelerden bize bizden de onlara bir zarar gelmemeli. Peki, durum böyle mi? Böyle olmadığını tüm çıplaklığıyla görüyoruz. Ülkemizde çok ciddi terör olayları yaşanıyor, dostumuz dediğimiz ülkelerden ses seda çıkmıyor. Terörü kınayıp, dayanışma ve iş birliği […]

Bir Ağustos Yazısı

08 Ağustos 2018 - 6:45A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Sözüm ona; ‘Amerika Birleşik Devletleri stratejik ortağımız, Avrupa Birliği Üye Ülkeleri ise müttefikimiz.’ Hal böyle iken, bu bloklarda yer alan ülkelerden bize bizden de onlara bir zarar gelmemeli. Peki, durum böyle mi? Böyle olmadığını tüm çıplaklığıyla görüyoruz.

Ülkemizde çok ciddi terör olayları yaşanıyor, dostumuz dediğimiz ülkelerden ses seda çıkmıyor. Terörü kınayıp, dayanışma ve iş birliği içinde hareket edeceklerini bildirecekleri yerde aba altından sopa göstermeye çalışan sözde dostlar ve stratejik ortaklar çektiğimiz acılar karşısında zil takıp oynuyorlar.

Canımız yanıyor. Çok uzun yıllardan beri terörle yaşamaya alıştık. Terörü ve terör örgütlerini tüm dünya ülkelerinden daha iyi tanıyoruz. Bu sebeple; ‘terörün iyisi/kötüsü, dini/mezhebi olmaz, teröristten dost olmaz’ diye dünyayı uyarmaya çalışıyoruz. ‘DEAŞ ne ise PKK ve PYD odur’ diyoruz ama kör ve sağır rolünü oynayan sözde müttefiklerimizi ikna edemiyoruz.

Son bir ayda yaşadıklarımıza bakıldığında, özellikle ülkemizdeki Türk Milliyetçilerinin çok uzun yıllardan beri en yüksek bir tonla haykırdığı; ‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ sözü bir kez daha doğrulanmıştır.

Bu iddia her ne kadar bizi batıdan soyutlayan, kendimizi ötekileştiren bir söylem olsa da tarihi açıdan değerlendirildiğinde yanlış bir iddia değildir. Tarihin derinliklerindeki unutulmuş olaylara baktığımızda gerçekten Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını rahatlıkla görülebilmekteyiz. Batıyla olan ilişkilerimizi bize hiçbir zaman dost olmayacaklarını bilerek yürütmeliyiz.

Batı, Türkleri; ‘her zaman savaşılması, yok edilmesi, başı ezilmesi gereken bir düşman’ olarak görmüştür. Bugün de batının Türklere bakışı değişmemiştir. Orta çağda bakış açıları neyse bugün de aşağı yukarı aynıdır. Batılılara göre Türkler; ‘barbar, vahşi, cahil, insanlığın önündeki en büyük engel, deccal, Tanrının gazabı’ şeklindedir.

Bilirsiniz; Hıristiyan dünyasının Türk düşmanlığı Selçukluların  1071 Malazgirt savaşıyla Anadolu’ya girmesiyle başlar. O tarihe kadar Orta Asya bozkırlarında göçebe olarak yaşayan, barbar diye nitelendirdikleri Türkler, yüzyıllarca egemenlikleri altında olan Anadolu’yu ellerinden almış, kendilerine vatan yapmıştır. Bu tarihten itibaren Avrupa için Türkler uzaklarda yaşayan bir millet değil, yanı başlarında hem de kılıç zoruyla topraklarını ellerinden alan ve dinlerini değiştirmeye çalışan azılı bir düşmandan başka bir şey değildir.

1071 tarihinden beri düşman kabul ettikleri Türkler, 1453 yılında Fatih tarafından İstanbul’un fethedilmesi ve atıyla şehrin kapısından şehre girmesiyle birlikte ‘baş düşman’ konumuna yükselmiştir. İstanbul’un fethi Avrupa için büyük bir sarsıntı olmuştur. Kaybedilen yer alelade bir toprak parçası değildir. Kaybedilen yer, Hıristiyanlığın 1000 yıllık başkenti, Ortodoks mezhebinin merkezidir. Takdir edersiniz ki bu durumun kabullenmesi, hazmedilmesi mümkün olmayacaktır. Türk düşmanlığı sonsuza kadar devam edecektir.

Batı devletleri baş düşmanımız da diğer ülkelerle aramız çok mu iyi? Elbette değil. Dünyada Türk düşmanı o kadar çok ülke vardır ki saymakla bitiremeyiz. Bu durumu daha iyi kavramak için tarihsel sebepleri iyi bilmemiz gerekiyor. Avrupa ve Batılı devletlerinin inandıkları, en çok canlarını yakan millet Türklerdir. Türklerin dışında başka hiçbir kavim/millet Avrupa’nın içlerine kadar girememiştir. Ruslar, İranlılar, Hindistanlılar, İrili ufaklı Arap ülkeleri ve İsrail için Türkler hep baş düşman konumundadır. Bu devletlerin kimisi dinimizi kimisi ise ırkımızı kendine tehlike görmektedir. Bu sebeplerle Türkleri yok etmek tarihten silmek tüm Avrupalıların, Rusların, Hinduların, Arapların, Ermenilerin, Yahudilerin, İranlıların ve Arapların önceliği olmuştur. Olmaya da devam edecektir.

Uyanık olmalıyız. Düşmanlarımızı küçümsememeliyiz. Ecdadımız bu topraklara geldiği günden beri adaletle hükmedip, israftan ve aşırılıklardan uzak, İslam’ın emrettiği gibi dosdoğru bir yaşam sürmeliyiz. Cenabı Haktan gayrısına baş eğmeden onurumuzla yaşamalıyız. 

Bireylerin geçmişinde olduğu gibi milletlerin geçmişinde de iyi ve kötü günler vardır. Biz millet olma bilinciyle hareket etmeliyiz. Dinimizi, milletimizi ve topraklarımızı emanet edeceğimiz yavrularımızı; ‘ Ben Müslüman’ım, ben Türk’üm diyenlere emanet etmeliyiz’ FETÖ’cülere değil. Biz bir ve beraber olursak yaşadığımız bu kara günler, arkadan hançerlenmeler, ihanet saldırıları yok olup gidecektir. Ümitsizliğe, yeise ve endişeye asla gerek yoktur. Ama ‘Türk’ün Türk’ten Başka Dostu’ da yoktur. Biline ve gereği mutlaka yapıla. Her fırsatta en gür sesle; ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ diyerek haykırıla…

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ