Maraşta Haber
Maraşta Haber

Belediye Başkan Adaylarına Öğütler

Eğitimci Yazar Fatih Erdoğan’ın bu hafta ki köşe yazısı: BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA ÖĞÜTLER  Günümüzde Çağdaş Belediyecilik denince akla ilkönce proje geliyor. Belediye Başkan Adayları artık seçmenin karşısına projeleriyle çıkıyorlar. Projesi olan adaylar bir adım öne çıkıyorlar. Aday olduğu bölgede partisi de az buçuk oya sahipse bu adaylar başarılı oluyorlar. Bu yüzdendir ki 2014 yerel seçimler […]

Belediye Başkan Adaylarına Öğütler

27 Mayıs 2013 - 12:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Eğitimci Yazar Fatih Erdoğan’ın bu hafta ki köşe yazısı: BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA ÖĞÜTLER

 Günümüzde Çağdaş Belediyecilik denince akla ilkönce proje geliyor. Belediye Başkan Adayları artık seçmenin karşısına projeleriyle çıkıyorlar. Projesi olan adaylar bir adım öne çıkıyorlar. Aday olduğu bölgede partisi de az buçuk oya sahipse bu adaylar başarılı oluyorlar. Bu yüzdendir ki 2014 yerel seçimler öncesi başkan adaylarının kendi seçim bölgeleri için mutlaka uygulanabilir üç beş projelerinin olması gerekiyor. Benden söylemesi; “Seçmen proje yoksa oy da yok” diyebilir. 2014 Yerel seçimlerinde aday olmayı düşünen siyasileri uyarıyorum. Koltuğu riske atmanın mantığı yok. Henüz zaman varken ne yapıp yapın uygulanabilir cinsten birkaç proje edinin.

“Kolaylaştırırım, Zorlaştırmam” Sloganıyla yola çıkın. Günün belediyeciliği olarak adlandırılan bu sistemde vatandaşın direkt ilgili olduğu meselelerin çözüme kavuşturulduğu bir anlayış hâkimdir. Sizde bu sisteme uyun. Güçlüye değil, haklıya yakın olan, çözüm odaklı, zorlaştırmayan kolaylaştıran, sevgi odaklı ve güler yüzlü belediyecilik yapacağınıza kendinizi ve seçmenlerinizi mutlaka inandırın.

“Ben yaparsam en iyisini en muhteşemini yaparım” imacını verin. Klasik anlamda her şeyi eleştiren değil; en mükemmelini yapacağım deyin. Sözlerinizi projelendirin ve projenizi teknoloji eşliğinde güzel sözlerle anlatın. “Bilge, halktan yana, yardım sever, güçlü, Kudretli” bir kişi olduğunuza seçmenlerinizi inandırın.

Teknolojiyi ve Sosyal Medyayı çok iyi kullanın. Nereye giderseniz gidin elinizde mutlaka İPat olsun. Kendinize ait web siteniz, Twitter ve facebook hesabınız mutlaka olsun. İletişimlerinizi bilgisayar ortamında yapın. Parti büyükleriyle olan samimi fotoğraflarınızı buralarda mutlaka paylaşın. Böylece dostlarınıza güven, düşmanlarınıza korku saçın. Seçmen güçlü olandan yanadır.

 Aday olarak ortaya çıkmadan önce hısım ve akrabalarınızı mutlaka ziyaret edin. Küs ve dargın olduğunuz akrabalarınız varsa onlarla mutlaka barışın. El alem aleyhinizde konuşsa bile önemli değil. Ama aynı kanı taşıdığınız akrabalarınız hakkınızda menfi konuşurlarsa bu size çok zarar verecektir.

 Fiziğinize, kılık ve kıyafetinize, saçınıza ve sakalınıza, konuşmalarınıza, oturup kalkmanıza, yemenize ve içmenize, gezip tozduğunuz kişilere mutlaka dikkat edin. Fazla kilolarınızdan ve varsa göbeğinizden mutlaka kurtulunuz. Ekibinizi toplumun sevdiği ve güvendiği kişilerden oluşturmaya özen gösteriniz.

 Seçim bölgenizin gerçeklerini çok iyi bilmeniz gerekiyor. Sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginliklerini, bu zenginliklerin toplumun istifadesine sunulup sunulmadığına vakıf olmanız gerekiyor. Önceki ve mevcut belediye başkanlarının yaptığı ve yapamadığı konuları eksiksiz bilmeniz gerekiyor. Körü körüne eleştiren, sataşan, inkârcı ve retçi bir kişiliğe kimsenin güvenmeyeceğini bilerek hareket etmek gerekiyor. “Doğruya doğru, eğriye eğri” diyen ve seçmenlere güven hissi veren bir profil çizmelisiniz.

Seçim bölgenizin imar durumuyla ilgilendiğinizi mutlaka seçmenlere inandırmalısınız. Yeni arsalar üreteceğinizi, farklı bölgeleri imara açacağınızı, eski mahalle ve semtlerde kentsel dönüşüm uygulayacağınızı en yüksek sesle dile getirmelisiniz. Evi olmayan evlileri yapacağınız toplu konutlarla ev sahibi yapacağınızı sağır sultana duyurmalısınız. Aday olmayı düşündüğünüz seçim bölgesinde yaşamıyorsanız derhal bu bölgeyle olan ilişkilerinizi güçlendiriniz. Hiç zaman kaybetmeden tanıdığınız dostlarınızı aramaya başlamalısınız. Seçim bölgenizdeki seçmenlerin nişan, düğün, umre, hac gibi mutlu günlerinde hastalık, kaza, cenaze gibi kötü günlerinde mutlaka yanlarında olmalısınız.

 Sözde değil özde davranışlar sergilemelisiniz. Zarafete önem veren zarif, ziyarete önem veren vefalı ve ziyafete önem veren eli açık bir dost olmalısınız. Sırıtan değil gülümseyen, alan değil veren bir el olmalısınız. Güçlünün değil haklının yanında olmalısınız. Kimsesizlere kimse olmalısınız. Böyle değilseniz eğer iş olsun diye aday olmamalısınız. Bu konuda söylenecek daha çok sözümüz var ama ‘Arif olanlara sözün tamamı söylenmezmiş.’ Arif olmayanlar için konuya elbet devam edeceğiz.  

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Zararlı Haşerelerle Mücadele Devam Ediyor Zararlı Haşerelerle Mücadele Devam Ediyo...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Mezbahalar Şube Müdürlüğü ekipleri ilimiz genelinde haşerelerle müc...

Çiftçilere Arazi Toplulaştırması Hakkında Bilgi Verildi Çiftçilere Arazi Toplulaştırması Hakkınd...

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı ile çiftçilere arazi toplulaştırması hakkında bilgi...

Şampiyon Atletin Gözü Olimpiyatta! Şampiyon Atletin Gözü Olimpiyatta!

14-16 Haziran 2013 tarihlerinde Almanya/Berlin’de 35. Uluslar arası Alman Atletizim şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeye hak k...

17. Geleneksel Dolunay Şiir Şölenine katılacak Şairler Belli Oldu 17. Geleneksel Dolunay Şiir Şölenine kat...

Kahramanmaraş’ta Şair Bahaettin Karakoç tarafından 1986 yılında çıkarılmaya başlanan ve 37 sayı çıkarılan “Dolunay Dergisi” adına, ilki...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ