Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bayramınız Kutlu Olsun.

Türk – İslam namıyla anılan bizler; nasıl bir günah işledik ki boynumuz bükük kaldı?                      Ne hatalar yaptık ki; yaşadığımız coğrafyalarda huzur, mutluluk, zenginlik, güzellik kalmadı? İşlediğimiz amellerden hangileri Allah’ın zoruna gitti de, ülkelerimiz kan gölüne döndü, insanlarımız gözyaşıyla boğuldu, küffarın oyuncağı olduk? Hangi musibet fiilleri işler, ne tür cenabetlikleri yaşar olduk ki bayramlarımızda kınalı kuzular, […]

Bayramınız Kutlu Olsun.

28 Ağustos 2017 - 23:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Türk – İslam namıyla anılan bizler; nasıl bir günah işledik ki boynumuz bükük kaldı?                      Ne hatalar yaptık ki; yaşadığımız coğrafyalarda huzur, mutluluk, zenginlik, güzellik kalmadı?

İşlediğimiz amellerden hangileri Allah’ın zoruna gitti de, ülkelerimiz kan gölüne döndü, insanlarımız gözyaşıyla boğuldu, küffarın oyuncağı olduk? Hangi musibet fiilleri işler, ne tür cenabetlikleri yaşar olduk ki bayramlarımızda kınalı kuzular, çifte boynuzlu koçlar yerine kardeşliğimiz kurban edilir oldu? 

Sahi ne oldu bize? Bunları niçin düşünmez olduk?  Gözümüzü toprak doyurmaz oldu. Hırsımızı hiçbir şey yenemez oldu. Her sokakta bir cami, her mahallede bir kaç imam hatip okulu, her semtte bir şeyh efendi bulunmasına, okullarda değerler eğitimi okutulmasına rağmen arandığında niye ‘Kâmil Müslüman’ bulamaz olduk?  Çocuklar korunmaz, yaşlılar aranmaz oldu. Niçin, Allah aşkına niçin kim Müslüman kim gâvur tanımaz olduk?

Ne oldu da; ağızlarda tat, yüreklerde şefkat, küçüklerde hürmet, büyüklerde merhamet, devlette adalet, millette sadakat,  hanelerde bereket kalmadı? Bu bayramda bu sorulara cevap bulmaya çalışıp bulduğumuz cevapları hayata geçiririz inşallah! İşte o zaman; Rabbim Türk- İslam coğrafyasını yaşanan zulümlerden kurtarır diye düşünüyorum. Yüzüm yok ama Cenab- Hak’tan Türk- İslam Âlemine akıl, feraset ve hayırlı Bayramlar diliyorum.

 

Müfredat Değişiklikleri

Bayram yazısının ardından okunur mu bilmiyorum ama yazımın geri kalan bölümünde MEB tarafından yapılan ve okulların açılmasıyla birlikte uygulanacak olan müfredat değişiklerine değinmek istiyorum. Okullarımızda öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin edinmesi hedeflenen temel bilgi ve becerilere; ‘müfredat veya öğretim programı’ diyoruz. Öğrencilerimize aktarılacak olan bu bilgi ve becerileri yani müfredatları belirleyen kurum ise Milli Eğitim Bakanlığıdır.

Müfredatlar dünyada da ülkemizde de zaman zaman değiştirilir. Yaşanan sosyokültürel, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri kapsayacak şekilde güncellenir, sadeleştirilir veya değiştirilir. Değişiklikler sık sık yapılmaz.

Konuyla ilgili yaptığım araştırmalarda; Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 1948, 1968 ve 2004 yıllarında müfredat değişikliği yapıldığını gördüm. Soğuk savaş döneminin ürünü olduğu söylenen 1948 müfredatı 20 yıl sonra 1968’de, 1968 programı 36 yıl sonra 2004 yılında değiştirilmiş. 2004 Yılında AK Parti İktidarı tarafından değiştirilen müfredat, 13 yıl sonra yeniden revüze edilmiştir.

Müfredat değişiklikleri öğretmenlere iyi anlatılmalı, değişikliklerin öğretmenler tarafından öğrencilere kavratılması sağlanmalıdır. Maalesef 2004 yılında yapılan değişiklikler öğretmenlere iyi anlatılamadı. Öğretmenlerin büyük çoğunluğunun müfredatın değiştiğinden haberi bile olmadı. Derslerinde değişen müfredatların yerine eski müfredatları anlatmaya devam ettiler. Şaka gibi ama maalesef aynen böyle oldu.

51 dersin müfredatı yeniden değiştirildi. Bu değişiklikler; 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda, 2018- 2019 Eğitim öğretim yılından itibaren ise bütün sınıflarda anlatılmaya başlanılacak. Yen müfredatları öğretmenlerimiz tam olarak kavrayamazlarsa elbette öğrenme gerçekleşmeyecektir.

Sevindirici olan konunun hassasiyetini Sayın Milli Eğitim Bakanımızın bilmesidir. Sayın Bakan, müfredat değişikliklerini basın yoluyla kamuoyuna duyurduktan sonra, 10-12 Ağustos 2017 tarihlerinde 81 İlimizin Milli Eğitim Müdürlerini Bitlis’in Ahlat İlçesinde toplantıya aldı. İl Mili Eğitim Müdürlerine değişen müfredatla ilgili detaylı bilgiler verdi. Bununla yetinmeyip 21–22 Ağustos 2017 tarihlerinde 957 İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle Ankara’da toplantı yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürleri de birinci ağızdan bilgilendirildiler.

 

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ertan Göl, Ankara’dan döner dönmez (ayağının tozuyla) 24 Ağustos 2017 günü ilçesindeki tüm okul müdürleriyle bir toplantı yaparak heyecanını okul müdürlerine aktarmaya çalıştı. 5 Eylül 2017 Salı günü başlayacak olan Öğretmen Mesleki Çalışmalarında değişen müfredatların ele alınacağını, öğretmenlerin branş branş farklı merkezlerde toplanarak formatör öğretmenler tarafından bilgilendirileceğini anlattı.

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ertan Göl Beyin coşkusu, okul müdürlerine onlardan da okullarında görev yapan sınıf ve branş öğretmenlerine geçer mi? İnşallah geçer. Çünkü konuyu öğrencilere anlatan öğretmenler meseleye sahip çıkmalılar. Aksi takdirde 2004 yılında olduğu gibi emekler boşa gidebilir…

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duramaz. Bu pahalılık çöküşün habercisi ve adıdır. Bu pahalılık karşısında iktid...

SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ...

Seçmen Cumhur İttifakı’na sırtını döndü. Altı Oklu CHP ile kucaklaştı… 31 Mart, ‘sonuçta Yerel yönetimler belediye başkanlığı seç...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ