Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ablan’ın partisi başarılı olur mu?

Sevgili Okuyucular, nereye gitsem, hangi ortamda bulunsam mutlaka gündeme gelen bir isim var, siyasi bir soru var: “Meral Akşener’in kuracağı parti ne yapar, başarılı olur mu?” Bu soruyu yöneltenlerin önemli bir kısmı, Akşener başkanlığında kurulması beklenen partiyi, olumlu bir gelişme olarak görüyor, başarılı olmasını dilediklerini belli ediyorlar. AK Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın.. partisine […]

Ablan’ın partisi başarılı olur mu?

12 Ekim 2017 - 6:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Sevgili Okuyucular, nereye gitsem, hangi ortamda bulunsam mutlaka gündeme gelen bir isim var, siyasi bir soru var: “Meral Akşener’in kuracağı parti ne yapar, başarılı olur mu?”

Bu soruyu yöneltenlerin önemli bir kısmı, Akşener başkanlığında kurulması beklenen partiyi, olumlu bir gelişme olarak görüyor, başarılı olmasını dilediklerini belli ediyorlar.

AK Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın.. partisine mensup  bakanlar, milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarına dönük sürekli tekrarladığı.. ‘metal yorgunluğu’ tespitinin bir başka yüzü bu olsa gerek.

Bu da benim AK Parti genel başkanı Erdoğan’ın kamuoyu araştırması yani bir saha çalışması raporu olduğu düşüncem olarak hafızalara işlensin:  AK Parti iktidarına karşı alternatifin çabalarını yeterli bulmayan, toplum yeni alternatiflere kulak verme eğilimindeler…

***

“Konjektör”

 Bu soruya benim yanıtım şu: Adalet Ve Kalkınma Partisi, Türkiye konjektörüne, şartlarına uygun kurulmuştu. Milletten bu nedenle ilgi görmüş, ilk seçimde karşılığını almış ve iktidar olmuştu; Her yeni arayışın gündeme uygunluğu aynıdır aslında: Ülkesinin geleceği için gündeme uygun çıkışlara kulak veren çok olur.

Meral Akşener’in kamuoyuna verdiği mesajları ise ülkenin bugünkü konjektörüne uygundur. Yanına aldığı önemli isimlerle ülkenin geleceğine ışık tutacak, büyük ilgi görecek, ya da birçok siyasi parti gibi taballe partisi olarak siyasi yaşamını sürdürecek.

***

Meral Akşener’in kadrosu, yeni kurulacak partinin çekirdek kadrosunda MHP’de olağanüstü kongre yapılmasını isteyen, ancak taleplerine yargı engeli çıkarılan kişiler bulunuyor çoğunlukla. Akabinde partiden ihraç edilen milletvekilleri ile onlarla birlikte hareket ettikleri için görevden alınan MHP il ve ilçe başkanları…

***

Merkez Sağdan önemli isimlerin de Akşener’e destek verdiğini biliyorum.

Etkili ve önemli isimlerden oluşacak olan kadro ne kadar geniş olacak, bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Devlet bey neden duyarsız kalıyor?

Akşener’in kuracağı parti üzerinde düşünürken benim kafamı karıştıran, MHP Lideri Devlet Bahçeli beyin, bu arayışa ilgisiz kalması.

Meral Akşener ve arkadaşları tarafından kurulacak partinin doğrudan MHP’yi ve kendisini ilgilendiren bir konuda bu duyarsızlığın sebebi ne olabilir?

“AK Parti’de teyakkuz”

Öyle ya… Birlikte hareket ettiği arkadaşları tayfından abla diye hitap edilen Akşener ve arkadaşları tarafından yeni parti kurulur ve halktan beklenmedik bir ilgi görürse kendilerine de zararı dokunur diye, görüyoruz. Mesela, başta AK Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidar sahipleri teyakkuz haline geçmiş durumdalar. Bu nedenle, ‘AK Parti teşkilatlarında metal yorgunluğu’ yâda ‘Meral ‘yorgunluğu teşhisi eşliğinde partisini yenileme telaşına düştü genel başkan Erdoğan.

MHP Lideri Bahçeli gelişmeyi umursamıyor bile.

Oysa, ilk seçimde MHP seçmeninin çoğu Akşener’in partisine gidecek olursa Milliyetçi Hareket Partisi’nde yüzde 10 baraj sorunu yaşanabilir!

Bu olasılık karşısında endişe duyması gerekmez mi MHP kurmaylarının?

Düşündürücü?

“Filden bir diş koparmak kolay değildir” diye düşünüyor olabilir mi?

Devlet bey.

Ama MHP hiç fil kadar büyümedi ki?

Hep şöyle olmuştur; bazen genel başkanlar partisinden ayrılıklar söz konusu olduğunda “Parti içindeki parazitler gitti, berraklındık” anlayışına girerler.

“İttifak”

Temel Karamollaoğlu liderliğindeki Saadet Partisi ile Meral Akşener’in kuracağı partisi 2019’un Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler, yani yerel seçimlerde ittifak olurlar mı?

Yapılacak ilk seçimde böyle bir ‘ittifak’ söz konusu olabilir mi?

Mesela; Meral Akşener partiyi kurabilirse halktan göreceği ilgi ve alaka bu soruya sağlıklı cevap verebilmemizi sağlayacaktır.

“Kopmalar hazır”

Merak Akşener başkanlığında kurulması beklenen partiyi halk şimdiden iğliyle takip ediyor.

Örneğin; Yeni partinin kurulması ve kamuoyuna açıklanmasın ardından başta MHP’den olmak üzere AK Parti, CHP, BBP ve diğer partilerden çok sayıda vatandaşın partilerinden istifa edecekler bu konuda dilekçeleri hazır. Akşener’in partisine geçmeye hazırlandıklarını her fırsata dile getiriyorlar.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ