Maraşta Haber
Maraşta Haber

ABD Olsam Ne Yaparım ?

Sitemiz yazarlarından Eğitici İsamail Çelik’in yeni yazısı : ABD  Olsam Ne Yaparım ?   Yüz binlerce yerliyi katlederek başladım devlet olmaya. Varlığımı, gücümü; entrikalarıma, pardon projelerime borçluyum. Ahlak, erdem, başkalarının yaşam hakkı… Bunlar, profesyonel bakışa engel olan zafiyet unsurları. Benim bir gurup Tanrım var: çıkarlarım. Bunun için her yol mubah bana. Her türlü “esner”, esnek […]

ABD Olsam Ne Yaparım ?

02 Eylül 2013 - 13:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Sitemiz yazarlarından Eğitici İsamail Çelik’in yeni yazısı : ABD  Olsam Ne Yaparım ?

 

Yüz binlerce yerliyi katlederek başladım devlet olmaya. Varlığımı, gücümü; entrikalarıma, pardon projelerime borçluyum. Ahlak, erdem, başkalarının yaşam hakkı… Bunlar, profesyonel bakışa engel olan zafiyet unsurları. Benim bir gurup Tanrım var: çıkarlarım. Bunun için her yol mubah bana. Her türlü “esner”, esnek söylem ve eylem gerçekleştiririm. Erdemi ve erdeme dair değerleri çıkarlarım için kullanırım. İnsanı, topluluğu, kavimleri, devletleri, düşünceleri, fikirleri, fraksiyonları; dostlukları, düşmanlıkları, çatışmaları, gerilimleri; kimyasalı, fizikseli, grafikleri, borsaları… aklınıza ne geliyorsa, her şeyi kullanırım çıkarım, pardon Tanrım için… Varlığımı ve gücümü buna borçluyum.

Irak’ta bir diktatör çıkarır, önce desteklerim. Silah verir, vaat verir, gaz verir sağa sola saldırtır, çoğalmakta olan muhtemel düşmanım yüz binlerce Müslüman’ı öldürtürüm.  Sonra diğer bir kesime: “Bakın! bu zalim, diktatör, Halep’çe..” der, sonraki işgalime zemin hazırlarım. Verdiğim silahları hakim olduğum medya vasıtasıyla görmezden geldirir, bakın silahı var, zulmü var, ikiz kule der, Dünyayı kandırır, önceden kurduğum emrime amade sözde teşkilatlarla Dünyayı arkama alır, Irak’ı işgal ederim. Bir yandan demokrasi hediye eder, işgal faturasını göz diktiğim ülke petrolüne mahsup ederken, iki milyon daha Müslüman öldürür, yüz binlerce kadının ırzına geçer, çocukları öksüz kadınları dul bırakır, ülkeyi de üçe böler, çıkmış gibi görünürüm. Orda demokrasi bahanesiyle öyle bir sistem kurarım ki tarihini ben yazar, işbirlikçi liderlerini kahraman, kahramanlarını bölücü, hain, yobaz gösterir, çalışan ama tüketen bir topluluk inşa ederim. Erdem mi? Oda ne? Canı cehenneme!

Sonra sanal düşmanlar üretirim. Adını terörist koyar, sürek avına çıkarım. Canımın istediği yeri bombalar, ölen masumlara suçlar isnat ederim. Söylem geliştirmek, beyinleri manipüle etmek, tekelimdeki ajansların işidir.

Çıkarlarımı ve çıkar guruplarımı daha da büyütmenin gözü doymaz bir açlığı var bende. Bir bahar başlatır, her bir devletçikte farklı ilerletirim süreci. Komşusunun baharını destekletir, sıranın kendine geleceğini görmezden geldiririm. İşime gelmezse rüzgarı tersine estiririm. Kitleleri kendi davalarına hizmet ettiklerini sandırarak, çarkımı döndürecek bir sincap kafesi içinde koştururum.

Kutsal savaşım ARMEGEDON, Basra’ya uzanacak bir koridor ve daha birçok hesaplarım için, orda istediğim figüran olan ESED’i Saddamlaştırır, bölgenin duygusal tepkisini arkama alır, dengeli bir muhalefet üretir, yıllarca sürecek iç savaşa sürüklerim. Dostlarımla tarafları paylaşır, Suriye konusunda bir türlü anlaşamaz gözükürüm dünyaya. Bir yandan karşılıklı silah satarken bir yandan muhtemel düşmanlarım olan Müslümanlar, öldürüp dururlar birbirlerini senelerce. Böylece, işgal kıvamıma hazır hale getiririm. Esed’i daha da zalimleştir, farklı maşalarımla destekletir, gaza getirir, gaz kullandırır, işgalime çağrılar yaptırırım Müslümanlara. Sonrası mı? Irak başarılı bir operasyondu benim için, daha başarılısını(!)  Suriye’de yaparım.

Demokrasiyi savunur, ama Mısırda darbe yaptırım. Uydularım vasıtasıyla darbecileri destekletir, dünya ya karşı göstermelik “adil ağabey” rolü takınırım. Müslümanları, barışçıl gösterilerden ve benden medet dilendiririm. El altından her iki kesime de “asla vazgeçmeyin” mesajı verir, ülkeyi iç savaşa sürüklerim.

Aykırı söz eden ülkeleri azarlar, üç-beş ağacı bahane ederek ortalığı karıştırtır, “uslu ol, …” mesajı veririm.

Kitleleri, siyasi tarafgir haline sokar, “sureti haktan hale getirdiğim” veya beyinlerini kontrol ettiğim aydınlar(!) vasıtasıyla istediğim gibi sürüklerim. Asla, olaylara siyasi tarafının dışında bir gözlükle bakamaz hale getiririm. Böylece, iyi kötü herkesi diğer tarafın yaftaladığı hale sokar, güven bunalımı yaşatırım. Büyük şeytan denmesini umursamaz, ADB karşıtlığını medya gücümle ucuzca bertaraf ederim.

Ben, ABD olsam, LAAAA deyince bütün Tanrıları ve Tanrılaştırdıklarımı reddeden, İLLALLAH ile sadece ALLAH’I Rab kabul eden, gündemini benim değil, kendisinin belirlediği, ölçüyü Kitabının koyduğu, yönlendiremediğim ve kontrol edemediğim Müslüman’dan korkarım. Entrikalarımın fark edilmesinden, kitlelerin uyanmasından, farklı arayışlara gidilmesinden, farklı birlikteliklerin kurulmasından, özgün politika üretilmesinden, korkarım.

Hele, TÜRKİYE’nin bir gün kalıplarımızı kırıp, Osmanlıyı cihan imparatoru yapan ruhla, yani, 100 yıldır uzak tuttuğumuz Kur’an’ın ruhuyla, anlamıyla buluşmasından korkarım.

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ