Son zamanlarda oldukça konuşulan, tartışılan ve hakkında haberler yapılan mucizevi bitki Kinoa, tahıl olarak görülse de aslında canlı bitkilere yapısı itibariyle daha fazla benzerlik göstermektedir. Her ne kadar son zamanlarda kullanılmaya başlandı dense de asında kinoanın tarihi bundan daha eskilere dayanmaktadır. Çağımızdan yaklaşık 6000 ile 7000 yıl öncesinden kalma arkeolojik bulgularda kinoa tarımının yapıldığı tahmin edilmektedir. Bu bakımdan ayrıca kullanım bakımından oldukça köklü bir bitkidir. Dünya’da olduğu kadar ülkemizde de özellikle son zamanlarda yaygın bir kullanım alanı bulmuştur. Türkiye’de de piyasa sunulan ister çay isterseniz de tohum olarak satılan ürünleri sitemiz olan kinoa internet adresimizden kolaylıkla satın alabilirsiniz.
Siz de doğal, etkili ve aynı zamanda faydalı bir ürün almak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Yine sitemiz içerisinde yer alan ürünü kullanan diğer bireylerin yorumlarını okuyabilir, kullanım talimatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Böylece hem kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde ürünü satın alarak, doğru kullanım talimatları ile birlikte üründen olabildiğince fazla yarar sağlayabilirsiniz.

Kinoa Çayı ve Faydaları

Kinoa her ne kadar tek başına oldukça yararlı bir bitki olmasında rağmen, bitkiyi kullanma yöntemleri de bir o kadar fazladır. Bunlardan bazıları yemeklere katmak, öğütmek gibi yöntemler olsa da en etkili yöntem kinoanın çay olarak kullanımıdır. Kinoa çayı, özelikle Uzakdoğu ülkelerinde sıklıkla kullanılmakla beraber günümüzde hemen hemen her yerde kullanılmaya başlanmıştır. Sağlıklı zayıflamak başta olmak üzere birçok faydası olan kinoa bitkisinin çay olarak kullanımı, demlenme süresince ortaya çıkan faydalı oluşumları artırdığından daha etkili bir sonuç vermektedir. Ayrıca kinoa çayı içildiğinde tokluk hissi oluşturmaktadır. Böylece ister yemeklerden önce isterseniz de yemeklerden sonra için, her şekilde sizi tok tutarak, aşırı, gereksiz ve sağlıksız beslenmelerin de önüne geçeceğinden hızla kilo vermenize de yardımcı olmaktadır. Ayrıca sindirim sistemini düzenleme gibi oldukça önemli bir faydası da bulunduğundan kinoa, yediklerinizi hızlıca sindirilmesine yardımcı olarak metabolizmanızı da hızlandıracaktır. Bu sayede hem daha hızlı kalori yakacak hem de hafif ve formda hissedeceksiniz.

Türk damak tadına hiç yabancı olmayan bu bitkinin çayını da içtiğinizde hiç yadırgamayacaksınız. Aksine normal bir bitki çayından farklı olmayan tadı da oldukça lezzetlidir. İçerken keyif almanın yanı sıra vücuda olan faydaları da göz önüne alındığında aynı zamanda sağlıklı beslenmiş de olacaksınız. İşte tüm bu etkileri yüzlerce yıl önce keşfedilen kinoanın mucizevi faydalarıdır. Uzun, zinde, sağlıklı ve zayıf yaşamanın sırlarını içinde barındıran kinoaya ulaşmak ise oldukça kolaydır. Ülkemizde de dünyada olduğu kadar büyük etki yaratan bu bitkiye kolayca ulaşmak, birçok alternatifinden biri olan demleme usulünü yani çay olarak kullanımına da sağlayan hazır kinoa çaylarını sitemizden elde edebilirsiniz. Ayrıca kinoa çayı nasıl kullanılır merak ediyorsanız yine sitemizdeki yorumlarını okuyarak, kullanım talimatlarını inceleyerek ya da sitemizde yer alan destek hattını arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece kinoa çayı nasıl adresini tıklamak ve sipariş vermek. Eğer siz de kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, dünyaca ünlü bu bitkiyi ister yemeklerde kullanın isterseniz de paket çay olarak için. Her durumda farkı kendi gözleriniz ile görecek ve sonuca inanamayacaksınız. Ayrıca düzenli olarak kullanımlarınızda artık kilo vermenin yanı sıra size sağlıklı ve uzun bir yaşam sunduğunu da fark edeceksiniz.