Karadeniz mi insanı, bölgenin insanı mı Karadeniz’i etkiler bilinmez, Türkiye’nin en hareketli bölgesidir Karadeniz. Kıpır kıpır insanı, deniz ile yarışan horonu, her gün değişen haberleri, Temel ile Dursun’un fıkraları…. Her şey, ama gerçekten her şey hareketlidir Karadeniz Bölgesi’nde.

Canlılığının yanı sıra aslında romantiktir de Karadeniz insanı. Sevdi mi tam sever, sildi mi tam siler. Ferhat’ın uğruna dağları deldiği Şirin’i, Karadeniz’in en güzel şehirlerinden birinde, elması ile de meşhur Amasya’da yaşarmış da, şehrin silüeti bu nedenle değişmiş. Ferhat, şehrin göbeğindeki dağ-ları delmiş, Amasya’yı ortasından ikiye bölmüş aşkından. İşte böylesi aşkla, tutkuyla doludur bölge insanı.

Finduk Diyari

Fındık ya da çay deyince akla ilk gelen bölge elbette Karadeniz Bölgesi’dir, tabii çay deyince şehir Rize olur. Rize çayları güzel ülkemizin her bölgesine dağıtılırken ismi de herkesçe malum olmuştur.

Rize son on yıllardır ise önce belediye başkanı, sonra başbakan ve ardından cumhurbaşkanı olarak tanıdığımız, Recep Tayyip Erdoğan ile de anılır olmuştur. Söz konusu Rize’den çıkan bir cumhurbaşkanı olunca da, Rize haberleri içinde mutlaka geniş bir yer almıştır. Cumhurbaşkanımız ve ülke gelişmeleri ile ilgili haberleri karadeniz haberleri sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Çayeli’nden Öteye Gidelum

Çayeli’nden öteye gitmeye kalktığınızda, geniş çay bahçeleri ve fındık ağaçlarının arasında yaylaları gezerken, insanın ciğerleri oksijene doyar sanki. Oksijen sarhoşluğu yaşar insan ruhu, bedeni ile birlikte. Yaylalar, elinde bastonuyla yaşlı bir ninenin tek başına büyük buldozerlerin önüne geçecek kadar benimsenmiştir Karadeniz halkı tarafından.

Halkın yaylaları, çok eski tarihlerde rahibelere de ev sahipliği yapmıştır. Bu kadar kıymetli oluşunun nedeni belki de topraklarının tarih zengini olmasından gelmektedir. Kabaca değindiğimiz Karadeniz ile ilgili bilgi ve haberleri detaylıca okuyabilmek için www.rihaber.com adresini ziyaret edebilirsiniz.