Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bursa’da Felekten Bir Gün Çalın

Marmara denizin güneydoğusunda yer alan şehir plato ve yüksek olmayan dağları ile dikkat çeker. Denizden yüksekliği 155 metre olan Uludağ batının en yüksek dağı olarak unvan bulmuştur. Şehrin dağları doğu batı yönlü olarak uzanır. Genel olarak ılıman bir iklim kuşağı altında bulunur. Verimli ovalara sahip şehir ülkemizin önemli tarım alanlarından biri olmaktadır. İç piyasada ve […]

Bursa’da Felekten Bir Gün Çalın
Bu yazı advertorialdir.

13 Eylül 2017 - 19:11A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Marmara denizin güneydoğusunda yer alan şehir plato ve yüksek olmayan dağları ile dikkat çeker. Denizden yüksekliği 155 metre olan Uludağ batının en yüksek dağı olarak unvan bulmuştur. Şehrin dağları doğu batı yönlü olarak uzanır. Genel olarak ılıman bir iklim kuşağı altında bulunur.

Verimli ovalara sahip şehir ülkemizin önemli tarım alanlarından biri olmaktadır. İç piyasada ve ihracat alanında Bursa ülkemizde önemli değerlere sahiptir. Marmara denizinden gelen yumuşak ve ılıman hava Uludağd’an gelen sert hava ile çakışmaktadır.  Hemen hemen her türdeki meyve ve sebze yüksek kalite standartı ile Bursa’da yetiştirilebiliyor.

Bursa Gezilecek Yerler

Ulu Camii: Evliya Çelebi Bursa’da yer alan Ulu Camii Bursa’nın Aysofyası şeklinde nitelendirir. Yıldırım Bayezid tarafından inşaa ettirilmiştir. Çok ayaklı cami tasarımına örnek olan önemli bir yapı konumundadır.

Yeşil Türbe: Mermer ve ahşap işçiliği ile öne çıkan türbe çinileri ile de ziyaretçi çeken önemli tarihi yapılardan biri oluyor. Türbe Sultan Mehmet Çelebi tarafından inşaa ettirilmiştir. Türbe içinde Mehmet Çelebi ve ailesine ait 8 adet mezar bulunmaktadır. İznik çiniciliğinin benzer örnekleri bu türbede bulunur.

Koza Han: Şehrin en ünlü alışveriş mekanlarından biridir. Özellikle tekstil alanında Koza Han öne çıkar. Üçüncü Beyazid Koza Han’ı Mimar Abdül Ula Bin Pulat Şah’a yaptırtmıştır. Şehri gezerken soluklanmak için mükemmel bir yerdir. Efsanevi şehri gezmek için  ido biletinizi ayırtmaya ne dersiniz?

Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri: Bursa Tophane’de aynı bahçe içerisinde yer alıyor. Bursa’nın zengin tarihinden bu zamana kadar gelen önemli yerlerden biridir. Bizans Manastırı’nın şapeli üzerine yaptırılmıştır. Depremler nedeni ile yıpranan yapı Sultan Abdülaziz’in emriyle tamir edilmiştir.

Muradiye Külliyesi: Yaptırılma amaçlarından en önemlisi kentin gelişmesinin istenmesidir. İkinci Murad tarafından inşaa edilmiştir. Cami, hamam, medrese ve imaret bölümlerinden oluşur. İstanbul’dan sonra saraylıların defnedildiği ikinci yer olarak bilinir.

Irgandı Köprüsü: Alışveriş için mükemmel uğrak yerlerden biridir. Dünya’da arastalı 3 köprüden biri olma özelliğini taşır. Bursa’nın kültür ve tarih yolunun Gökdere üzerinden en değerli geçiş noktası olmaktadır.

Bursa’yı ziyaret etmek için ido (İstanbul Deniz Otobüsleri) biletinizi Bilet.com’dan alabilirsiniz. Bilet.com’da seferleri sorgulayabilir, fiyatları karşılaştırabilir ve en uygun bileti kredi kartı veya banka kartınızla online satın alabilirsiniz.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : | Bu yazı advertorialdir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Cam Kavanoz Cam Kavanoz

Yiyecek saklamak için tercih ettiğiniz cam kaplar, hava almadığı sürece uzun süre dayanıklıdır ve özellikle konserve ve benzeri gıdalar...

Yuvalarından Koparılan 4 Aslan Tekrar Eve Döndü Yuvalarından Koparılan 4 Aslan Tekrar Ev...

Ukrayna’da bir sirkte sahneye çıkarılan ve performans için kullanılan dört aslan kurtarıldıktan sonra, Tukish Cargo uçağıyla Güney Afri...

Matcha Premium Japanese Satış Matcha Premium Japanese Satış

E-ticaret sektörü özellikle son yıllarda oldukça hız kazanmış ve hemen her gün binlerce sipariş alır duruma gelmiştir. Farklı ürünler i...

Maydonoz Kürü Nedir? Maydonoz Kürü Nedir?

Günümüzde zayıflamak, kilo vermek ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Sağlıksız zayıflama ilaçları ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ