Maraşta Haber
Maraşta Haber

Hacettepe Üniversitesi kayıt işlemleri ve kayıt tarihi – Gerekli belgeler neler ?

2014 ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını açıkladıktan sonra öğrencileri şimdi de kayıt heyecanı sardı ! Kazandıkları üniversitelerin ön kayıt / erken kayıt tarihlerini ve kazandıkları üniversitelerin gerekli kayıt belgelerini merak eden öğrenciler için bizde bu bilgileri sizlere sunmak için bir haber hazırladık ! Hacettepe Üniversitesi’nin erken kayıt/ön kayıt tarihleri ne zaman ve Hacettepe Üniversitesi’nin kayıt için istediği belgeler neler ? sorularının […]

Hacettepe Üniversitesi kayıt işlemleri ve kayıt tarihi – Gerekli belgeler neler ?

02 Eylül 2014 - 14:59A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

2014 ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını açıkladıktan sonra öğrencileri şimdi de kayıt heyecanı sardı ! Kazandıkları üniversitelerin ön kayıt / erken kayıt tarihlerini ve kazandıkları üniversitelerin gerekli kayıt belgelerini merak eden öğrenciler için bizde bu bilgileri sizlere sunmak için bir haber hazırladık ! Hacettepe Üniversitesi’nin erken kayıt/ön kayıt tarihleri ne zaman ve Hacettepe Üniversitesi’nin kayıt için istediği belgeler neler ? sorularının cevapları MarastaHaber.com’da !

Zorlu bir üniversite hazırlık döneminden sonra yeni bir aşama başlıyor. Üniversiteye yerleşen öğrenciler için şimdi kayıt zamanı. Üniversite kayıt işlemleri için hazırlıkların yapılması belgelerin hazırlanması lazım. Peki ama üniversite kayıtları için hangi belgeler gerekiyor? Üniversite kayıt işlemleri nasıl yapılır? Üniversite kayıtlarında nelere dikkat etmek gerekir?

Üniversite kayıtları ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını MarastaHaber.com’un hazırlamış olduğu haberimizde bulabilirsiniz.

Üniversite Kayıt Tarihleriyle alakalı bu haberimizi Facebook ve Twitter’da paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz !

2014-2015 akademik yılında ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, bütün üniversitelerde 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. 2014 üniversite kayıtları Eylül’de yapılmış olacak.

İşte Hacettepe Üniversitesi’nin Kayıt için istediği belgeler !

*Adaya gönderilmiş olan ÖSYM sonuç belgesi
*Adayın mezun olduğu liseden almış olduğu diploma ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. Başarı belgesi kayıt esnasında kabul edilmeyecektir.
*Nüfus cüzdanının onaylı örneği
*İkametgâh kâğıdı
*Askerlik yaşı gelmiş olan öğrenciler bağlı bulundukları askerlik şubesinden ‘Askerlik ile ilgili bir sıkıntısı ’ olmadığına dair belge.
*12 adet 4X6 cm ölçülerinde resim.
Bu belgeler ile adayların kayıt yapmaya hak kazandıkları üniversiteye bizzat başvurarak belirtilen tarihler arasında kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenci adayları artık üniversitenin kapısına gitmek yerine e-Devlet sisteminden kaydını yaptırabilecek.

İnternet üzerinden elektronik kayıt yapılabilecek üniversiteler, şu şekilde: “Adıyaman Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Bülent EcevitÜniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi”.

ÖSYS ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHİ
ÖSYM’nen yapılan açıklamaya göre, 2014- ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. Kılavuza göre, üniversite tercihleri 7-17 Temmuz’da alınacak. 2014-2015 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bütün üniversitelerde 1-5 Eylül’de yapılacak.

2014-2015 LLYS Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdide sıra Üniversiteye kayıt vaktine geldi. Milyonlarca Üniversite Öğrencisinin şimdi ise merak ettiği konulardan biri Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman? Öğrenmek istediğiniz tüm bilgiler ayrıntı ve detayları ile birlikte MarastaHaber.com’da !

LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından LYS tercihleri sonucunda tercih ettikleri üniversitelere yerleşen milyonlarca öğrenci heyecan içerisinde gidecekler üniversitelerin kayıt tarihlerini merak ediyor. 2014 yılı üniversite kayıtları ne zaman gerçekleşecek? Üniversite kayıt işlemleri için gerekli belgeler, Üniversite kayıt tarihleri ve ÖSYM’nin yapmış olduğu Üniversite kayıtlarına dair bilgiler bu haberde!

ÖSYM 2014- 2015 eğitim ve öğretim yılı için üniversite kayıt tarihlerini 1-5 Eylül Tarihleri olarak belirledi. Ayrıca ÖSYM Üniversite öğrencilerine ön bilgi vermek için resmi internet sitesi http://www.osym.gov.tr üzerinden Üniversite kayıtları için gerekli belgeleri ve ön bilgileri açıkladı.

Hacettepe Üniversitesi’ni Kazanan Adaylara Uyarılar !

Adayların kayıt için bizzat kazandıkları ÖSYM Üniversiteye başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Yükseköğretim kurumları kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek. ÖSYM Üniversitelere kayıtlardan sonra boş kalacak kontenjanlar ile merkezi yerleştirme sırasında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.

MaraştaHaber ekibi olarak Hacettepe Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerimize başarılar dileriz !

Hacettepe Üniversitesi kayıt tarihleri, Hacettepe Üniversitesi ön kayıt tarihi, Hacettepe Üniversitesi erken kayıt tarihleri, Hacettepe Üniversitesi son kayıt tarihi, Hacettepe Üniversitesi'nde kayıt için gerekli belgeler neler,

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban ...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...

Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları ̵...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Taban...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...

Aşçılık Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Aşçılık Bölümü Taban Puanları – 20...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ