Çağdaş sanatı yakından takip eden Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, dünyanın önde gelen çağdaş sanat platformu Art Basel’e ülkemizden her yıl katılan isimler arasında yer alıyor. Hitay, 2013 yılından bu yana Mimar Sinan Üniversitesi Resim ve Heykel Bölümü öğrencilerinin festivale katılmasına destek veriyor. Hitay’ın bu projesi, genç sanatçı adaylarının dünyanın dört bir tarafından gelen sanatçılarla buluşması açısından büyük önem taşıyor.

İş dünyasının sanata daha çok destek vermesi gerektiğini düşünen Hitay, www.eminhitay.com adresindeki kişisel blogunda Türkiye’nin önde gelen yöneticilerine seslenerek şunları söylüyor: “Sevgili Suzan Sabancı, değerli arkadaşım Nezih Barut, sevgili Ferit Şahenk, değerli Ahmet Kocabıyık, sevgili Can Elgiz, sevgili Ali Dinçkök, önemli koleksiyonerlerimizden Ömer Koç, sevgili Vuslat Doğan Sabancı, değerli arkadaşım Hakan Çarmıklı ve daha ismini sayamadığım nice değerli sanatsever, koleksiyoner iş insanlarımız, haydi sizler de seçtiğiniz okullarımızdaki geleceğin üç Türk sanatçısına sponsor olun. Gençlerimiz okul sıralarındayken Art Basel gibi dünyanın en büyük sanat etkinliği ile tanışsınlar.”

Çeşitli görseller ile birlikte Emin Hitay hakkında Youtube’dan tecrübelerini kendi ağzından izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.