Maraşta Haber
Maraşta Haber

5 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 7. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarlar birliğin, beraberliğin, bereketin ve lezzetli yemeklerin durağıdır. Birbirinden lezzetli ve güzel yemekler ile oluştururken menüler sayesinde “ Bugün ne yemek yapayım?” derdine son verebilirsiniz. Yapılışı ve anlatımı kolay yemek tarifleri için Ramazan ayı […]

5 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 7. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi

05 Temmuz 2014 - 9:58A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz !

Ramazan ayında iftarlar birliğin, beraberliğin, bereketin ve lezzetli yemeklerin durağıdır. Birbirinden lezzetli ve güzel yemekler ile oluştururken menüler sayesinde “ Bugün ne yemek yapayım?” derdine son verebilirsiniz. Yapılışı ve anlatımı kolay yemek tarifleri için Ramazan ayı boyunca Maraşta Haber’i takip edin !

Bugün iftar menümüzde leziz iftariyelikler ve Soğuk domates çorbası ile başlıyor ara sıcak olarak Ispanaklı ve peynirli sigara böreği ile devam ediyoruz, ana yemeğimiz ise Naneli ve sebzeli tavuk eti… Salata olarak Mantarlı ve fasulyeli salata. Son olarak Zerde ile iftar menümüzü tamamlıyoruz.

  • İftariyelikler: Hurma, peynir, zeytin.
  • Çorba: Soğuk domates çorbası
  • Ara Sıcaklar: Ispanaklı ve peynirli sigara böreği
  • Ana Yemek: Naneli ve sebzeli tavuk eti
  • Salata: Mantarlı ve fasulyeli salata
  • Tatlı: Zerde

Soğuk domates çorbası malzemeleri: 1 kg domates, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 sivri biber, 1 salatalık, 1 yemek kaşığı sirke, Yarım çay bardağı zeytinyağı, Su, 2~3 dal taze fesleğen, Tuz, Karabiber.
Soğuk domates çorbası hazırlanışı: Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Salatalıkların kabuklarını soyup dilimleyin. Sivri biberin çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Doğradığınız tüm malzemeleri blender kabına alın ve pürüzsüz oluncaya kadar ezin. Su, tuz, karabiber ve ince doğradığınız taze fesleğeni ilave edip buzdolabında 1 saat dinlendirin ve soğuk servis yapın. Soğuk domates çorbası artık hazır, afiyet olsun.

Ispanaklı ve peynirli sigara böreği malzemeleri: 2 yufka, 100 gr beyaz peynir, 500 gr ıspanak, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber.
Kızartmak için: Ayçiçeği yağı.
Ispanaklı ve peynirli sigara böreği hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp suyunu iyice süzdürdükten ince doğrayın. Peyniri ufalayıp ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ilave edip karıştırın. Yufkaları dört eşit parçaya kesin. Her bir parçayı tekrar dört parçaya ayırın. Ispanaklı harcı geniş kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sıkıca sarın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve servis yapın. Ispanaklı ve peynirli sigara böreği artık hazır, afiyet olsun.

Naneli ve sebzeli tavuk eti malzemeleri: 4 parça tavuk göğüs eti, 1 kabak, 2 havuç, 350 gr taze fasulye, Yarım demet taze nane, 1 limonun suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, Tuz, Karabiber.
Naneli ve sebzeli tavuk eti hazırlanışı: Tavuk etlerine tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağının yarısını üzerine gezdirin ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. Kabak, havuç ve fasulyeleri verev şekilde doğrayın ve buharda haşlayın. Naneyi yıkayıp mutfak robotunun karıştırma haznesine alın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında 1 dakika kavurun. Limon suyu, tuz ve sarımsaklı zeytinyağını naneye ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Tavuk etlerini ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Nane sosunu sebzelere ekleyip karıştırın ve servis tabağına yayın. üzerine etleri yerleştirip servis yapın. Naneli ve sebzeli tavuk eti artık hazır, afiyet olsun.

Mantarlı ve fasulyeli salata malzemeleri: 500 gr mantar, 1 su bardağı meksika fasulyesi, Yarım su bardağı mısır, 2 sivri biber, 2 dolmalık kırmızıbiber, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, Yarım limonun suyu, Karabiber.
Mantarlı ve fasulyeli salata hazırlanışı: Mantarları yıkayıp ince doğrayın ve zeytinyağında yüksek ateşte soteleyin. Biberleri ince doğrayıp mantarlarla birlikte soteleyin. Ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Meksika fasulyesi, mısır, tuz, karabiber ve limon suyunu mantarlara ekleyip karıştırın. Servis yapın.
Mantarlı ve fasulyeli salata artık hazır, afiyet olsun.

Zerde malzemeleri: 1 çay bardağı pirinç, 1.5 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 1 tutam toz safran, 1 tutam zerdeçal, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı kuşüzümü, 1 yemek kaşığı çamfıstığı.
Süslemek için: Kuş üzümü ve file badem.
Zerde hazırlanışı: Pirinçleri tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Şeker, kuşüzümü ve çamfıstığını ilave edip kaynatın. Suda beklettiğiniz safran ile zerdeçalı haşlanan pirince ilave edin. Kaynayan tatlıya suda ezdiğiniz nişastayı ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp servis kaplarına paylaştırın. Soğuyunca üzerini kuş üzümü ve file badem ile süsleyerek servis yapın. Zerde artık hazır, afiyet olsun.

Diğer İftar Menüleri için Tıklayın !

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
12 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 15. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 12 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 15. Gününe Ö...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...

10 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 13. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 10 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 13. Gününe Ö...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...

8 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 11. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 8 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 11. Gününe Öz...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...

7 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 10. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 7 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 10. Gününe Öz...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ